Siskontyttö keittiössä: Marianne-juustokakku
Siskontyttö Reetta leipoi meille itsenäisyyspäivänä jälkiruuaksi marianne-juustokakkua Fazerin ohjeella. Mä tykkään todella paljon kaikista minttuisista leivonnaisista ja myös juustokakkuun minttu sopii todella hyvin! Tämä juustokakku on todella helppo tehdä, mutta vaatii asettuakseen lepohetken jääkaapissa yön yli.
Marianne-juustokakku
Pohja
- 175g Fazerin Marianne-keksejä
- 35g voita
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl maustamatonta maitorahkaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 pss Marianne Crush-rouhetta
*Koristeluun esim. rouhittua valkosuklaata
Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sekoita mukaan sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun n. 23 senttisen irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka sekä vaniljasokeri. Kuumenna kattilassa 1/2 dl kermaa ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää kerma-liivateseos muuhun täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja sekoita se yhdessä Marianne Crushin kanssa täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle.
Hyydytä kakkua yön yli jääkaapissa. Koristele ennen tarjoulua esim. rouhitulla valkosuklaalla!
Kolme viimeistä kuvaa: Reetta Karhunen