Hae
Palasia Arjestani

Siskon keittiössä: Raparperipiirakka

Processed with VSCOcam with c1 preset

Sain Kuopion reissulla tehtäväkseni tehdä päiväkahville raparperipiirakan oman maan raparpereista. Siinä tehdessä tajusin etten muuten ole aiemmin raparperipiirakkaa tehnytkään! Sisko on mestarileipuri, ja vaikka ohje olikin vain aineksia paperilla ilman sen tarkempia ohjeita, niin piirakka saatiin pöytään ja oli muuten ehkä paras koskaan maistamani raparperipiirakka! Ohje on helppo ja nopea toteuttaa ja lopputulos mitä parhain 🙂

Siskon raparperipiirakka

Pohja

 • 2 munaa
 • 2 dl sokeria
 • 100g sulatettua voita
 • 2 dl kermaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 4 dl vehnäjauhoja
 • pohjan päälle noin litra pilkottua raparperia

Päälle

 • 50g pehmeää voita
 • 1,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl sokeria

Valmista ensin pohja. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan kaikki muut pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Voitele pyöreä piirakkavuoka ja levitä taikina vuokaan. Voit tehdä piirakan myös pellille, mutta silloin piirakasta tulee ohuempi. Ripottele pilkotut raparperit pohjan päälle.

Valmista muruseos. Sekoita huoneenlämpöinen pehmeä voi, vehnäjauhot ja sokeri käsin murumaiseksi taikinaksi. Ripottele muruset raparperien päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Nautiskele kauniissa kesäsäässä hyvässä seurassa. Maistuu varmasti myös vaniljakastikkeen tai jätskin kanssa!

 

4 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Mmm… Raparperiherkut on niiiiin hyviä 🙂

 2. jenna kirjoitti:

  tuo piirakka lähti multa tänään testaukseen ja oli kyllä ihan super hyvää!! tosin korvasin pohjataikinan sokerit intiaanisokerilla (koska normisokeria ei löytynyt kaapista kuin muruseokseen) mutta se ei kyllä yhtään haitannut:) tulen tekemään toistekkin!:)

  • Jonna kirjoitti:

   Mä tykkäsin myös tästä todella paljon! Olisin varmasti syönyt enemmänkin kuin kaksi palaa ellei siskon suursyömäri poika olis ehtinyt ensin 😀 Hyvä tietää, että intiaanisokeri käy myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *