Hae
Palasia Arjestani

Mielettömän mehevä kaalilaatikko soijarouheesta

kaalilaatikko soijarouheesta

Anopin tekemä kaalilaatikko on ehkä parasta mitä tiedän. Kauhean usein en ole päässyt kaalilaatikon äärellä, mutta kun se hetki mökkilomalla koitti, päätin kokeilla tehdä yhden version siinä samalla myös soijarouheesta. Soijarouhe on todella helppo raaka-aine ja se toimii hyvin jauhelihan korvaajana erilaisissa kastikkeissa ja laatikoissa. Olen tehnyt makaronilaatikon useamman  kerran soijarouheesta eikä tyttökään ole huomannut mitään eroa ”normaaliin” versioon. Soijarouhe on täysin kasvipohjainen ja edullinen tuote, jossa on proteiinia 45-50g/100g. Melkoinen proteiinipommi siis!

Kaalilaatikko on hyvin yksinkertainen valmistaa. Kaalin pilkkominen ja pehmentäminen vie hiukan aikaa. Tein oman laatikkoni aika lailla ilman reseptiä anopilta kysellen ja chocochilin reseptiä vilkaisten. En myöskään laittanut tähän kaalilaatikkoon ollenkaan riisiä, mutta sitä voi halutessaan sekaan keittää desin pari!

Kaalilaatikko soijarouheesta

 • 1 pieni kaali
 • öljyä paistamiseen
 • 2 sipulia
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 1,5 dl soijarouhetta
 • n. 1,5 dl vettä
 • 1 kasvisliemikuutio
 • suolaa
 • mustapippuria, meiramia
 • 1,5 rkl siirappia
 • 2 dl kuumaa vettä + kasvisliemikuutio (tai 2 dl ruoka/kaurakermaa)

Ota kaalista uloimmat lehdet pois ja suikaloi loput ohuiksi suikaleiksi. Paista kaalisuikaleet pehmeiksi öljyssä isossa kattilassa tai paistinpannussa.

Kaalien pehmentyessä pilko sipulit ja valkosipuli pieniksi. Kuullota kaalien jälkeen sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle kuiva soijarouhe ja sekoita sipuleihin. Murustele pannulle kasvisliemikuutio. Lisää vesi pannulle muutamassa erässä ja anna imeytyä soijarouheeseen. Mausta suolalla.

Kaada kaalisuikaleet ja soijarouhe-sipuliseos uunivuokaan ja sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla, meiramilla ja siirapilla. Kaada sekaan vesi, johon on sekoitettu kasvisliemikuutio tai ruokakerma/kaurakerma.

Kypsennä kaalilaatikkoa uunissa 175 asteessa noin tunti. Tarjoile puolukkasurvoksen kera!

Edellinen postaus: Blogihaasteessa 33 kysymystä ja vastausta

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

4 kommenttia

 1. Tinde kirjoitti:

  Pakko testaa! ?? Jaksaisitko tehdä jonkun ruokapostauksen punajuuresta?

 2. Pirjo kirjoitti:

  Hyvä ohje. Juuri tämä että soijarouheests eikä riisiä. Voi sitten syödä vaikka perunoita lisäksi
  Kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.