Hae
Palasia Arjestani

Herkkuhimot ovat poissa – viime viikon ruokajuttuja

Processed with VSCO with c2 preset

Noudatin Ainon tekemää ruokavaliota kolme viikkoa melko tarkasti ja nyt olen pari viikkoa menny vähän löysemmin. Runko on edelleen sama, koska huomasin miten hyvä olo mulla on koko ajan. Gluteenia ei tule oikeastaan ollenkaan ellei sitten valmista esim. normaalia pastaa tai syö leipää tms. Valkoista sokeria tähän ruokavalioon ei kuulu ollenkaan, mutta toki sokeria tulee muissa muodoissa esimerkiksi hedelmistä ja leivonnaisista, joissa käytän useimmiten kookossokeria. Valkoiseen sokeriin, karkkeihin tai normileivonnaisiin en ole koskenut viimeiseen 5-6 viikkoon viime viikonlopun festarijädejä lukuunottamatta. En ainakaan muista, että näin olisi käynyt.

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Selvästi sokerin syöminen lisää sokerinhimoa, koska itsekin olen normaalisti kovin herkkujen perään. Nyt ei ole kuitenkaan mitään tehnyt mieli tummaa suklaata lukuunottamatta. Mielenkiintoinen olotila! En aio jatkossa olla mikään herkkujen totaalikieltäytyjä, koska tässä on juhlia ja lomareissua tulossa, joista haluan nauttia täysin siemauksin. Toki jos niissäkään tilanteissa ei tee mieli mitään makeaa niin turha sitä on itseensä väkisin ahtaa. Tämä olotila on tällä hetkellä niin loistava, että yritän pitää tämän mielessä jatkossakin. Sokerinhimo ottaa nopeasti vallan. Jos sille antaa pikkusormen niin…

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Nykyään netti on täynnä mitä ihanimpia herkkuja, joissa ei ole käytetty sokeria laisinkaan, vaan makeutusta tulee luonnollisemmista lähteistä. Mun suuhuni nämä maistuvat ihan yhtä hyviltä kuin normaalit kakut ja pullatkin, joten miksi en suosisi niitä! Töihin paluu on vienyt niin paljon energiaa ettei voimia leipomiseen ole iltaisin ollut, mutta sunnuntaina yritän saada jotain aikaiseksi. Mulla on takataskussa yksi ihana jätskiresepti ja pari muuta, jotka vaikuttavat lupaavilta. Mutta ensin mun täytyy testata ne 😉

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Processed with VSCO with c2 preset

Kuvien perusteella mun syömiset ehkä näyttävät tylsiltä ja ykstoikkoisilta, mutta en kyllä itse koe niitä niin. Iltaisin olen treenin jälkeen ollut niin nälissäni, että ateria on jo masussa ennen kuin muistan kuvaa napata 😀 Joskus näinkin! Pääasia, että ruoka maistuu hyvältä, saan riittävästi energiaa ja olotila on mainio. Siitä tiedän, että ruokavalio on kohdillaan 😉

Makoisaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.