Hae
Palasia Arjestani

Viikonlopun helppo jälkiruoka: grillatut persikat & vaniljakerma

Grillattiin viime viikonloppuna mökillä ja mä kun olen kova kaikenlaisia ruokaohjeita selaamaan niin löysin jostakin lehdestä (Kotivinkki/Kodin Kuvalehti tms) ohjeen jälkiruokaan, joka olis kätevä valmistaa grillauksen yhteydessä. Tykkään itse todella paljon persikoista, nektariineista ja oikeastaan kaikista hedelmistä jälkiruuassa (paitsi luumukeitosta, hyi)! Mukavaa tehdä välillä jotain vähän kevyempää ja raikkaampaa jälkkäriä kuin suklaakakut sun muut. Sitä paitsi sain samalla houkuteltua muutkin kauppareissulle Halliin persikoiden hakuun ja jätskin syöntiin 😀

IMG_20140727_160850

Grillatut persikat ja nektariinit sekä vaniljakerma

  • persikoita ja nektariineja syöjien lukumäärän mukaan (jokaiselle yksi per laji on hyvä määrä)
  • 1 dl mantelilastuja

Vaniljakerma

  • 1/2 vaniljatanko (tai 2-3 tl vaniljasokeria)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200g) ranskankermaa, creme fraichenakin tunnetaan
  • 1/2 dl sokeria

Lisää vaniljasokeri (tai puolet vaniljatangon sisuksesta) ja osa normaalisokerista kerman joukkoon ja vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja loput sokerista. Vatkaa kunnolla sekaisin.

Paahda mantelilastut kullanruskeiksi kuivalla pannulla. Halkaise persikat sekä nektariinit ja poista kivet (hermoja saatetaan koetella).

20140726_152917

Grillaa persikoita/nektariineja molemmin puolin, kunnes ne tummuvat ja mehustuvat. Tarjoile vaniljakerman sekä paahdettujen mantelilastujen kera, slurps 🙂

PicsArt_1406798431173

5 kommenttia

  1. Kati kirjoitti:

    Minä teen usein uunihedelmiä ja olen käyttänyt eri hedelmiä ja joskus tuoreita marjojakin. Viimeksi pilkoin persikkaa, aprikoosia ja omenaa. Laitoin päälle hieman kanelia ja kypsensin miedolla lämmöllä, kunnes omena oli pehmeää. Herkuttelin jogurttijäätelön kanssa. Oli mielettömän hyvää!!

    • Jonna kirjoitti:

      Kypsensitkö ihan pannulla vaiko uunissa? Kuulostaa todella hyvältä! 😉

  2. On my way kirjoitti:

    No nam! Kiinnostais testaa mut ei oo grillii… Ehkä testaan uunilla! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *