Hae
Palasia Arjestani

Banaanileipä on aika kova juttu!

banaanileipä

Banaanileipä on aika kova juttu, hei! En tarkoita siis, että se olisi kova koppura, vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan todella maistuva ja takuuvarma kahvipöydän hitti 😉 Meillä sattui olemaan kotona pehmenneitä banaaneja ja aloin googlettelemaan, että mitähän uutta niistä keksisi. Tykkään leipoa jotain sellaista, jota voin viedä anoppilaan kahvipöytään, joten jonkun sortin kahvikakku tuli heti mieleen. Banaanileipiä olen tehnyt vuosien mittaan jos jonkinlaisia, yleensä vähän terveellisempiä malleja. Päätin, että tällä kertaa tehdään ihan perinteinen leivonnainen valkoisine sokereineen kaikkineen. Loppujen lopuksi törmäsin Dr.Oetkerin sivuilla reseptiin, joka kuulosti hyvältä ja meidän kuivakaapin antimetkin sallivat sen valmistuksen.

Tämä banaanileipä oli superhelppo tehdä, se on todella maukas ja siinä on ihanan rapsakka kuori. Tähän leivonnaiseen et tarvitse muita välineitä kuin kulhon, puukauhan sekä vuoan paistamista varten. Eipä tästä kovinkaan montaa palaa jäänyt seuraavaan kertaan, sillä kaikki tykkäsivät banaanileivästä todella paljon! Jopa meidän tyttö, joka ei kauheasti muutoin banaanista välitä (joku vaihe taas menossa). Mennäänpä sitten itse reseptiin, sillä varmasti jo kaipaatte kaiken tämän lärinän jälkeen sitä kovasti 😀

banaanileipä

Banaanileipä (kahvipöydän kunkku)

Ainekset:

 • 2 hyvin kypsää banaania
 • 80g pehmeää voita
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
 • 2,3 dl sokeria
 • 1 kananmuna
 • noin 3 dl vehnäjauhoja
 • halutessasi 1 tl vanilja-aromia (en laittanut itse)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kiertoilmauuni 150 asteeseen.

Vuoraa kakkuvuoka (käytin itse leipävuokaa) leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja anna jäähtyä hetken.

Muussaa banaanit suureen kulhoon ja sekoita joukkoon voisula. Sekoita leivinjauhe, suola, sokeri, kananmuna ja vanilja-aromi puukauhalla banaani-voiseokseen. Lisää lopuksi jauhot sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi banaanileipätaikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti (laita leipä heti uuniin, koska leivinjauhe alkaa toimia nopeasti).

Kokeile tikulla kypsyys: jos tikku on puhdas kokeilun jälkeen, leipä on kypsä. Anna banaanileivän jäähtyä ennen tarjoilua.

Herkuttele!

Tsekkaa myös:

Viiden ainesosan jauhoton banaanileipä

Banaanileipä mantelivoi päällisellä

Paistettu banaani-maapähkinävoipuuro

Viljaton banaani-suklaaleipä

Pehmeä banaanivanukas

Edellinen postaus: Lähitulevaisuuden suunnitelmat talouden osalta

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

 

2 kommenttia

 1. Jannina kirjoitti:

  Oi nam nam.. Pitää kokeilla joku päivä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *