Hae
Palasia Arjestani

Viikon 33 ruokapäiväkirja – paljon kasvisruokaa!

viikon 33 ruokapäiväkirja

Viikon 33 ruokapäiväkirja olisi tuloillaan teidän luettavaksenne! Viime viikolla en ehtinyt enkä jaksanut tätä julkaista erinäisistä syistä, joten tällä viikolla saatte kaksi ruokapäiväkirjaa 😉 Tämä viikko oli varsin kasvisruokapainotteinen. Lupasinkin ottaa sen asian kanssa itseäni niskasta kiinni ja sen teinkin. Kun vähän suunnittelee niin hommahan onnistuu varsin hyvin. Oon ihan hulluna nyhtökauraan. Opin maustamaan sen hyvin ja se sopii todella hyvin melkein minkä tahansa lisukkeen kanssa. Ehkä jossain vaiheessa uskallan taas ottaa härkiksenkin käyttöön. Viikonloppu oltiin mökillä ja päästiin rymyämään oikein kunnolla marjapuskissa tytön kanssa. Jos vitamiinien yliannostus on mahdollinen niin sain sellaisen satavarmasti viikonlopun aikana.

 

MAANANTAI

viikon 33 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30 – 15.30

5.20 kauraleipää juustolla ja kasvispihvillä + teetä

9.00 teetä ja riisipiirakka

11.15 kasvispihvejä ja tuoreita vihanneksia

14.30 puuroa marjoilla ja pähkinöillä

lihashuoltotunti cf Vantaalla

18.30 kasvissosekeittoa nyhtökauralla

21.15 protskuvanukas mustaviinimarjoilla

TIISTAI

viikon 33 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30 – 15.30

5.20 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla, kiivi ja teetä

9.00 teetä ja itse tehty raakapatukka

11.15 kasvissosekeitto ja nyhtökauraa

14.30 riisikakkuja banaanilla

olkapäätreeni powerfitillä

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.00 riisiä, nyhtökauraa ja pannulla paistettua lehtikaalia, sipulia ja paprikaa

21.15 omena ja maapähkinävoita

KESKIVIIKKO

viikon 33 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30 – 15.30

5.20 kauraleipää juustolla ja vihanneksilla, protskuvanukas mustikoilla ja teetä

9.00 teetä ja kaurakeksi

11.15 riisiä, nyhtökauraa ja paistettuja vihanneksia

16.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla + cappucino

uintireissu tytön kanssa

19.30 uunissa tehtyjä tomaatti-mozzarellaleipiä ja kolme paistettua kananmunaa

TORSTAI

viikon 33 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30 – 15.30

5.20 kauraleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla, mustaviinimarjoja ja teetä

9.00 teetä ja omatekoinen raakapatukka

11.15 kasvisjauhispihvejä ja uunissa tehtyjä vihanneksia

14.30 riisikakkuja banaanilla

salilla jalkatreeni: kyykky, heilurihack ja takareidet maaten

Treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.00 lohikiusausta ja vihanneksia

21.15 omena

PERJANTAI

viikon 33 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30 – 14.15

5.20 kauraleipää kurkulla, juustolla ja kananmunalla, protskuvanukas mustikoilla ja teetä

9.00 Elovena -välipalakeksi ja teetä

11.15 Kokkikartanon feta-kasviskiusaus

15.30 mökkimatkalla raakapatukka ja protskuvanukas

17.30 paaaaaljon marjoja mökin puskista

19.00 saunamakkara

21.00 juustosampylä juustolla ja vihanneksilla

LAUANTAI

viikon 33 ruokapäiväkirja

9.30 juuri paistettuja riisipiirakoita voilla ja kinkulla, teetä ja pari kokonaista kananmunaa

14.00 lasagnea (Lidlin valmis) ja vihanneksia

16.00 teetä ja pala voisilmäpitkoa

17.30 Twix -patukka ja banaani

18.30 saunamakkara

20.00 useampi pala kasvispizzaa

SUNNUNTAI

viikon 33 ruokapäiväkirja

9.30 kauraciabattaa aamupalajuustolla, kurkulla ja kananmunalla

13.30 perunoita jauheliha-sienikastikkeella

14.30 teen kanssa pari palaa jäätelöä

18.00 banaani kotiin tullessa

20.00 juustosämpylä kinkulla, juustolla ja vihanneksilla + tytön viilin jämät

Yritän päästä kolme kertaa viikossa salille ja tämän ruokapäiväkirjan aikana pääsinkin. Lisäksi tein ihan jonkin verran lihashuoltoa. Perjantai-sunnuntai meni vähemmissä liikunnan merkeissä, mutta mökillä ulkoiltiin paljon ja käytiin metsässä keräämässä mustikoita ja sieniä. Löysin muuten ensimmäiset suppikset! Älkää ihmetelkö lauantain ruokia. Olin aamusta asti todella päänsärkyinen ja huonovointinen eikä oikein mikään ruoka maistunut ennen kuin illalla. Silloin vedinkin koko kasvispizzan melkein yksinään…

Miltäs viikon 33 ruokapäiväkirja näyttää?

Hei, Elloksella nyt uusi tarjous! -25% koko valikoimasta, myös merkkituotteista ja kodin tuotteista koodilla 365412. Shoppailemaan tästä.

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita,
kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 28.8 – 3.9, ja sen voi käyttää vain kerran.
Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin,
ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin
eikä tuotemerkkeihin Odd Molly, Vagabond, UGG, Odd Molly Home, Spanx,Morris ja Marimekko.

13 kommenttia

  1. Janniina kirjoitti:

    Mitä olet laittanut noihin raakapatukoihin? 🙂 Ja kuinka maustat nyhtökauran?

    • Jonna kirjoitti:

      Ruokapäiväkirjaan oli linkattuna raakapatukoiden ohje! Nyhtökauraan pilkoin viimeksi mukaan yhden sipulin ja valkosipulin kynnen. Lisäksi laitoin reilusti mausteita: suolaa, grillausmaustetta, paprikajauhetta ja ripauksen cayennepippuria.

  2. Riikka kirjoitti:

    Muakin alkoi kiinnostaa se nyhtökauran maustaminen! 🙂 Itsekin olen nyt kesän aikana innostunut enempi kasvisruoasta. Kikherneet ja erityisesti quorn on ollu oma suosikki, se meni ihan kanasta wokattuna!

    • Jonna kirjoitti:

      Mä en ole quornia vielä maistanut, mutta on kyllä aikomus heti kun eteen sattuu. Nyhtökaura kannattaa maustaa ihan reilulla kädellä. Pilkoin itse sekaan sipulin ja valkosipulin kynnen ja lisäksi laitoin suolaa, grillausmaustetta, paprikajauhetta ja vähän cayennepippuria 😉

  3. ninna kirjoitti:

    Odotin jo perjantaina postausta mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan? Jee hyvä Jonna kasvisruokaa ma-ke ja to kasvis-kala. Loistava miellytti kalan(lohi)paluu hyvä. Mietin kuinka ”jaksoit” ke syödä 4munaa ja 3iltapalalla? Teitkö itse ma kasvispihvit(aamupala)? Nyhtis on kyllä jees mikä on sun suosikki mutta se hinta kirpaisee! Olisi kiva jos sitä saisi myös säilykkeenä niinkun tonnikala. kehitysidea ehkä? Mitä marjoja saitte? Omat marjat on kyllä parhaita, itsekin saanut viinimarjoja paljon mökiltä. Isältä kanttarelleja, onneksi olkoon suppislöydöstä harvinaista. Muuten sanoisin hyvä paketti viikolla, vähän kun arkena vege ja pe-su sekasyöjä. hauska tämä 9.30 juuri paistettuja riisipiirakoita saa kehua. miltä lidlin lasagne maistui? mielestäni niiden valmisateriat näyttää aina niin oudoilta. Kokeile rohkeasti härkistä ja mustapapupihvejä. Mites soijanakit?

    • Jonna kirjoitti:

      Joo, en ehtinyt enkä suoraan sanottuna jaksanut kirjoittaa enää perjantaina. Ihmettelin kun olin niin väsynyt koko loppuviikona ja kipeäksihän minä tulin 🙁

      Haha, mullehan uppoaa kananmunia vaikka kuinka, ei tee yhtään tiukkaa syödä aamulla ja illalla! Kasvispihvit oli itse tehtyjä kyllä 🙂 Ihan parhaita. Meillä kasvaa mökillä mansikoita, vadelmia, musta- ja punaherukoita, karviaisia, tyrniä ja aroniaa. Metsästä haettiin vielä mustikkaa. Ihan ei olleet kaikki mökin marja kypsiä, mutta saatiin edes pieni saalis jo mukaan.

      Toi Lidlin lasagne oli yllättävän hyvää! Epäilyttävän näköistä kyllä, mutta hyvää. Yllätyin positiivisesti! En oo koskaan soijanakkeja maistanut. Ehkä pitää sekin tehdä vielä 😉

  4. meri kirjoitti:

    on muuten virkistän positiivista nähdä urheileva bloggaaja omaksumassa tuota ”sekasyöntiä” 😀 välillä lihansyöjillä (olen joskus ollut näin) on semmoinen tapa, et joko vain 100% liharuokaa tai sitten ei lainkaan. onneksi tää on jo laantumassa ja ihmiset tajuu et hei, ehkä mäki voisin maistaa noita kasvispihvejä 😀

    • Jonna kirjoitti:

      No mulla itelläni oli aikaisemmin täysin sama asenne: kaikki tai ei mitään. Mutta nyt tajusin ettei sen tosiaankaan tarvii mennä niin! Ihan hyvin voi välillä syödä jotain lihaa ja seuraavana päivänä pitää kasvispäivän. Heleppoo ku mikä!

  5. Janniina kirjoitti:

    Ei kyllä aukea mulla mistään linkkiä tuohon patukoiden ohjeeseen tai sitten olen tosi sokea :O 😀

  6. Pauliina.K kirjoitti:

    Olisiko mahdollista saada reseptiä kasvissosekeittoon? 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Mulla ei ole mitään tarkkaa ohjetta siihen olemassa. Pilkon random määrän kasviksia, kuten porkkanaa, bataattia ja perunaa, kattilaan ja laitan vettä sen verran että peittyyvät. Keitän kypsäksi ja soseutan. Ota osa keitinliemestä talteen ja kaada osa pois (ellet halua pakastaa). Käytän joskus nesteenä omaa keitinlientä ja joskus laitan ruokakermaa ja ehkä tuorejuustoakin.

  7. Nimetön kirjoitti:

    Tämä on muodostunut mun suosikiksi vuosien varrella: Bataatti, muutama porkkana ja sipuli sekä nälän mukaan punaisia linssejä. Keitellään kypsäksi, soseutetaan ja lopuksi sopiva määrä kaurakermaa. Mausteeksi suolaa, pippuria ja maun mukaan yrttejä.
    Lämpimästi suosittelen, uppoaa myös lapsille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *