Hae
Palasia Arjestani

Vihdoinkin syy sairasteluun!

Heippa! Mä oon viettänyt vähän hiljaiseloa täällä. Sain alkuviikosta selville mistä tää mun pitkä flunssa on johtunut ja on tässä ollut vähän sulateltavaa ja noin miljoona kysymystä päässä pyörimässä. Mä olen onnistunut kehittämään itselleni kovan pöly- ja koivuallergian sekä lievän kissa-allergian. Olenko mä nyt loppuelämäni koko ajan tukossa vai helpottaako tää jossain vaiheessa? Laantuuko oireet kun koivu lakkaa kukkimasta? Pitääkö mun oikeesti kuluttaa kaikki vapaa-aikani siivoamiseen? Pitääkö mun luopua kissoista!? Tällaisia kysymyksiä pyörittelen päässäni eli jos tiedät vastauksen edes johonkin niin kerro ihmeessä! Jos ruudun toisella puolella on kohtalotovereita niin saa jakaa kokemuksia ja vinkkejä 🙂 Tällä hetkellä syön kolmea eri allergialääkettä,  duactia,  käytän nenäsuihketta ja avaavaa suihketta sekä lisäksi vielä avaavan tukena hoitavaa lääkettä. Silti oon tukossa! Välillä helpottaa ja välillä pahenee mut oonko mä enää koskaan normaali? 

Kuva: alle media Oy.

Kuva: aller media Oy.

IMG_20140521_171016

Tytön kevätjuhliin menossa.

Tytön kevätjuhliin menossa.

Viime päivät oon käyttänyt siivoamiseen ja ulkoiluun. Huonepöly on kuulemma pahin ja sitä oon yrittänyt saada mahdollisimman vähäksi. Aina sitä vaan riittää eli siivoaminen tuntuu loputtomalta suolta. Ehkä tähänkin löytyy vielä tasapaino 🙂 Nyt on ollut niin hienoja kelejä että ihan mielelläni olen töiden jälkeen kökkinyt hiekkalaatikon reunalla. Yksi iso huolenaihe on ollut treenit: kestänkö enää salilla pöllyävää magnesiumia vai onko tässä salin vaihto edessä? Huomenna aion aloittaa taas treenit ja teen alkuun vain voimaliikkeet ja jotain pientä siihen päälle. Korkeasykkeisiä wodeja mun keuhkot ei taida vielä kestää…

20140522_152905

 

20140522_152957

 

Ruokavalion olen pyrkinyt pitämään nyt mahdollisimman siistinä ja hyvin oon siinä onnistunutkin! Iso käsi siitä mulle koska ruokapuolella on viime aikoina ollut aika paljon ongelmia. Kun pystyn treenaamaan kovaa niin pystyn myöskin syömään aika rennolla kädellä. Nyt kaikki ylimääräinen lähinnä leventää persettä ja kasvattaa lemmenkahvoja. Vaikka itsensä hyväksyminen ja rakastaminen sellaisena kuin on, on nyt kovin pinnalla niin en mä tahdo lihoa muodottamaksi.  Sillon olis itsensä rakastaminen aika kaukana… Tykkään itsestäni just tämmösenä kuin nyt olen 🙂 Nyt osa minusta on isosti hukassa koska en ole päässyt treenaamaan. Huomenna tämäkin asia korjaantuu! Onneksi.

Riisikakkuja, ILO-porkkanahummusta, kinkkua ja avocadoa. Mun uusi välipala suosikki!

Riisikakkuja, ILO-porkkanahummusta, kinkkua ja avocadoa. Mun uusi välipala suosikki!

kuvia 00420140523_105937

IMG_20140520_134449

 

IMG_20140519_113258

 

Työkaveri toi mulle ihanaa lakritsiraakasuklaata <3

Työkaveri toi mulle ihanaa lakritsiraakasuklaata <3

IMG_20140523_14440620140520_193929

Suurimman osan viikosta söin tuota yllä olevassa kuvassa nököttävää kesäkurpitsalasagnea ja hyväähän se oli pitkästä aikaa! Täytettyjä paprikoitakin voisin taas tehdä joku päivä… Eilen pidettiin pienimuotoinen herkkupäivä. Ostin itselleni jättisäkin irtareita mut ei ne sit maistuneetkaan kun ahmin itse tehtyä mustikkaraakakakkua kitusiini 🙂 Saatte sen reseptin huomenna! Kauppareissun jälkeen olin niin väsynyt että simahdin päiväunille saman tien.  Mukava oli herätä valmiiseen pöytään kun mies oli taikonut lankkupottuja ja paneroinut kanat itse corn flakes hiutaleilla. Tosi hyvää oli! 

IMG_20140524_172522

 

kuvia 009

 

20140524_203718

 

IMG_20140524_202038

 

20140524_203827

 

Sellaista tänne! Huomenna paluu arkeen ja niiiiiiiin saletisti takaisin treenien pariin 😉 Tässä teille muuten mun uudet biksut ja tän hetken kondista. Ja kyllä, näissä aion tepastella leuka pystyssä.  Ainakin mökillä 😀

IMG_20140523_071558

 

 

32 kommenttia

 1. Petra kirjoitti:

  Voi ei! Mä voin niin samaistua sun fiiliksiin… Oon ite ollut myös on-off sairaana reipas kaks vuotta. Tänä keväänä mulla diagnosoitiin astma! Oon jo entuudestaan allerginen koivulle, lepälle, heinälle, kissoille ja hevosille… Ja mulla on koira, jolle saatan myös olla allerginen. Apollo on tosin tällä hetkellä viikot mun äidin luona hoidossa, mikä vähän helpottaa. En todellakaan aio koirasta luopua, vaikka meenkin tukkoon herkemmin hänen ollessa kotona 🙁 Oon aatellu et siedätän 😀 Astmaa ei olla vielä saatu kuriin, mutta jaksan uskoa et lääkkeet auttaa, kun saadaan kohdilleen 🙂 Meidänkin salilla pöllyää, mut pidän avaavan lääkkeen salilla mukana varmuuden vuoksi. Mun oireet on aina olleet pahimmat keväällä ja kesällä, joten kyllä syksyyn mennessä vähän helpottaa ainakin koivun osalta 😉 Helpottavaa kuulla, miksi on kipeenä, vaikka ei allergiat yms kivoja ole 🙁 Tsemppiä! 🙂

  • Petra kirjoitti:

   PS. Alla olevaan viestiin viitaten, mä kokeilen ite nyt vähentää maitotuotteita ja kattoa, vaikuttasko se jotenkin limaneritykseen 😉 Maitotuotteet kuulemma lisää sitä…

   • Maikki Turusta kirjoitti:

    Se voi tosiaan olla maitotuotteet, viljat, sokeri, palkotuotteet, kokeilemalla. Kun sen syyllisen löytää, niin uskoisin, että olo paranee ja kun suoliston saa kuntoon, niin voi vielä sitäkin ruoka-ainetta syödä.

   • Jonna kirjoitti:

    Näin olen itsekin kuullut! Kannattaa testata 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Äh, sullahehan on allergioita siunaantunut ja vielä astma 🙁 Astman saa kyllä tasapinoon kun vaan löytää sen oikean lääkkeen. Mä joudun jonkun verran töiden puolesta niiden kanssa tekemisiin, kun puhalluttelen ihmisiä ammatikseni. Jostain muuten luin, että koira-allergiaa pystyy siedättämään juurikin noin mutta kissoihin ei samaa vastetta ole. Kyllä tää tästä! Tänään on itseasiassa ollut vähän parempi päivä kuin eilen 🙂

 2. Maikki Turusta kirjoitti:

  Itselläni pitkä flunssaputki, taisi olla peräti 6 vuotta, kunnes syyksi paljastui astma. Sen jälkeen terveenä, mutta olotila ei kovin hyvä (harrastuksena juoksu ja crossfit). Sain joululahjaksi Crossfit-kirjan ja tammikuussa päätin testailla ja jätin kaikki kotimaiset viljat pois ruokavaliosta (kuulemma palautuu paremmin). Kahden viikon kuluessa huomasin, että nukun paremmin eli myös palaudun paremmin. Kolmen viikon jälkeen aloin unohtaa ottaa astmalääkettäni eli olo alkoi selkeästi paranemaan. Nyt kaikenlaiset astman oireet kokonaan poissa. Astmalääkettä otan vielä ylläpitävää, mutta vain 1/4 aikaisemmasta eli kortisonia inhalaattorilla. Myös antihistamiini on edelleen käytössä, sillä aikaisemmin heinäkauden alettua olen aina ollut hirvittävässä flunssassa monta viikkoa. Nyt on olo niin hyvä, etteä en usko, että heinäkausikaan aiheuttaa ongelmaa. Ruisleivän olen ottanut takaisin ruokavaliooni ja se sopii eikä aiheuta mitään oireita. Kaura on pahin ja astmaoireet palaavat hyvin nopeasti.

  Eli tästä summa summarum: ruokavaliolla on iso merkitys ja uskon, että elimistö palautuu normaaliksi, kunhan vääränlaiset ruoka-aineet karsitaan ensin pois ruokavaliosta. Voi olla myös esim. maitotuotteet tms. Minulla ei ollut aikaisemmin minkäänlaisia vatsaoireita viljasta, mutta joku tekijä siinä vaan oli.

  • Jonna kirjoitti:

   Näistä ruoka-aine asioista täytyy ottaa munkin enemmän selvää. Maitotuotteita en juurikaan käytä, paitsi maitoa kahvissa, mutta viljatuotteita käytän jonkin verran viikonloppuisin. Vois tietysti tehdä taas empiirisen kokeen itsellään että miten täysi viljattomuus tepsisi 🙁 Eli siis gluteenittomatkin tuotteen on poissa pelistä?

 3. anette kirjoitti:

  itse olen siitepölylle ja heinälle niiin allerginen että olen nyt 2kk syönyt joka päivä allergialääkeettä.
  ITselläni on marsuja joten joudun olemaan joka päivä tekemisessä heinän kanssa, ja nyt se allergia on vähän helpottanut kun olen joutunut pakosta olemaan tekemisessä heinien kanssa, mutta edellen kun otan marsuja syliin saan tassuista ja kuonosta kamalia punaisia paiseita jotka kutiaa ihan kamalasti. ja kun häkkiä siivoo niin tulee niin kamalia aivastus kohtauksia
  en vaan pysaty niistä luopumaan enkä varmaan tule luopumaankaan ,kärsin allergiani kanssa 😀

  että allergia lääkettä vaan 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, näinhän se on tehtävä. Niitäkin vaan on niin paljon erilaisia ja ainakin yksi mulla tuntuu aika tehottomalta (telfast). Täytyy olla taas yhteyksissä lääkäriin 🙂

 4. Elli kirjoitti:

  Moikka Jonna!
  Älä masennu! Kunhan saat allergian hyvään hoitotasapainoon, rupeaa oireetkin hellittämään. Sopivan lääkityskombinaation löytäminen voi viedä aikaa, mutta sitten kun se löytyy, loppuu sairastelut ja oireilut.
  Mulla on astma ja vaikea allergia (oon voimakkaasti allerginen kaikille heinille, siitepölyille, pölyille ja eläimille). Syön läpi vuoden kahta lääkettä plus yhtä suihketta. Nyt keväällä olin kolme vkoa sitten pitkästä aikaa sairaana, mutta onneksi vain pari päivää. Tästä jäi kuitenkin keuhko-oireita, jotka jatkuu edelleen lievänä.
  Voin käsi sydämellä suositella viljatonta sekä maidotonta syömistä. Itse oon kokenu noiden poisjättämisen merkittävänä tekijänä hyvinvointiin ja jaksamiseen. Välillä syön jäätelöä, mutta viljojen suhteen oon tiukempi, niitä tulee syötyä erittäin harvoin.
  Mitä boxilla käyntiin tulee, niin ite huomasin boxin tulleen pölyisemmäksi, kun sinne tuli ne matot. Pölyä ja mankkaa kerääntyy mattojen väliin ja alle. Nyt tosin viime aikoina siivoukseen on ilmeisesti siellä panostettu enempi, koska mulle ei tuu enää samalla lailla oireita kuin aiemmin keväällä. Varmasti voit jatkaa boxilla käyntiä!
  Tsemppiä ja kiva, että syy sairastelulle löytyi! Nykäse hihasta boxilla, jos haluut jutella joskus. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Sulla on siis kaikki viljat pois? Gluteenittomat tuotteet ei käy? Riisikakut on mun suosikkeja 😀 En haluu luopuu niistä! Mut joo, sä voisit antaa mulle vähän vinkkejä. Pakkohan tässä on kokeilla kaikkea mistä vois olla apua 🙂

   • Elli kirjoitti:

    Vähä myöhäs tulee vastaus, mutta tarkoitin lähinnä kotimaisia viljoja, en ole kyllä tattaria ja hirssiäkään juuri käyttänyt. Riisiä kyllä käytän satunnaisesti ja nimenomaan sitä valkoista riisiä, (ei täysjyvää) on vatsaystävällisempää. Riisi ja muut hiilarit (bataatin, riisikakut, hedelmät yms.) ajoitan treenien jälkeen otettavaksi.
    Riisikakut on hyviä, etenkin avocadon kanssa!

    • Elli kirjoitti:

     Niin ja en juurikaan käytä noit gluteenittomia, joskus harvoin vaan. Gluteenittomissa on kuitenkin usein vehnätärkkelystä, vaikka gluteeni ois otettukin pois (ja gluteeni ei ole viljojen ainoa huono juttu). Gluteenittomissa jauhoissa saattaa olla myös sokeria! Jos leivon, teen oman sekotuksen peruna-, riisi-, manteli- ja kookosjauhoista.

    • Jonna kirjoitti:

     Taitaa mennä kokeiluun 😉 riisikakut rocks!

 5. Hukkapätkä kirjoitti:

  Pakko kommentoida kun liippasi niin läheltä miten itselle on käynyt. Hankittuamme aikoinaan toisen kissan, minulla alkoivat kamalat niiskutukset ja jopa henkeen alkoi ottamaan. Taustalta löytyi kissa-allergia. Lääkäri kuitenkin kehotti yrittämään siedätystä ja samaan aikaan aloin käymään kiinalaisessa akupunktiossa. Ja niin vain kävi, että nyt neljä vuotta allergian toteamisen jälkeen, omat kissat eivät aiheuta juurikaan oireita. Hankimme makuuhuoneeseen ilmanpuhdistajan ja kissat saivat lähtöpassit sängystä, ei enää nukuta kainalossa (mutta samassa huoneessa saavat nukkua, jo tämä pieni muutos helpotti huomattavasti nukkumista kun ei herää yöllä siihen että henkeä ahdistaa).

  Tämä kevät/kesä on ollut siitepölyn osalta aivan kamala, monen oireettoman vuoden jälkeen olen aivan tukossa ja saanut jopa vakavan allergiakohtauksen. Tukkoisuuteen on auttanut nenäkannulla huuhtelu. Päivän päätteeksi ennen nukkumaan menoa kannattaa pestä hiukset. Ulkona käytetyt vaatteet niin, etteivät ne ole makuuhuoneessa. Ja tuuletus kämpässä ainoastaan sateen jälkeen. Ikävästi pistää väsyttämään allergialääke, mutta tuntuu että vähän siedettävämmäksi on homma mennyt. Niin ja akuneuloilla käyn edelleen, tällä kertaa tätä siitepölyallergiaa hoidattamassa. Maitotuotteiden vähentäminen kannattaa, kun lopetin maitorahkan syömisen aamupalalla niin johan tuntui kurkku selvemmältä heti aamusta. Allergian piikkiin olin sitä liman yskimistä pistänyt, mutta nyt voi sanoa että maitorahkasta johtui..

  Tsemppiä kovasti, tuollainen uutinen on rankka, mutta paljon on tehtävissä ennen kuin lemmikeistä luopumista pitää oikeasti harkita!

  • Jonna kirjoitti:

   Akupunktiota on muuten moni muukin suositellut ja ilmanpuhdistajan hankkiminen on vakavassa harkinnassa. Hyvä kun muistutit nenäkannusta, se täytyy ottaa taas käyttöön! Meillä ei oo kotona ilmastointia ja ikkunat on auki koko ajan yöt ja päivät… mitenkähän saisin kissat pois sängystä? 😀

   Loistavia vinkkejä teiltä tulee, iso kiitos siitä! Ootte korvaamattomia <3

 6. outi kirjoitti:

  Voi kurjuus, mutta onneksi sairastelun on löytynyt syy ja nyt voidaan oikein hoitaa. Ei kannata tosiaan vielä menettää toivoa, sillä monet saavat allergiat niin hyvään hallintaan että voivat pitää lemmikkejä ja tiedä vaikka tänä vuonna talven sairastelukierteen takia sulla olis oireet nyt pahemmat, muttei lopullisesti…

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Juu, näin mäkin toivon. Eiköhän tää tästä vielä elämäksi muutu!

 7. Merja kirjoitti:

  Moikka!
  Hyvä, kun syy löytyi! Tämä kevät on ollut todella rankka allergian kanssa, erityisesti koivun siitepölyä on ollut ilmassa niin paljon, ettei sana runsaasti riitä sitä kuvaamaan. Jostain luin / kuulin, että siitepölyä on ollut yli satakertaisia määriä verrattuna tuohon ”runsaan rajaan”. Että ei ole ihme, että ihmiset, joilla ennen oireet pysyneet kurissa / poissa, ovat alkaneet oireilemaan. Itse olen koivulle, lepälle, eläimille, ruoka- aineille allerginen. Koivu näistä pahin. Astma minulla todettin vuosi sitten (olin siitä kyllä jo vuosia ”kärsinyt”) ja nyt hengitystieoireet pysyvät kurissa hyvin. Silmät reagoi itsellä pahiten tuohon siitepölyyn, olen silmät turvoksissa viime viikot kulkenut… Lääkkeitä on, mutta ne vain lievittävät itselläni oireita, eivät saa niitä kokonaan pois.

  Koivun kukinta alkaa onneksi olla loppusuoralla ja kyllä Jonna siitä johtuvat oireet loppuvat kukinnan myötä! 🙂
  Tuo pölyallergia onkin hankalampi, kannattaa sen suhteen kysellä vinkkejä vaikka allergia- ja astmaliitosta tms. Toivottavasti kissa- allergia ei tarkoita tosiaan kissoista luopumista. :/

  Tuttavani, joka kärsi kroonisista poskiontelontulehduksista on päässyt vaivasta jättämällä maidon ruokavaliosta kokonaan. Itsekin haluaisin tuota kokeilla, mutta omaa saamattomuutta en ole laittanut asiaa alulle. Maitotuotteet lisäävät tosiaan limaneritystä. Joku ”kaunis päivä” aloitan vielä tuon maidottoman kokeilun. Itse uskoisin, että kannattaa olla täysin maidottomalla, jos pitempikestoista hyötyä haluaa. Tuo viljattomuusasiakin kiinnostaa ja miten se oireisiin helpottaa, pitää ottaa harkintaan sekin.

  Paljon olisi asiaa… 😉

  Tsemppiä Jonna kevääseen, kyllä se oireilu varmasti alkaa helpottaa pian! En muuten usko, että magnesiumpöly järin pahaa tekee, kyllähän se itse kullakin henkeen käy jos vetäisee, mutta jos oireiden aiheuttaja on pölypunkki, ei se siellä magnesiumpurkissa asustele! Avaava lääke tietty hyvä pitää mukana, jos on herkkä saamaan rasituksessa oireita! Itsekin kuljetan jumpalle nykyään avaavaa mukana.

  • Jonna kirjoitti:

   Allergialiiton sivuilla oonkin jo käynyt, mutta vois vielä tarkemmin asioista lukaista ja ottaa selvää. Maitotuotteet olis mulla ainakin helppo jättää pois kun en niitä muutenkaan kovin paljon käytä. Viljattomuus joo… hankalaa se tulee olemaan mut on kuitenkin kokelun arvoinen asia!

   Kyllä tää tästä! Nyt vaan kotonakin ahkeraa siivoista ettei huonepölyä kerry liikaa. Tänään treeneihin paluu, saas nähdä kuin kulkee 😉

   Toivottavasti oireet hellittää meillä molemmilla! 🙂

   • Maikki Turusta kirjoitti:

    Kannattaa tehdä yksi asia kerrallaan, siis jos noita ruoka-aineita haluaa testata, ettei turhaan sulje pois sopivia ruoka-aineita. Minulle ei siis passaa gluteeniton kaurakaan tai siis se on pahin astmaoireiden aiheuttaja eli limaisuus ja keuhkoputken ahtaus, hengityksen vinkuminen.

    • Jonna kirjoitti:

     Juu, täytyy miettiä mistä aloittaa. Maitotuotteet mulle olis helpointa jättää pois kun en niitä muutenkaan kauheasti käytä mutta ei viljatkaan mikään mahdottomuus ole. Vaatii vaan vähän enemmän panostamista ja suunnittelua!

 8. Sara kirjoitti:

  Jonna! 🙂

  Ei hätää, luulen että kun odottelet pahimman siitepölykauden menemistä ohi, oireet alkavat helpottaa! En jaksa uskoa että joudut vaihtamaan salia tai luopumaan kisuista <3 Hyvät allergialääkkeet auttavat ja hyvä että sairasteluille löytyi syy! Tsemppiä <3

  • Jonna kirjoitti:

   Toivotaan näin 🙂 Aika kova paikka olis luopua kisuista… tai vaihtaa salia!

 9. -N- kirjoitti:

  Kannattaa panostaa nenäkannun käyttöön – pari kertaa päivässä tekee olon jo aivan erilaiseksi. Nenäsuihkeita tehokkaampi on myös nenätipat (Flixonase), jotka ovat vahvempaa tavaraa kuin suihke ja ne saa yksittäispakkauksissa, kuten silmätipat. En tosin tiedä saako niitä ilman reseptiä.

  • Jonna kirjoitti:

   Eilen kaivoin nenäkannun esiin ja pari kolme kertaa päivässä aion sitä nyt käyttää! Täytyy miettiä myös noita nenätippoja 🙂

 10. Mena kirjoitti:

  Mulla on kissa-allergia ja kissoja. Samoin olen allerginen kaikille karvaisille eläimille ja pölyille ja siitepölyille. Aika rankkaa tää kesäaika. Omille kissoille olen siedättynyt, muiden kissoista saatan saada oireita. Koiristakin saan oireita. Eräs allergialääkäri kuvaili allergiaa että se on kuin vesilasi; sietää siihen pinnan rajaan asti, mutta sitten kun tulee liikaa altistumista niin tulvii yli ja piru on irti, vaikka olisi osalle siedättynytkin. Astmalääkettä käytän nyt jatkuvasti ja Kestox-allergialääkettä ja nenäsumutetta. Toinen hyvä allergialääke on Loratadin Ratiopharm. 🙂 Testaile eri allergialääkkeitä ja käy sitten pyytämässä resepti (mun kokemuksen mukaan eivät vaihda reseptiä helpolla jos on jo jotain toista lääkettä reseptillä). Meillä on ilmanpuhdistin makuuhuoneessa ja se on auttanut kyllä tosi paljon! Samoin kissanhiekan vaihtaminen pellettiin, ei tule enää aivasteluepisodia kun siivoaa hiekkiksiä. Tsemppiä! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Telfastista ei mulle ole minkäänlaista apua, joten sen tilalle pitäis saada joku toimivampi. Tuntuu jotenkin oudolta vetää kauhea määrä lääkkeitä päivässä ja silti on ihan tukossa 🙁 Kaipa tässä menee hetki ennen kuin kroppa alkaa ottamaan niitä kunnolla vastaan.

   Ilmanpuhdistin on meillekin hommattava makkariin. Viime yönä yskin todella paljon ja luulen sen johtuvan siitä, että mies oli jättänyt aamulla sängyn petaamatta ja kissat tietysti mylläsivät siellä koko päivän.. Pelletti olis kyllä hyvä vaihtoehto, mutta jouduttiin joku aika sitten vaihtamaan pelletit paakkuntuvaan kissanhiekkaan, kun yksi meidän kissoista ei jostain syystä tykännyt pelleteistä. Hän sitten protestoi asiaan pissaamalla eteiseen! Ruikkimiset loppu siihen kun vaihdettiin eläinkaupan (tietyn merkkiseen) kissanhiekaan. Hän on vähän nirso katti 😀

 11. Bjerni kirjoitti:

  Moi. Lääkkeiden käytön aloituksella on suuri merkitys siitepölysllergiassa. Tänä vuonna aloitin jo maaliskuussa päivittäisen lääkityksen. Viime vuonna myöhästyin ja sairastin tavanomaisesti poskiontelotulehduksen, lisäksi allergiaan jouduin ottamaan kortisonipiikin ja kortisonia + hoitavaa ja avaava astmalääkettä. Nyt en olen onneksi pärjännyt vain tableteilla ja nenäsumutteella sekä silmätipoilla! Harmi, että tämä vuosi tuntuu koivun osalta olevan huomattavasti pahempi kuin viime vuosi 🙁 mutta itse olen kyllä huomannut valtavan eron siinä, että aloitin lääkityksen ajoissa. Olen leppä, koivu ja heinä – oireileva

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olen nyt kaksi viikkoa syönyt allergialääkkeitä eikä ne tunnu kunnolla tehoavan. Moni on sanonut kortisonista olevan apua, mut täytyy nyt katsoa miksi tämä tästä muuttuu. Toivottavasti ei poskiontelontulehdusta tule, mutta sekin on sitten vain sairastettava jos tulee. Olen kyllä koko ajan niin tukossa etten yhtään ihmettele vaikka tulisikin 🙁

 12. saimi kirjoitti:

  Allergia meilläkin on nyt ollut kuvioissa. Onkin ihmeellistä, kuinka näitä uusia allergioita kehittyykin. Esimerkiksi tuo kissa-allergia. Jotain lääkettä varmaan pitäisi myös hakea, siitepölyä näyttää meillä päin olevan paljon.
  https://www.koskenmaenapteekki.fi/fi/tuotteet/allergia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.