Hae
Palasia Arjestani

Gluteenittomat pähkinäbrowniet

Processed with VSCO with c1 presetUusia reseptikokeiluja taas Jonnan keittiössä! Sain haasteeksi kehitellä jonkin makean herkun Dansukkerin tummista sokereista tai siirapeista. Pitkään mietin minkälaisen reseptin haluaisin kehitellä ja loppujen lopuksi päädyin browniehin, joita rakastan yli kaiken! Ja koska teitä gluteenitonta ruokavaliota noudattavia on siellä ruudun toisella puolella niin monta niin halusin yhdistää myös gluteenittomuuden tähän syntisen suklaiseen herkkuun. Täytyy sanoa, että olen jälleen kerran hämmästynyt lopputuloksesta! Miten niin pienellä vaivannäöllä saakin jotain näin hyvää aikaiseksi?

Gluteenittomat pähkinäbrowniet

 • 200g tummaa suklaata (70-80%)
 • 6 rkl voita
 • 150g Dansukkerin tummaa ruokokidesokeria
 • 2 kananmunaa
 • 1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
 • 3 rkl maissitärkkelystä
 • 120g pähkinöitä (esim. sekoitus käy hyvin!)

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila pois hellalta ja lisää suklaasulan joukkoon sokeri ja tämän jälkeen munat yksi kerrallaan ja koko ajan sekoittaen.

Sekoita pienessä astiassa keskenään maissitärkkelys sekä kaakaojauhe. Lisää jauhoseos sukaa-munaseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla kunnes jauhot ovat sekoittuneet massaan hyvin. Lisää sekaan vielä pähkinät ja sekoita hyvin.

Kaada taikina 23 cm:n kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista brownieita noin 30 minuuttia 175-asteisen uunin keskitasolla. Varo paistamasta niitä liikaa ettei brownieista tule kuivia! Anna brownieiden jäähtyä, leikkaa annospaloiksia ja tarjoile kaverina esimerkiksi vaniljajäätelöä.

Processed with VSCO with c1 presetOlen tällä reseptillä mukana Vuoden makein herkku-reseptikilpailussa. Käykäähän äänestämässä mun resepti voittoon! Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Kitchen Aid tehosekoitin (arvo n. 250e) sekä 10 Dansukkerin upeita tuotepaketteja! Äänestämään ja reseptejä ihmettelemään pääset alla olevasta bannerista 🙂 Kiitos jo etukäteen!

unnamed

4 kommenttia

 1. camilla kirjoitti:

  Hellurei,, mitä sulla on tossa pinnassa?

 2. Elina kirjoitti:

  Näyttääpä hyvältä! Menee kyllä testiin, toimisikohan tuon maissitärkkelyksen tilalla kookosjauho? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ihan varmasti toimii! Jauhon määrä tässä on niin vähäinen, että varmasti toimii melkeinpä mikä vaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.