Hae
Palasia Arjestani

Ahneet suomalaiset ja muumimuki-hulluus

Ahneet suomalaiset ja muumimuki-hulluus

Mieluummin aitoa vanhaa Arabiaa kuin uutta halpatuotantoa Thaimaasta.

Kello herätti torstaina viideltä ja muistin, että tänäänhän oli se päivä kun sitä yhtä mukia myydään. Surffasin Arabian nettikauppaan: mukit loppu. Surffasin Muumi-nettikauppaan: mukit lopput. Kohautin olkiani ja jatkoin aamutoimia. Mies lähti töihin 6.30 ja huikkasin, että käy työmatkalla tsekkaamassa josko Tammiston Iittalan myymälästä saisi mukia. Sain viestin, että jonoa melkein 50 metriä, en ole jäämässä. Tuntia myöhemmin tuli toinen viesti jonoa 100 metriä, mikä perkele noita ihmisiä vaivaa!? Vastasin, että olisit jäänyt jonottamaan silloin tunti sitten 😀 Ei kuulemma vois vähempää kiinnostaa jonottaa yhden helvetin muumi- mukin takia.

Seurasin koko torstain ihmeissäni tätä tapahtumaa: mitä on tämä muumimuki-hulluus! Ihan oikeastiko ihmiset jonottivat tuntikausia yhtä mukia? Toisaalta ymmärsin, koska tästä kyseisestä Muumin päivä -mukista povattiin todellista keräilijän unelmaa ja että sen hinta kohoaisin jossain vaiheessa tuhansiin euroihin. Toisaalta taas, en ole valmis käyttämään omaa aikaani tuntikausia jonottamiseen varsinkaan kun ei ole mitään takuita saako edes koko mukia. Niinpä tyydyin seuraamaan asiaa vierestä. Aamulla alkoi tippua toriin mukeja myyntiin. Arvasin, että jengi käy hamstraamassa näitä ja yrittävät myydä kalliilla pois. Tyhmähän ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa. Jotkut pyysivät 3000 euroa mukista torissa!!! Siis ihan käsittämätöntä trokaamista. Miten ahneita paskiaisia ihmiset ovat? Parille tällaiselle tyypille laitoin viestin ”tarjoan mukista 30 euroa”. Luonnollisestikaan eivät vastanneet mitään. Ymmärrän, että on oikeasti harvinaisia muumi-mukeja, kuten Fazerin keräilyharvinaisuus, joista maksetaan tuhansia euroja. Näitä mukeja kun ei juuri ole saatavilla. Mutta että tällaisesta mukista, jota on kuitenkin valmistettu kymmeniä tuhansia kappaleita, yritetään saada järkyttävää hintaa. Metsään meni niin että päksähti. Sitä paitsi, olisi reilua jos tällaista yhden päivän aikana myytävää mukai saisi ostaa vain yhden per nuppi. Nytkin moni jäi nuolemaan näppejään jonotettuaan tuntikausia, koska kaikki kahmivat mukeja sen kuusi sallittua kappaletta. No, odottakaa vain. Kohta niitä myydään niin että kaikille riittää!

Oma veikkaukseni on, että tästä tulee yksi epähalutuimmista ja vihatuimmista muumi-mukeista. Tästä yritetään selkeästi tehdä jotain harvinaista spesiaalimukia, mutta ei se siltä kyllä tunnu. Meillä on kaapissa muutama kymmenen muumi-mukia ja osaa olen oikeasti metsästänyt ja harkinnut pitkään. Tähän Muuminpäivä -mukiin en tuhlaa penniäkään. Ensin olin, että ”vau, toi on saatava!” ja nyt ”ei vois vähempää kiinnostaa”. Tällä mukilla on on jo nyt huono maine ja siitä tulee ikävä fiilis (siitä kunnon synttärifiilistä Tove Janssonin kunniaksi!). Siihen on liitetty ihmisten julmettu ahneus ja kova yritys tehdä Thaimaassa valmistetusta mukista suomalainen keräilyharvinaisuus. Henkilökohtaisesti säästän mieluummin vähän aikaa ja ostan oikeasti vanhan suomalaisen keräilyharvinaisuuden kuin tällaisen pakolla ”harvinaisuudeksi” kaupatun mukin. Siis jos vielä muumi-mukeja (tai muitakaan) haluaisin ostaa. Voi olla etten halua. Sitä paitsi mulla on sellainen kutina, että tätä Muuminpäivä -mukia tullaan vielä tekemään tuhansia ja taas tuhansia painoksia. Että se siitä harvinaisuudesta sitten.

Ostitko sinä itsellesi Muumin päivä -mukin? Menikö Toriin 3000 eurolla myyntiin vai omaan käyttöön?

Edellinen postaus: Helli sun mirriä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

8 kommenttia

 1. Ansku kirjoitti:

  Tilasin mukin silloin yöllä arabian sivuilta kera miljoonien sydämen tykytyksien, kun sivut kaatuivat monta kertaa. Minusta muki oli tosi nätti ja siksi halusin sen. Muki tulee myös ihan käyttöön. Toivottavasti jatkossa olisi ostorajat, tyyliin 2 per asiakas tms! Kuulin että jossain paikoissa on vanhemmat ostaneet kuusi mukia ja perheen lapsille annettu rahaa ja ostaneet sen kuusi mukia! En ymmärrä. Harmittaa niiden keräilijöiden puolesta, ketkä jäi ilman.

  • Sanna kirjoitti:

   Mulla oli ensin kans tästä mukista samat fiilikset, että vau! Tosi sulonen muki ja haluun sen. Sitten kun tajusi, mikä kauhee härdelli mukista nousi, niin meni kyllä maku….ja just toi, että niitä saI ostaa kuusi kpl per nenä. Aivan naurettavaa.

   • Jonna kirjoitti:

    Samat fiilikset mullakin! Kaunis muki, mutta kaikki toi ihmisten ahneus saa lähinnä inhon väreet pintaan ?

  • Jonna kirjoitti:

   Niinhän minäkin sen alkuun halusin, mutta meni vähän maku siitä. Kaunis se on kyllä, pakko myöntää!

  • Nimetön kirjoitti:

   Jos oisin saanu varmasti olisin myyny..ja saanu rahaa kesämatkailuun?

 2. Kiti kirjoitti:

  Kaikkesi kuitenkin yritit, että saisit mukin. Harmitus puskee postauksestasi liikaa läpi. Ihana avautuminen siitä, kuinka ei muka harmita 😀

  • Jonna kirjoitti:

   No ei voi sanoa että kaikkeni. Jos olisin tosissaan halunnut, niin kello olisi herättänyt klo 12 yöllä ja olisin vaihtanut työvuoroni illaksi jotta olisin voinut olla kököttämässä muiden kanssa jonossa.

   Kaunis muki on, sitä en kiellä, mutta tuollainen ihmisten ahneus ja se että mukista tehdään väkisin ”harvinaisuus”, ei miellytä mua tippaakaan. Minusta kunnioittavampaa olisi ollut Tove Janssonia kohtaan että jokainen voisi mukin ostaa itselleen. Tästä jäi lähinnä huono maku suuhun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.