Hae
Palasia Arjestani

Kana-pekonimättösalaatti

kana-pekonimättösalaatti

Salaatista tulee helposti mieleen kevyt, värikäs laihdutusruoka. Siinä ei juurikaan ole hiilareita ja naiset tykkäävät syödä sitä lounaaksi, koska laihari. Itsekin ajattelin näin aika pitkään. Mielestäni salaatti ei ollut ”kunnon ruokaa”, joka pitää nälän hyvin ja pitkään poissa. Kovin vähänpä tiesin. Dieetin myötä pääsin taas kunnolla sisälle salaattien maailmaan ja huomasin, että kyllähän niistä on hyvinkin nälän pitäjäksi! Sekaan vain laadukasta proteiinia ja hyviä rasvoja, niin energiatasotkin pysyvät korkealla pitkään. Jostain syystä hiilihydraattipitoinen ruoka tekee minulle kovan väsymyksen, mutta vihannesten ja proteiinin avulla mun kone pysyy käynnissä pitkään ja tasaisesti.

Pari viikkoa sitten perjantai-iltana minun teki aivan kauheasti mieli jotain ”perjantairuokaa”, mutta silti kevyempää kuin pizzat, hampurilaiset ynnä muut perusmätöt. Hetken aikaa pähkäiltyäni marssin kauppaan ostamaan mättösalaatin ainekset. Jestas miten hyvän kombon saakaan aikaiseksi kanasta, pekonista ja vihanneksista! Salaatti on tuhti, mutta silti kevyt, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Se täyttää vatsan erittäin hyvin, on makoisa ja menee hyvin perjantairuuasta. Kunnon mättösalaatti siis! Pekonilla ei koskaan voi mennä metsään, tässä sen taas todistin 😀 Ainesten osalta vain taivas ja mielikuvitus on rajana, mutta tässä minun versioni.

kana-pekonimättösalaatti

Kana-pekonimättösalaatti

  • broilerin reisipaloja (tai valmiiksi grillattua kanaa kaupasta)
  • 3-4 siivua pekonia
  • paljon salaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • puolikas avocado
  • fetajuustoa
  • ruohosipulia + yrttejä halutessasi

Jos käytät broilerin reisipaloja, paista ne ensin pakkauksen ohjeen mukaan uunissa. Jos käytät valmiiksi grillattua kanaa, revi vain sopivia suupaloja kulhoon. Paista pekonit pannulla kivan rapsakoiksi. Valmista salaattipohja repimällä salaatinlehdet ja pilkkomalla vihannekset ja sipuli. Laita kanat ja pekoni vihannesten joukkoon ja sekoita kunnolla. Lusikoi sekaan avocadoa ja murustele vielä fetajuustoa. Hienonna ruohosipuli + yrtit joukkoon ja sekoita kunnolla.

Herkuttele! Täydellistä perjantairuokaa minun mielestäni 😉

Ps. Tsekatkaahan Fitnesstukun lisäravinnepaketit vahvaan vuoteen! Siellä on hyviä tarjouksia 😉 Paketteihin tästä.

Tikkurilan Grande Parillasta saatte nyt 3 ruokalajin pihvimenun 2-6:lle hengelle alkaen 36e! On muuten tuttu paikka minulle 😉 Tarjoukseen tästä.

Grillsonin paljon kehuttu kolmen ruokalajin menu kahdelle nyt 38e! Tsekkaa tarjous tästä.

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Nyt on varaa mistä valita

kana-pekonimättösalaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *