Hae
Palasia Arjestani

Salaattihommia eli kana-couscoussalaatti

kana-couscoussalaatti

Tämä resepti on odottanut arkistossa jo hetken julkaisuaan. Lueskelin joulun aikaan anoppilassa Annin ruokakirjaa (joka on muuten täynnä ihan mahtavia reseptejä!) ja löysin sieltä tämän helpon ja maukkaan oloisen reseptin. Valitsen salaattiin aivan liian usein ne tutut ja turvalliset raaka-aineet ja ehkä juuri sen vuoksi niitä kyllästyttääkin tehdä. Salaatit ovat todella helppoa ja kevyttäkin ruokaa, mutta niissäkin täytyy olla mukana ruokaisuutta ja tietenkin makua mahdollisimman paljon! Ei kukaan pelkillä salaatinlehdillä elä 😉 Kana-couscoussalaatti päätyi kokeiluun juurikin hieman normaalista poikkeavien raaka-aineiden vuoksi. En ole varmasti vuosiin käyttänyt couscousia missään! Salaatin jäljiltä sitä jäi melkein paketillinen kaappiin eli jatkossa couscousia löytyy lautaselta varmasti useammankin kerran.

Kana-couscoussalaatti

  • 2 nippua roomansalaattia
  • rasiallinen kirsikkatomaattia
  • 1 kurkku
  • fetajuustoa (ohjeessa Apetinan fetsnackseja oliiveilla ja valkosipulilla)
  • 400g kanan rintafileitä
  • 1 dl couscousia
  • kanalientä tai vihanneslientä

Kastike

  • 250 g kermaviiliä
  • 2 rkl vihreää pestoa

Paista kanat rapeiksi paistinpannulla, mausta makusi mukaan esim. suolalla ja pippurilla. Tee kulhoon kanaliemi/vihannesliemi ja laita joukkoon couscous kypsymään. Anna olla muutama minuutti, couscous kypsyy nopeasti!

Valmista tavallinen fetasalaatti eli revi salaatti, pilko vihannekset ja lisää fetajuusto. Lisää jäähtyneet kanat ja couscous. Tarjoile pestokastikkeen kanssa!

Onko teille kana-couscoussalaatti jo tuttu? Jos teillä on hyviä salaattiohjeita takataskussa, niin laittakaahan tulemaan! Kokeilen niitä mielelläni! 

6 kommenttia

  1. Mintsku kirjoitti:

    Itse teen couscousista monesti välimerellisen salaatin. Resepti löytyy hellapoliisin sivuilta hakusanalla välimerellinen couscous salaatti, on tosi hyvää muuten ??

  2. Minttu kirjoitti:

    Hei, onko tähän ihan reseptiä olemassa?

  3. Jonna kirjoitti:

    Moi,

    nyt on! Resepti oli hävinnyt blogimuuton myötä kokonaan näkyvistä, kun Terve.fissä oli erilainen näkymä resepteille. Täytynee tarkistaa muutkin reseptit…

  4. Minttu kirjoitti:

    Kiitos paljon! Tätä pitää testata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *