Hae
Palasia Arjestani

Home made kanaburgeri

Mä olen henkeen ja vereen burgeri-ihmisiä, mutta en ihan minkä tahansa euron juuston fanittaja. Käydään aika harvoin mäkkärissä tai vastaavassa hampparilla. Sen sijaan ollaan aika usein väsätty itse kotona herkkupurilaisia! Viime viikolla kipeenä ollessa innostuin tekemään köyhän miehen herkkuburgerin kotona olevista raaka-aineista. Oikeasti, ei siihen kovin ihmeellisiä raaka-aineita tarvittu ja niin saatiin Jonnan masu täytettyä taas vähäksi aikaa 😀 Vihanneksilla, itse tehdyllä tsatsikilla ja lorauksella majoneesia päästään jo aika pitkälle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Home made kanaburgeri

  • 1 ruispala tai vastaava
  • Paistettu broilerin filepihvi
  • Loraus majoneesia (näppärä tekee tämänkin itse)
  • Salaattia ja tomaattia siivutettuna
  • Pari siivua voimakkaan makuista juustoa, meillä vanhaa goudaa
  • Itse tehtyä tsatsikia  (ohje alla)

Valmista ensin tsatsiki. Raasta noin 10 cm pätkä kurkkua. Valuta kurkkuraaste hyvin. Lisää raasteen sekaan 5-6 rkl turkkilaista jogurttia. Purista sekaan yksi valkosipulin kynsi. Sekoita hyvin ja mausta vielä suolalla ja mustapippurilla. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa kelmulla suojattuna. Ylijäävän tsatsikin voi käyttää kastikkeena esim kanan tai lihapullien kanssa seuraavana päivänä!

Lorauta vähän majoneesia leivän toiselle puoliskolle. Kasaa seuraavaksi täytteet haluamassasi järjestyksessä ja nosta leivän toinen puolisko burgerille kanneksi. Nautiskele isolla ännällä!

Niin helppoa ja hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *