Hae
Palasia Arjestani

Mielessä just nyt x 5 (+3)

mielessä just nyt

Minut valtasi eilen mieletön motivaatiopuuska! Pää on niin täynnä ideoita ja ajatuksia etten pysty niitä vielä edes jäsentelemään kunnolla. Jännä, että joskus pää kumisee tyhjyyttään eikä pysty kuin tuijottamaan lasittunein silmin eteenpäin. Päässä ei liiku silloin kerrassaan mitään. Ja sitten on näitä päiviä, kun aivot tuottavat materiaalia ennätystahdilla! Enkä nyt puhu pelkästään blogista vaan elämästä yleensä. Olen innostunut uusista asioista ja mieleen on noussut myös vanhoja juttuja uudella twistillä.

Mun mielessä just nyt on:

Uuden asunnon hankinta

Selaan joka päivä innoissani asuntoilmoituksia ja olen saanut tämän innostuksen tarttumaan myös mieheen. Meidän alueella on hyvin myynnissä meidän kriteerit täyttäviä koteja, mutta me halutaan vielä seurailla markkinoita hetken aikaa. Seuraava asunto tulee ehdottomasti olemaan rivitalo, jossa on oma kiva piha. Asunto on lähellä nykyistä päiväkotia hyvien liikenneyhteyksien vieressä. Pankista ei ole vieläkään kysytty lainaa, mutta tiedetään suurin piirtein kuinka paljon voidaan saada lainaa. Mitään ökykallista asuntoa tässä ei todellakaan olla ostamassa, koska halutaan tehdä elämässä muutakin kuin maksaa asuntoa.

mielessä just nyt

Säästäminen ja sijoittaminen

Mulla oli jo tovin raha-asiat todella hyvällä mallilla enkä tuhlaillut mihinkään ylimääräiseen. Viime aikoina olen mystisesti alkanut taas shoppailla ja kuluttaa rahaa ihan tyhmiin juttuihin ja tiedostan tämän itsekin. Siksipä onkin helppoa laittaa rahahanat kiinni. Haluan säästää kuukaudessa mahdollisimman paljon mm. matkustamiseen. Minulla menee joka kuukausi rahaa myös rahastoon, mutta nyt olen alkanut tutkimaan enemmän myös osakesijoittamista. Mun villi haave olisi joskus saada hankittua sijoitusasuntokin, mutta se saattaa jäädä haaveeksi. Tänään ostin muuten ensimmäiset osakkeeni!

Jouluaskartelut ja -lahjat

Joulu tulee kovaa vauhtia tänäkin vuonna ja sormet alkavat syyhytä askartelun pariin. Olen katsellut mm. Pinterestistä ihania jouluaskarteluita ja ainakin pari juttu täytyy toteuttaa meille pienellä budjetilla. Ostin jo viime vuonna läjän joulupalloja ja kranssipohjan, mutta en saanut pallokranssia aikaiseksi. Ehkä tänä vuonna jo saisin? Päiväkodin aikuisille aion tehdä lahjaksi keksitaikinat lasipurkissa, mutta materiaalit puuttuu vielä. Myös joulukortteihin on jo idea valmiina, mutta matskut puuttuu. Joululahjojen kanssa mulla on aina lähtenyt ihan lapasesta, mutta tänä vuonna en aio sitä virhettä tehdä. Parille lapsiperheelle hankin Flamingon vesipuistoon liput, mutta miehelle on vaikea keksiä mitään…Onko ehdotuksia lahjaksi treenaavalle miehelle, jolla on jo kaikkea (eli minut :D)? Pari muutakin lahjaa on vielä hankittavana, mutta enköhän selviä helpommalla tänä vuonna!

mielessä just nyt

Tällainen joulukalenteri tänä vuonna!

Uusien taitojen opettelu

Mulla on vaatehuoneessa olemassa ompelukone, jota en ole käyttänyt vuosiin. Haluaisin niin kovin opetella taas ompelemaan itselleni ja tytölle vaatteita ja kotiin kaikkea kivaa. Kun vain olisi aikaa! Kiva olisi päästä myös erilaisille ruuanlaittokursseille tai vaikkapa valokuvauskurssille ja ilmajoogaan. Innostuin viime vuonna virkkaamisesta, mutta se on nyt vähän jäänyt. Yritin tehdä bambulangasta tiskirättejä enkä osannut. Siitäkös ne hermot sitten meni ja heitin koko koukun laatikkoon odottamaan parempaa päivää. Pitäisi olla joku neuvomassa kädestä pitäen, että oppisin. Sitä päivää odotellessa.

mielessä just nyt

Kodin siistimisprojekti jatkuu + kierrättäminen

Pakko takoa, kun rauta on kuumaa. Sekä miehellä että mulla on kova kuumotus tyhjentää asuntoa. Halutaan tyhjentää asunto turhasta tavarasta, koska a) halutaan elää siistimmässä kunnossa ja säästää aikaa siivoukselta ja b) asunto on helpompaa sitten joskus laittaa myyntiin kun kamaa ei ole niin paljon. Olen vienyt tavaraa kierrätykseen ja olen myynyt jotain myös pois. Huomaa, että kirppisinnostus on ehkä vähän laantunut ihmisiltä, koska tavaroita ei saa enää niin helposti myytyä kuin ennen. Olen päättänyt säilyttää ylimääräisiä tavaroita 2 viikkoa, jonka jälkeen vien ne kierrätykseen. En siis jätä kamaa nurkkiin pyörimään vaikkei ne menisikään kaupaksi. Yritän päästä eroon ajatuksesta ”ehkä tarvitsen tätä vielä joskus”. Mulle on kertynyt aivan hirveä kasa erilaisia lehtiä, koska olen uskonut lukevani niitä vielä uudestaan. No en ole lukenut. Nyt olen alkanut luopua kaikista niistä pikku hiljaa. Kannan lehtiä päivittäin töihin ja myös kierrätykseen. Minähän olen intohimoinen kierrättäjä ja meillä kierrätetään kaikki mahdollinen: paperi, pahvit, muovi, lasi, metalli, biojäte…ihan kaikki! Kohtasin pari päivää sitten roskiksilla erään vanhemman miehen, joka alkoi päivittelemään ihmisten välinpitämättömyyttä kierrätystä kohtaan. Juteltiin hänen kanssaan pitkä tovi ja taisin kuulkaas saada hengenheimolaisen! 😀 Mun mielestä kierrättäminen ei ole yhtään vaivalloista, päin vastoin. Sehän on hauskaa, varsinkin kun tietää että kaikki menee hyötykäyttöön ja omalta osaltani voin ehkäistä paskaan hukkumista.

mielessä just nyt

Ompahan melkoisen marttamaiset asiat mielessä just nyt 😀 Huomaattekos, ei ole mitään treeniin tai dieettiin liittyvää. Että sinä joka vähän aikaa sitten kommentoit, että voisin lopettaa dieettivouhotukset ja peiliin tuijottelit niin tiedätkös mitä? En ole koskaan niin tehnytkään! Kyllä mun mielessä pyörii ihan muut asiat.

Käykäähän hei tsekkaamassa mun iso vaatepaketti, jonka latasin huuto.netiin huudettavaksi! huutakaa pois kasa hyväkuntoisia (osa uusia) vaatteita niin saan taas nurkkia tyhjemmäksi. Paketin löydät täältä.

Tuolta Offerillasta kannattaa muuten tsekkailla joululahjoja! Mulla on ajatuksena antaa tänä jouluna enemmän aineettomia lahjoja (kuten juuri Flamingoon liput) ja Offerillasta löytyy todella hyviä lahjakortteja erilaisiin hoitoihin, ravintoloihin, aktiviteetteihin jne. Suosittelen!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

2 kommenttia

  1. ninna kirjoitti:

    Aineettomat lahjat kunniaan. Ekologisuus on in. Suosittelen kierrätyskeskusten(esim. Tammisto ja Itis)askartelutarvikkeita, saa halvalla kg hinnalla kaikenlaista pikku”krääsää” toisinaan miettiä myös miksi ostaa uutta kun löytyy valmiiksi kierrätettynä? Hyvä idea nuo ruokalahjat kunhan muistaa allergiat. Ruokalahjat on aina pieni riski. Minun isä ainakin ilahtui hierontalahjakortista. Elämyslahjakortti? Ravintola, raakasuklaatyöpaja, keilailu, carting? Monitoimityökalusetti, kosmetiikkaa, 10viikon lottorivi(oma isä ilahtui)lehtitilaus, kalenteri, taskumatti kaiverrettu? Harrastatko hyväntekeväisyyttä? Joululahjat voi myös laittaa sinne. On tosi ihana lukea kun olet niin intohimoinen tunnollinen kierrättäjä olen myös. Siksi pidän blogistasi, paljon samanlaisuuksia ja samoja arvoja. Itsetehdyt kortit ovat ihania niitä kun vielä saisi. nykyaikana tulee vain s postia. itse en lähetä kortteja ihan rahankin takia ja ei ole kenellekään jolle lähettää. kätevämmin käy kun/jos antaa suoraan käteen. Onnea asunnon etsimiseen. Kyllä se oikea löytyy.

    • Jonna kirjoitti:

      Oletko sä käynyt Tammistossa uudessa SPR:n myymälässä? Mä en ole vielä käynyt, mutta pitäisi kyllä mennä ja viedä samalla vaatteita sinne kierrätettäväksi. Elämyslahjat ovat hyviä! Miehelle ainakin hieronta suunnitelmissa. Ehkä hotelliyö myös. Katsotaan nyt. Mä olen joka vuosi lahjoittanut vähävaraisille perheille ja sen teen myös tänä vuonna. Hopelle olen myös vienyt lahjoja lapsille jaettavaksi.

      Me tehdään joulukorit itse myös tänä vuonna. Just kävin eilen tarvikkeita ostamassa. Pidän niistä enemmän kuin kaupasta ostetuista, mutta ymmärrän myös jos joku ei halua niitä itse tehdä. Kaikki on nykyään netissä, joten haluan lähettää nimenomaan oikeat kortit eikä mitään nettikortteja. Kyllähän niihin toki rahaa menee, mutta tässä asiassa en säästele 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *