Hae
Palasia Arjestani

Juhlapöydän kylmäsavulohikakku

kylmäsavulohikakku

Tänä vuonna minun osuuteni joulupöytään oli kylmäsavulohikakku, jonka tein Valion ohjeella. Olin alunperin miettinyt vähän toisenlaista reseptiä, johon törmäsin netissä, mutta enpäs sitä enää löytänytkään! Meillä kaikki tykkää todella paljon suolaisista kakuista sekä kalasta. Tyttö katseli ensin kakkua hieman epäilevin ilmein, mutta maistettuaan haarukallisen, totesi kakun olevan ”ihan parasta” 😀 Kylmäsavulohikakku vaatii hieman puuhaamista ja pilkkomista, mutta on kyllä täysin sen kaiken arvoista! Mieshän ideoi kakkuun jo vähän erilaisia täytteitä eli joku kinkkuversio tästä on vielä jossain vaiheessa ilmeisesti tulossa…

Kylmäsavulohikakku

Pohja

 • 200g hapankorppuja
 • 75g voita

Täyte

 • 5 liivatelehteä + 2 rkl sitruunamehua
 • 300g kylmäsavustettua kirjolohta
 • 250g kurkkua (noin puolikas kurkku)
 • 2 dl vispikermaa
 • 1 rs kylmäsavulohi tuorejuustoa (Valio viola)
 • 1 rs maustamatonta tuorejuustoa
 • 2 dl kermaviiliä
 • 0,5 dl sitruunamehua
 • 0,5 dl ruohosipulia hienonnettuna
 • ripaus suolaa

Koristeluun esim. kirsikkatomaatteja, retiisiä ja tilliä.

Vuoraa leivinpaperilla irtoreunaisen vuoan (Ø 20-22 cm) pohja. Hienonna hapankorput. Lisää sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kylmäsavulohi. Raasta kurkku, valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Vaahdota kerma. Yhdistä täytteen ainekset, lisää kermavaahto viimeisenä.

Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua kiehuvaksi kattilassa. Lisää liivatteet. Sekoita, kunnes ne sulavat, mutta älä keitä. Yhdistä täytteeseen liivateseos. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä peitettynä vähintään 4 – 5 t tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja koristele esimerkiksi kirsikkatomaateilla, retiisisiivuilla ja tillillä.

Löytyikö teiltä joulupöydästä kylmäsavulohikakku vai jotain ihan muuta?

kylmäsavulohikakku

 

Edellinen postaus: Rento ja meidänlainen joulu

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *