Hae
Palasia Arjestani

Rähinällä ja fiiliksellä.

Huhheijaa, että onkin tehnyt hyvää päästä salille! Itse asiassa keskiviikkona ei olis yhtään innostanut vääntäytyä jumpalle. Aikataulut vähän veny, kun käytiin hakemassa tytskälle syöttötuoli ja vasta sen jälkeen suuntasin nokkani kohti EB:tä. Päätin, että teen semmosen treenin kuin minkä fiilis antaa myöten. Eipä tarttenu fiilistä kauaa hakea, kun laitoin kuulokkeet korville ja tän biisin soimaan.

En tiiä miks saan tosta biisistä niin kovat kiksit, mut ei kai sen niin väliä kunhan kulkee 🙂

Salilla vuorossa olkapäät ja kädet. Olkapäille giantsettiä ja kätösille supereita. Nää tuntuu toimivan mulla hyvin.

1a. Viparit kulmassa kp 5*13-19*4-6kg
1b. Sivuviparit kp 5*12-15*4-6kg
1c. Viparit eteen kp 5*12-18*4-6kg
1d. Pystypunnerrus seisten kp 5*12-14*4-6kg
2a. Hk scottkone 3*18-23*15-20kg
2b. Ojentajakone 3*16-23*15-20kg
3a. Hk taljassa tangolla 20*20kg/ 25*15kg
3b. Kickback kp 23, 18*4kg
4a. Hammer kp 24, 20*5kg
4b. Punnerrukset 14*penkille/ 17*scottin tukeen

Ilmeellä.

Olkapäille tein nyt yhden kierroksen enemmän kuin ennen. Oli fiilistä 🙂 Kovalla vauhdilla tein kaikki sarjat läpi eikä noihin tainnu kovin kauan aikaa mennäkään. Kaikissa liikkeissä sain nosteltua painoja tai toistoja väänsin enemmän kuin viimeks tässä samassa treenissä. Pushdownin tilalle vaihdoin käsipaino kickbackit, kun lueskelin Flexistä, että kicbackit aktivoisi paremmin ojentajaa kuin pushdownit. Testaillaan, testaillaan. Ainakin tuntuma on huomattavasti parempi! Penadipin tilalle otin punnerruksia kapealla, mutta ei tämäkään tuntunut hyvältä liikkeeltä tähän kohtaan. Ens kerralla sit taas jotain uutta testiin.

Eilen kävin vääntämässä etureidet ja vatsat kipeiks. Etureisille supersarjoja ja vatsoille, noh.. rimpuilua.

1a. Reidenojennus 4*12-15*30kg
1b. Smithkyykky kapealla 4*8-12*35-50kg
2a. Prässi leveällä 3*10-13*120kg
2b. Askelkyykkykävely BW 3*18-24 
3. Jalannostot maaten 3x
4. Voimapyörä 5 säälittävää puolikasta rimpuilua
5. Vatsapenkki  8, ihan yhtää säälittäviä nämäkin
6. Vatsat maaten 2x
7. Hoover 60 sekkaa

Reidenojennukset kunnon supistuksella ja kyykyt syvään ja kunnolla puristellen. Eipä tarvinnu taaskaan mitään kauheita painoja, mut tuntuma ja pumppi oli aika jäätävä. Oon nyt tehnyt jaloillekin aika paljon supereita niin ei oo tarvinnut käyttää polvenlämmittäjiä tai vyötä. Molempia oon joutunut käyttämään vuosikausia, mut jos nyt sais jätettyä niidenkin käytön kokonaan pois. Vatsat on näköjään edelleen tosi heikossa hapessa. Missähän ajassa toi rako vatsojen välissä umpeutuu? Tai ylipäänsä millä systeemillä näiden vatsatreenien kanssa pitäisi edetä? Kellään mitään tietoa? Kiva olis saada vanha päkki takas 🙂

Seisten ilmeellä.

 Oon löytänyt nyt uudestaan kyykkäämisen ilon. Smithissä on vielä se hyvä puoli ettei tartte keskittyä kuin puskemaan tankoa reisillä ylös. Mä en niin perusta vapaalla kyykkäämisestä, vaikka se hyvä ja raskas liike onkin. Smithkyykky onkin etureisille ehdottomasti suosikkiliike tällä hetkellä. Takareisille uppoaa nyt parhaiten glute ham raise ja koukistukset maaten. Vaikea sanoa kumpiko olis parempi. Selälle teen mieluiten leukoja omalla painolla tai avustettuna koneessa pidempiä sarjoja. Niin ja räkkivetoa, kun vaan pystyis taas tekemään.. Rinnalle vinopena smith/kp toimii erittäin hyvin. Ojentajille paras on ranskalainen tangolla tai käsipainoilla ja hauiksia teen tällä hetkellä mieluiten käsipainoilla. Olkapäille onkin sit vaikeeta valita yhtä ja ainoaa hyvää, kun kaikki tuntuu niin hyvin 🙂 Ehkä se on kuitenkin jonkin sortin punnerrus.

Mites teillä? Mitkä on suosikkiliikkeitä?

2 kommenttia

  1. Anonymous kirjoitti:

    Hyvin sie jaksat treenailla. Ja jos kisoja ei nyt ole vielä tähtäimessä niin ei se ole niin justiin vaikka välillä on treenaamatta. Kuhan ei ala sitä ressaamaan :)Joillakin tuo vatsalihasten rako palautuu nopeampaa kuin toisilla. Pelottelua olen itsekin kuullut, ettei saisi kunnolla treenata ennenkuin se on palautunut tai jää iso rako. Jotenkin tuntuu ettei aivan pidä paikkaansa. Mulla palautu aika hitaasti, mutta treenasin ekan alatiesynnytyksen jälkeen nopeasti itteni hyvään kuntoon. Toinen perättäinen raskaus ja sektio siihen ei taas tehnyt kropalle kovin hyvää. Pitoja ei ole juuri voinut tehdä ja vatsoja muutenkin vain tietyillä liikkeillä. Muuten tulee kova paine arpikohtaan. Sektiosta siis oli jo pari vuotta. Myös selkä alkoi oireilla näidän kahden perättäisen raskauden jälkeen ja voimanosto jäi kisamielessä pois kokonaan. Hieman masensi mutta tilalle muuta urheilua. Mukava lukea näitä äitien treenejä. Jotenkin se on kuitenkin aivan eri kuin lapsettomilla.

  2. Anonymous kirjoitti:

    heitän taas lusikkani soppaan,kun vatsa-asiaa itsekin miettinyt:Dyksilöllistä joo,ja riippuu niin monesta asiasta miten palautuu,mutta itsestäni on jopa kummallista ettei asiaa ole tutkittu,tai ettei mitään ohjeita oikeastaan anneta…mua valmenteli raskauden aikaan henkilö,joka on hyvin paljon perehtynyt kehon anatomiaan ja fysiologiaan,ja omaa mys tarkan silmän kehon liikeratoja,heikkouksia ym tarkasteltaessa.hän asiaa mietti synnytyksen jälkeen,ja kyseli perusteluja vatsan treenikiellolle myös tutuilta fyssareilta,eikä keneltäkään saanut perusteluja MIKSI vatsaa ei kärsisi aloittaa treenaamaan.noh,ite lähdin hänen opastuksellaan vatsatreeniinkin aika piankin alatiesynnytyksen jälkeen,ja päkin rajat näkyikin jo nopeasti.mutta toisaalta,vielä nyt yli 10kk päästä huomaan että vatsa pullottaa,ellei muista syvillä vatsoilla sitä kontrolloida,vaikka rakoa välissä ei tunnukaan..päällä myös edelleen tuota ylimäärästä nahkaa,joten entisestä mahasta saa kai vaan haaveilla enää:/ aikaa,sitä kai se ottaa.ja asiasta toiseen,ite oon nyt ihan innostunut rivestä,mavesta,kyykyistä ym,kai sitä vuosia on tullut pienempiä liikkeitä hinkutettua pääasiassa joten vaihtelu virkistää:Dihana että oot taas päässy treenaa,minä oon jo kaks viikkoo sairastellu mutta jospa huomenna pääsisi taas rautaa haistelemaan:)-Riitta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.