Hae
Palasia Arjestani

Buzzador: Hälsans Kök -kasvisruoat.

Tällä kertaa buzzauksen aiheena on ruoka, siitähän minä tykkään 🙂 Pääsin maistelemaan Hälsans Kök -kasvisruokia. Tässä buzzauksessa sain kotiinia S-ryhmän lahjakortin, jolla sain itse ostaa haluamani tuotteet omien mieltymysteni mukaan.

 Kaikki Hälsans Kök -tuotteet ovat kasvisperäisiä ja pääosin ovo-vegetaarisia, eli kasvisten lisäksi tuotteet sisältävät myös kananmunaa. Hälsans Kök -tuoteperheeseen kuuluu myös kikherneistä valmistettu falafel, joka on täysin vegetaarinen. Tuotteet on falafelia lukuunottamatta valmistettu soija- ja vehnäproteiinista ja kaikki Hälsans Kök -tuotteet löytyvät suurempien kauppojen  pakastealtaasta. Hälsans Kök -tuotteet yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa luovat täydellisen aterian. Ne ovat täysin lihattomia, mutta koostumukseltaan ja maultaan lihankaltaisia ja sopivat näin loistavasti myös ei-kasvissyöjän ruokavalioon. Hälsans Kök -tuotteet on valmistettu täysin ilman säilöntäaineita. Ne sisältävät runsaasti proteiinia, noin 18 g/ 100 g.Lisää tarkempaa tietoa tuotteista www.halsanskok.fi.

kuvia 003

Ostoskoriin päätyi mm. falafeleja sekä kasvispyöryköitä.

Hälsans Kökin Falafel on herkullinen kikherneistä valmistettu tuote. Falafel on tuotteista ainut, joka soveltuu myös vegaanin ruokavalioon. Falafel sopii loistavasti esimerkiksi pitaleivän väliin jäävuorisalaatin ja jogurttikastikkeen kera, tai vaikkapa osaksi herkullista couscous-salaattia.

Falafelien ravintoarvot.

Falafelien ravintoarvot.

 

MItäs falafelit sisältää?

MItäs falafelit sisältää?

Henkilökohtaisesti en ollut koskaan edes maistanut falafeleja. Tiesin, että ne sisältävät kikherneitä ja pieni aavistus oli miltä ne saattaisivat maistua. Sanotaanko näin, että ihan ok makuisia ne olivat, mutta kaikista näistä testatuista ei kylläkään minun suosikkejani. Maisteluraatiimme kuului yhteensä kuusi henkilöä ja näistä kaksi tykkäsi falafeleista todella paljon, kolmen mielestä ne oli ihan ok ja yksi ei tykännyt yhtään.

Lisää tietoa ja tarjoiluehdotuksia falafeleihin täällä

Seuraavana testissä kasvispyörykät.

Seuraavana testissä kasvispyörykät.

Hälsans Kökin kasvispyörykät on valmistettu vehnä- ja soijaproteiinista ja ne ovat helppo ja mukava tapa tuoda vaihtelua päivällispöytään. Sopii myös loistavasti välipalaksi herkullisen dippikastikkeen kera.

Kasvispullien ravintosisältö.

Kasvispullien ravintosisältö.

 

Ja ainesosat.

Ja ainesosat.

Kasvispullat olivat todella hyviä! Ainakin minun mielestäni. Näin lihansyöjänä en kyllä erottanut, että oliko kyseessä liha- vai kasvispullat. Kuuden hengen raadista kaksi ei tykännyt näistä, kahden mielestä oli ihan ok ja kaksi tykkäsi todella paljon. Joskus voisin jopa ajatella tekeväni itse vastaavanlaisia pullia kotona!

Hyviä reseptejä kasvispullien käyttöön löytyy täältä

Kolmantena testissä paljon kehuttuja soijanakkeja!

Kolmantena testissä paljon kehuttuja soijanakkeja!

Soijanakeista voi helposti valmistaa esimerkiksi herkullisia hotdogeja ketsupin, sinapin tai kevyesti paistetun sipulin kera. Saatavilla myös soija Chorizoja!

Soijanakkien ravintoarvot.

Soijanakkien ravintoarvot.

 

Ja sisällysluettelo.

Ja sisällysluettelo.

Soijanakit meni sinapin kanssa nauttina ihan normaaleista nakeista. Mausta ei huomannut oliko kyseessä kasvisversio vai silkkaa lihaa. Kuuden hengen raadista kolme tykkäsi kovasti, yksi ei ollenkaan ja kahden henkilön mielestä nakit olivat ihan ok makuisia. Nämä olivat kasvispullien ohella sellainen tuote, jota voisin ostaa ja maistaa uudelleenkin!

Lisää ohjeita soijanakkien käyttöön täältä.

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä kasvispihvit!

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä kasvispihvit!

Kasvispihvit ovat nopeita valmistaa uunissa, paistinpannulla tai grillillä. Loistava lihaton vaihtoehto sellaiselle, joka pitää grilliruuasta. Tarjoile esimerkiksi perinteisellä tavalla harmpurilaissämpylän välissä ranskalaistenperunoiden ja tuoreen salaatin kera.

Kasvispihvien ravintoarvot.

Kasvispihvien ravintoarvot.

 

Ja ainesosaluettelo.

Ja ainesosaluettelo.

Maistoin ensin kasvispihviä ihan paljaaltaan ja siinä tuntui omaan suuhuni hieman omituinen (tai uudenlainen) sivumaku. Myös koostumus oli vähän erilainen kuin kasvispullissa. Kuuden hengen raadista yksi ei tykännyt kasvispihveistä ollenkaan ja viiden mielestä ne olivat ihan ok.

Lisää ideoita kasvispihvien käyttöön löydät täältä.

Valmistimme kaikki Hälsans Kök -tuotteet uunissa pellillä pakkausten ohjeiden mukaan. 

Kasvispihviä ja -pullia pellillä.

Kasvispihviä ja falafelejä pellillä.

 

Soijanakkeja ja falafelejä.

Soijanakkeja ja falafelejä.

 

Soijanakkeja ja kasvispullia.

Soijanakkeja ja kasvispullia.

 

Lautasella kera vihannesten.

Lautasella kera vihannesten.

 

Valokeilassa kasvispihvi.

Valokeilassa kasvispihvi.

 

Pääosassa falafel.

Pääosassa falafel.

 

Soijanakkia sinappihunnulla.

Soijanakkia sinappihunnulla.

Nokkelana tyttönä taioin reissarista ja kasvispihvistä burgerin! Oli muuten mahottoman hyvää 🙂

Alla puolikas reissari, jossa vähän levitettä. Päälle salaattia, kasvispihvi ja töräys sinappia.

Alla puolikas reissari, jossa vähän levitettä. Päälle salaattia, kasvispihvi ja töräys sinappia.

 

Pihvin päälle pari siivua juustoa, kurkkua, tomaattia ja reissarihattu.

Pihvin päälle pari siivua juustoa, kurkkua, tomaattia ja reissarihattu.

 

Maistui!

Maistui!

Tästä tykkäsi muuten muutkin raatilaiset. Ei olisi pihviä tunnistanut kasvisversioksi! Tästä ei mielestäni lihansyöjän kasvisateria parane 🙂

Buzzadorina pääsen aika ajoin mukaan mielenkiintoisiin ja hauskoihin kampanjoihin, joissa saan ilmaiseksi tuotteita testattavaksi ja ystäville jaettavaksi. Tuotteista annetaan oma rehellinen mielipide ja kerrotaan se myös eteen päin. Kampanjan lopuksi omista kokemuksista ja mielipiteistä kootaan raportti Buzzadoriin, jota kautta kampanjan tilaaja saa totuuden mukaista tietoa kuluttajien mielipiteestä ja kiinnostuksesta kyseistä tuotetta kohtaan. Buzzadorissa kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen eikä mihinkään kampanjaan ole pakko lähteä mukaan jos ei halua. Jos olet kiinnostunut testaamaan uusia tuotteita, rekisteröitymään pääset täältä🙂

6 kommenttia

 1. Heta kirjoitti:

  Nuo soijanakit menee kyllä melkein lihasta. Hyvää grilliherkkua ja hämmentää kivasti ne ”a-luokan-lihansyöjätki” hyvällä maullaan. 😀 Falafelin teen mieluummin ite, mutta noita burgeepihviä en olekaan vielä maistanu. 😮

  Kiitos kattavasta postauksesta, oli oikein mukava lukea sinun ja raadin mielipiteet tuotteista. Kasvisruoka ei minusta ikinä voi saada liikaa mainosta. (:

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon kans miettinyt falafelien tekoa. Saattaisivat olla parempia tosiaan itse tehtynä 🙂

   Mä en ole juuri kasvisruokia koskaan maistellut ja yllätys oli aika suuri et miten hyvältä ja samanlaiselta ne maistuukaan kuin lihaversiot. Burgeri oli kyllä hyvää!

 2. Hede kirjoitti:

  Mun lemppareiksi nousi testaamistani tuotteista kasvispihvit ja kasvispyörykät. Niissä oli mielestäni paras koostumus ja maku. Soijanakit olivat muuten tosi jees, mutta liian suolaisia. 🙁

  • Jonna kirjoitti:

   Joo niin oli! Mä syön muutenkin niin suolaista ruokaa ettei soijanakit kovin suolaisilta maistuneet 😀 Sinapin kanssa uppos paremmin kuin hyvin! Toimis varmaan hodareissakin 😉

 3. Katerina Alezandra kirjoitti:

  Itekki jotain noista maistanu ja yllttävän hyviä olleet 🙂

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Parempia ne tosiaan oli kuin odotin. Vois maistaa helposti toistekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *