Hae
Palasia Arjestani

Vihdoinkin uusi ennätys!

Tällä viikolla olen päässyt treenaamaan todella hyvin. Vedin kolme teenipäivää putkeen ja tänään pidän lepopäivän. Mä tunnen kroppani jo suht hyvin ja tiedän millon on aika huilia. Huomasin eilen olevani vähän väsynyt ja alavireinen, joten päätin tehdä suunnitellun treenin niin hyvin kuin pystyn ja levätä tänään kunnolla. Jo yhdessä päivässä kroppa palautuu hyvin ja mieli virkistyy, kun saa puuhastella ihan muita juttuja. Lepopäiviä kannattaa mun mielestä pitää 1-3 viikossa riippuen omasta omasta kunnosta ja treenien tehosta. Lepopäivinäkin voi tehdä ja kannattaakin tehdä ihan kevyttä palauttavaa liikuntaa, kuten kävelyä tai uintia, ja lihashuoltoa reilusti siihen kaveriksi. Välillä on myös  mukavaa vain löhötä ja olla tekemättä yhtään mitään urheiluun liittyvää.

Mun olkapää on osoittanut selkeitä paranemisen merkkejä ja oon saanut treenata nyt ihan kivuitta. Käsilläseisontaa en ole vielä uskaltanut kokeilla, mutta maanantaina tein jo tempausta ja toes to bareja! Treeneissä oli ohjelmassa tempauksen ykkösmaksimi. Mun oli alkuun tarkoitus tehdä pelkkiä tempausvetoja, mutta koska tempaukset ei sattuneet yhtään niin aloin pikku hiljaa nostella kuormaa. Yhtään tempausta en uskaltanut tehdä kyykkyyn asti vaan aloitin mahdollisimman varovasti. Painoissa pääsin 30kg asti mikä nousee vielä suht helposti. 32,5kg ei sit enää nousekaan. Mä jämähdän aina tähän samaan painoon! Ärsyttävää.

Tiistaina kävin ennen duunia tekemässä päivän etukyykyt eli 5 x 5 ja painoja 50-55kg. Innostuin siinä sit kokeilemaan uutta ykkösmaksimia ja 75kg nousi ylös! Ekalla yrityksellä petti olkapäät täysin. Ehkä ei kannata ladata maksimipainoja ilman pikku korotuksia, saattaa tulla yllätyksenä miten painavaa se onkin 😀 Kokeilin myös 77,5kg mut ajatus karkasi alhaalla ja jäin vaan töröttämään kyykkyyn tanko olkapäillä. Oon satavarma että sekin nousis eli piakkoin uutta yritystä! Mä en oo pitkään aikaan saanut PR:a missään liikkeessä joten olin tästä ihan liekeissä. Kiva nähdä välillä jotain ihan konkreettista kehitystä 🙂

Mä yritän nyt kehittää mun leuanvetoja ja tein eilen taas lisäpainoleukoja. Huomasin ettei siinä pystytään tekemään ihan samalla prosenttisysteemillä kuin muissa liikkeissä. Mun piti tehdä 5 x 5 11,25kg  (70% ykkösmaksimista) mut sain sillä vedettyä tasan kolmosen. Vedin sit loput vitoset 7,5kg lisäpainolla ja silläkin oli aika tiukkaa! Loppuun tein meidän ohjelmaan kuuluvia apuliikkeitä: lapa push uppia, kiertäjäkalvosimia ja lankkuja sekä lihashuoltoa pallolla. Kiva höntsäilytreeni!

Huppari: crossfit Vantaa // housut: Adidas // kengät: Reebok.

Huppari: crossfit Vantaa // housut: Adidas // kengät: Reebok.

Huomenna olis ohjelmassa clean & jerk ykkönen mut katsotaan pystynkö vielä jerkkaamaan. Cleaneja sit ainakin! Niissäkin oon ihan susipaska 😀

Kuis teidän treeniviikko on sujunut? Mitä olette tehneet ja onko tullut uusia ennätyksiä?

10 kommenttia

 1. Moona kirjoitti:

  Hei jee, mahtavaa, onnea uudesta ennätyksestä! 🙂 Sun leuanvedot kuulostaa kyllä hurjilta, olen vaikuttunut! (Nimim. ensimmäistä puhdasta leukaa treenaamassa)

  Täällä on pidetty kevennettyä saliviikkoa – välillä kyllä ärsyttää höntsäillä puolikkailla painoilla, mutta ensi viikolla sen taas tuntee, että tämäkin viikko tuli tarpeeseen! 😀 Edellisillä viikoilla jalkaprässi on kulkenut ennätyslukemissa, siitä olen ylpeä! Tällä viikolla olenkin lähinnä keskittynyt (raaka)leipomiseen, ei ikinä huono idea, hah!

  Mukavaa viikon jatkoa! (Tai ehkä voisi jo sanoa viikon loppua :))

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! Ja ennätysten paukkuminenhan ei tuohon loppunut vaan vedin uudet peeärrät myös clean & jerkissä sekä pelkässä cleanissa! Huikee viikko 🙂

   Höntsäily kyllä kannattaa vaikka välillä vähän turhauttaakin. Ens viikolla oot iskussa ja motivaatio kohdallaan 😉 Mullakin yks raakakakku täällä testattavana…

 2. Anni kirjoitti:

  Hyvä sinä!
  Seuraan blogiasi säännöllisesti, siinä on ihana hyvän mielen tatsi! Treenikuulumiset kiinnostaa aina, musta on kiva seurata matkaasi sillä saralla. Mulla on ollut ennätysputki päällä, oon tehnyt viime aikoina mave-enkan 105 kg, pus jerk-enkan 50 kg ja takakyykyn 85 kg. Harmitti kun 90 ei vaan noussut, ei niin millään! Ennen juhannusta se nousee, sen oon päättänyt. Sitä kohti siis! Tsemppiä treeneihin!!

  • Anni kirjoitti:

   (ja kylläpä näyttää tyhmältä kun push-sanasta jää hoo pois!) 😀 terv. Hoo Moilanen

  • Jonna kirjoitti:

   Uu, sä oot vahva! Suht samoissa painoissa mennään, mulla kans push jerk 50kg, mave 107,5kg ja takakyykky muistaakseni 82,5kg. Eilen tein clean & jerkin uudet enkat eli 52,5kg ja perään vielä raakarive 55kg. +5kg vanhoihin peeärriin!

   Täytyy munkin alkaa noita kyykkyjä tahkoamaan oikein kunnolla 😉

 3. Tuulia kirjoitti:

  Siisti oli etukyykky maksimisuoritukseksi!

  Oon itsekin miettinyt, miten leuanvedossa prosentit oikein kannattaisi laskea. Oikeastihan siinä nousee koko kroppa mukana, eli sillä tavalla ajatellen näkökulmana pitäisi käyttää kehonpaino+lisäpaino-kokonaispainoa ja laskea siitä prosentteja. Perusvoimailussa yksi usein näkemäni setti on esim. 4x5x85%, eli esim. 65kg+16kg lisäpaino -maksimituloksella (=81kg) työsarjat olisi 4x5x68,8kg, eli itse asiassa vajaa 4 kg lisäpainoa olisi silloin jo aika hyvä noihin.

  (Tosin jos tarkkoja ollaan niin kyynärpäästä sormenpäihin menevää osaa ei tarvinne vedon painoon kauheasti huomioida, eli olisko oikeampi lukema sitten 1-2 kg kehonpainoa vähemmän + mahdolliset lisäpainot, tässä kohdin pohdintani menee nyt…)

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy varmaan tuolla systeemillä laskea uudet painot ja lähteä niillä. Turhan painavalta tuntui tällä mun systeemillä. En edes huomioinut oman kropan painoa noihin! Kiitos vinkistä 🙂

 4. suvi kirjoitti:

  Hei! Olisiko sinulla vinkkejä olkapään tai polven huoltoon? Itselläni skragaa molemmat pahasti ja hirveen rajottunutta mitä voi ja uskaltaa tehä kun pelkää että rikkoo paikkoja :/

  • Jonna kirjoitti:

   Heips! Etsippäs mun blogista tägillä lihashuolto niin löytyy postaus jos toinenkin kuvineen kaikkineen aiheesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.