Hae
Palasia Arjestani

Lokakuun budjetti tarkastelun alle

lokakuun budjetti

Huh, nyt mennään jo marraskuussa, joten on aika ottaa lokakuun budjetti tarkastelun alle. Mikä meni hyvin ja mitä voisi vielä parantaa? Voin rehellisesti myöntää, että nakuttelin lopullisen budjetin vasta viikonloppuna kuntoon ja samalla päivitin samalla marraskuun suunnitelmaa. Maksan nykyään asioita todella paljon kortilla ja verkkopankin kautta, niin mitkään ostokset eivät jää huomaamatta. Paras tapahan se olisi merkata kaikki heti ylös, mutta kun ei aina jaksa, ehdi eikä välttämättä muistakaan.

Nappasin taas google sheetsistä hienon kuvan, josta näkee miten tulot ja erilaiset menot olin suunnitellut ja miten ne loppujen lopuksi toteutuivat. Alla hieman yhteenveto asiasta.

Yhteenveto: lokakuun budjetti

 • nettotulot olivat 1978,29 euroa suunnitellun 2000 euron sijaan.
 • Saunalahti vajaa 200e sisältää puhelinlaskut sekä läppärin korottoman osamaksun (tämä on ainoa osamaksu mitä minulla on)
 • Laskuihin olin suunnitellut 150e kulutettavaksi, mutta niihin meni noin 130e. Laskut käsittävät mm. netflixin ym suoratoistot + muutaman lehtilaskun
 • Säästöön ja sijoituksiin olin suunnitellut laittavani 350e ja sinne päätyi lopulta 381 euroa
 • Ruokaan olin budjetoinut 300e, mutta siihen meni vain 190 euroa
 • eläimiin tuhlasin 79,80e
 • opiskeluun 17,90e (ostin ammattijärjestäjä Laura Holmströmin kurssin)
 • puskuriin laitoin 100e
 • harrastukset kustansivat 58,40e
 • muihin ns. yllättäviin menoihin olin budjetoinut 120e ja niihin menikin 240e.

lokakuun budjetti

Katkaisin meiltä lokakuussa kaksi eri suoratoistoa, netflixin sekä bullerboxin (koiran leluja ja herkkuja). Lisäksi lopetin kaksi lehteä. Lehtilaskut olisivat olleet yhteensä reilu 100e (!!!!) ja vuositasolla netflixin ja bullerboxin lopettaminen tuo säästöjä melkein 600 euroa ja se on paljon rahaa se! Pikkuhiljaa etsin ja löydän pieniä rahareikiä ja paikkaan ne tavalla tai toisella. Säästöön sain ihan kivan summan, 381 euroa, mutta sitäkin yritän kasvattaa koko ajan. Nyt tarkoituksena on siirtää ainakin toinen rahasto Danskesta pois, sillä kulut dansken rahastoissa ovat hirmuiset. Minun rahastojen kulut ovat vuodessa 185e! Onneksi olen hiljalleen verkostoitunut ihmisten kanssa, jotka tietää näistä asioista enemmän. En ole edes tajunnut miten paljon Danskessa on kuluja verrattuna esim. Nordnetin rahastoihin.

Ruokaan meni lokakuussa aika vähän rahaa, sillä oltiin ensin lomailemassa mökillä ja sen jälkeen minä olin vielä koronakaranteenissa. Lokakuussa kokkasin todella paljon pakastimen ja kuivakaappien antimista ja olin varsin yllättynyt miten hyvin niillä pärjättiin. Toki mies kävi meillä kaupassa ja toi perustarvikkeita kaappiin ja niistä maksoin osan hänelle suoraan. Mutta halvalla meni lokakuu ruokien osalta, marraskuusta ei voida sanoa samaa 😀 Muut-kategoria tärähti puolella yli suunnitellusta summasta, sillä piti ostaa itse kullekin ulkovaatetta ja muitakin vaatteita, pyörään valoa jne. Aina ei vain voi osata ennustaa kaikkea. Pääasia kuitenkin on, että ei menty miinukselle. Varaa jäi noin sadan euron verran 🙂

Mites sun lokakuun budjetti? Pitikö hyvin vain nasahtiko miinukselle?

Edellinen postaus: Mehevät juustosarvet välipalaksi

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

4 kommenttia

 1. krissstiina kirjoitti:

  Etkö sä lyhennä asuntolainaa ollenkaan vai onko se tossa yhtiövastikkeessa?

  • Jonna kirjoitti:

   Mies lyhentää ja minä maksan kaikki muut asumiseen liittyvät + laskut 🙂 Menee näin aika lailla tasan.

 2. M kirjoitti:

  Onko laina kuitenkin yhteinen, ettei vain miehen nimissä? Pahoittelen, jos on liian henk koht kysymys!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *