Hae
Palasia Arjestani

Siskontyttö keittiössä: Marianne-juustokakku

Siskontyttö Reetta leipoi meille itsenäisyyspäivänä jälkiruuaksi marianne-juustokakkua Fazerin ohjeella. Mä tykkään todella paljon kaikista minttuisista leivonnaisista ja myös juustokakkuun minttu sopii todella hyvin! Tämä juustokakku on todella helppo tehdä, mutta vaatii asettuakseen lepohetken jääkaapissa yön yli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG-20141207-WA0001

Marianne-juustokakku

Pohja

  • 175g Fazerin Marianne-keksejä
  • 35g voita

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl maustamatonta maitorahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pss Marianne Crush-rouhetta

*Koristeluun esim. rouhittua valkosuklaata

Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita mukaan sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun n. 23 senttisen irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka sekä vaniljasokeri. Kuumenna kattilassa 1/2 dl kermaa ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää kerma-liivateseos muuhun täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja sekoita se yhdessä Marianne Crushin kanssa täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle.

Hyydytä kakkua yön yli jääkaapissa. Koristele ennen tarjoulua esim. rouhitulla valkosuklaalla!

IMG-20141207-WA0002

IMG-20141207-WA0000

Kolme viimeistä kuvaa: Reetta Karhunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *