Hae
Palasia Arjestani

Maukasta arkiruokaa: vegaaninen lasagne

vegaaninen lasagne

Päätin tehdä viime viikonloppuna mökillä itselleni vegaanisen lasagnen, kun muut söivät nakkikastiketta ja perunamuussia. Joskus pari vuotta sitten yritin tehdä juustokastikkeen lasagneen itse ja siitä tuli niin hirveää, että olen sen jälkeen käyttänyt vain valmispaketteja. Odotukset tämänkään lasagnen kohdalla eivät siis olleet kovin korkealla. Alusta loppuun asti itse tehtynä lasagne saattaa tuntua isotöiseltä, mutta siitä riittää syötävääkin useammalle aterialle. Pelko juustokastikkeen onnistumisesta oli turha. Kastikkeesta tuli mielettömän maukasta ja se mehevöitti koko lasagnen. Kastike oli tällä kertaa makoisa piste iin päälle! Tein tämän lasagnen Vegaaniliiton ohjeella. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty soijarouhetta, mutta toteutin oman versioni nyhtökauralla, joka sopi myös lasagneen hyvin. Ensi kerralla voisin kokeilla tehdä myös soijarouheesta. Lisämakua ja mehevyyttä lasagneen toivat kesäkurpitsa sekä porkkanat. Enemmänkin vihanneksia olisi voinut ruokaan laittaa ja tähänhän niitä uppoaa varsin mukavasti huomaamatta!

Olen tehnyt lasagnea aikaisemmin kymmeniä kertoja, mutta tämä vegaaninen lasagne oli varmasti maukkain ja mehevin kaikista. Siitä ei puuttunut makua, ja vaikka en normaalisti cayennepippuria kauheasti käytä, lasagneen se antoi kivan pienen potkun. Ei liian tulista, vaan juuri sopiva pikku tönäisy haarukallisen loppupuolella. Suosittelen testaamaan tätä reseptiä!

Vegaaninen lasagne

 • lasagnelevyjä
 • 1 pkt nyhtökauraa (tomaatin makuista)
 • 1 pieni kesäkurpitsa
 • 2 keskikokoista porkkanaa
 • 1 iso sipuli
 • suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja cayennepippuria (jos haluat stydimpää)
 • 1 prk (70g) tomaattipyreetä
 • 1 prk Mutti-tomaattimurskaa
 • öljyä paistamiseen

Juustokastike

 • 1 dl rypsiöljyä
 • 0,75 dl vehnäjauhoja
 • noin 6 dl kaura-tai soijamaitoa (käytin kauramaitoa)
 • 1 pss (n. 200g) vegejuustoa
 • ripaus suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Hienonna sipuli ja raasta kesäkurpitsa ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Puristele kesäkurpitsaraasteesta liiat nesteet pois. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita hetki, niin että ne alkavat pehmentyä. Lisää pannulle raastetut porkkanat ja kesäkurpitsa ja kypsennä niitä pari minuuttia. Lisää pannulle nyhtökaura ja jatka hetki kypsentämistä. Kun nyhtökaura alkaa lämmetä, lisää pannulle vielä tomaattipyre ja -murska sekä mausteet. Sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan.

Valmista seuraavaksi juustokastike. Kuumenna pienessä kattilassa öljy. Lisää vehnäjauhot öljyyn ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen lämmetä hieman. Pidä lämpö edelleen levyllä ja lisää kauramaito kattilaan koko ajan sekoittaen. Lisää kattilaan vegejuusto ja sekoita kunnolla. Lisää suola ja nosta sivuun odottamaan.

Kokoa lasagne vuokaan näin (minulla oli noin 20 x 30 cm vuoka):

Levitä vuoan pohjalle nyhtökauratäytettä. Lado sen päälle lasagnelevyt ja levitä juustokastiketta levyjen päälle. Jatka näin, kunnes täytteet loppuvat. Laita päällimmäiseksi juustokastiketta. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Edellinen postaus: Tuetko halpavaateteollisuutta vai panostatko vaatteen kestävyyteen?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.