Hae
Palasia Arjestani

Tough Viking – elämäni ensimmäinen esteratakilpailu!

No huh, sanon minä! Olipahan melkoinen lauantai tällä suunnalla 😀 Kisasin siis lauantaina Evoke Energyn tiimissä Suomen ensimmäisessä Tough Vikingissa Helsingin Kaisaniemessä. En tuntenut yhtäkään meidän joukkueesta ennen lauantaita, mutta voi miten ihania ihmisiä mun tiimissä olikaan! Mä jännitän aina uusien ihmisten tapaamista todella paljon, mutta tämä sakki otti mut vastaan niin lämpimästi ettei mitään järkeä <3

Meidän joukkue: Kaisa Puuronen, Kristoffer Ignatius, Jukka Nikolajeff, Sami Kapanen, Veera Teppola, minä ja Evoken Henkka.

Meidän joukkue: Kaisa Puuronen, Kristoffer Ignatius, Jukka Nikolajeff, Sami Kapanen, Veera Teppola, minä ja Evoken Henkka.

Mä oon todella kova jännittämään tällaisia tapahtumia ja oikeastaan kaikkea normaalista poikkeavaa. Mä vielä reagoin jännitykseen erityisen voimakkaasti vatsalla 🙁 Tajusin herätä riittävän ajoissa, että voin juoda aamukahvin rauhassa ja siihen päälle energiarikkaan ja helposti sulavan smoothien. Bion3-monivitamiini ja restore vielä smoothien päälle niin ei iske pöpöt!

Smoothiessa banaania, avocadoa, heraprotskua, mustikoita, turkkilaista jogurttia, maapähkinävoita ja maca-jauhetta.

Smoothiessa banaania, avocadoa, heraprotskua, mustikoita, turkkilaista jogurttia, maapähkinävoita ja maca-jauhetta.

Tapani mukaan lähdin liikkeelle vähän liiankin ajoissa, koska en vaan enää pystynyt pyörimään kotona. Niin hermostunut olin! Bussille kävellessä kuvasin teille pienen videon 😉

Kisapaikalta tai kisan jälkeen en muistanut mitään videoita enää ottaa. Oli vähän muut asiat mielessä 😀 Meidän lähtö oli 10.15 ja käytiin katsomassa ekan lähdön jenkkifutarieste. Ei olis pitänyt! Alko jännittää entistä enemmän!

Eka ryhmä lähdössä!

Eka ryhmä lähdössä!

NRJ 10 000 voltin sähköeste, tää oli paha!

NRJ 10 000 voltin sähköeste, tää oli paha!

Kuva: toughviking.fi

Kuva: toughviking.fi

20140906_093220

Startattiin siis 10.15 ja päätettiin porukalla, että kootaan aina esteille jengi yhteen. Mä tiesin jo alussa etten tule pysymään muiden juoksutahdissa. Juostiin ja käveltiin yhdessä Kaisan kanssa koko 12 kilsaa. Ensimmäinen este oli yhteenotto jenkkifutaajien kanssa ja mä selvisin siitä aika helpolla. Seuraavana olikin sit jäävesieste, jossa piti uida ja sukeltaa jäiden seassa. Tuntu, että sydän pysähtyy kun hyppäsin sinne! Löysin pari kuvaa todisteeksi.

_R2X8036

Molemmat kuvat täältä.

Molemmat kuvat täältä. Käy tsekkaamassa lisää kisakuvia linkistä!

3. esteenä oli kiipeilyä eli piti kiivetä pari kolme konttia ensin sisään ja sit ulos. Näissä en olis ilman tiimikavereita pärjänny ja autettiinkin toinen toistamme. 4. este oli Reebok dirt net eli taas könyttiin kontteihin joihin upposikin sit reisiä myöten johonkin paskaan… onneks kaveri huikkasi mulle et älä astu siihen niin tajusin vähän vaihtaa taktiikkaa ja selvisin esteestä suht helposti ja siistinä 😀 5. esteellä kivuttiin ramppien yli ja taas tarvittiin vähän kaverin jeesiä. 6. esteellä hypittiin ylämäkeen maahan laitettujen autonrenkaiden yli. 7. este oli tulieste, jotka ei onneks olleet kovin korkeita. Tässä pari tuliesteelta napattua kuvaa.

20140906_12435220140906_1244118. este oli toinen, joka mun piti loppujen lopuksi skipata punnertamalla 30 kertaa. Esteenä oli todella korkea ramppi, jota pitkin piti juosta ylös ja vielä vikalla askelella ponnistaa ja yrittää ottaa tiimikavereiden kädestä kiinni, jotka vetävät kaverinsa sit ylös. Mulla jäi ihan muutamasta sentistä kiinni etten olis saanut poikien käsistä kiinni! Harmitti todella paljon.

20140906_091023

9. este oli sit monkey bars eli piti roikkumalla päästä este päästä päähän. Tää oli se toinen, jonka jouduin suorittamaan loppuun punnertamaan kun putosin aina muutaman askelman jälkeen maahan 😀 10. este suoritettiin vedessä ja siinä olis pitänyt kävellä tukki pitkin toiselle puolelle, mut meitä oli niin iso sakki esteellä yhtäaikaa, että suurin osa (minä mukaanlukien) uitiin este läpi. Kylmä merivesi virkisti tässä vaiheessa kivasti! Esteellä 11 ylitettiin ensin verkko kiipeämällä (tai isolla loikalla + kuperkeikalla, kuten me) ja sen jälkeen piti ryömiä maassa armeijaverkon ali. Eihän siinä ryömimisessä mitään, mutta kun maa oli täynnä jengiltä tippuneita kilpailijanumeroita ja maasta törröttäviä hakaneuloja! Esteellä 12. ryömittiin viemäriputkia pitkin veteen, kivaa oli se. Esteellä 13. ryömittiin taas, mutta tällä kertaa piikkilankojen ali. Yhden kerran tarttui piikkilanka mun paitaan, mutta ei haitannut menoa onneksi yhtään. Esteellä 14. jouduttiin taas kylmään meriveteen ja sukeltamaan tynnyreiden ali. Mulla tuli taas niin kauhea haukkomisreaktio, että sukeltaja katsoi aika pitkään perään. Varmaan ajatteli ettei toi tule tästä esteestä selviämään. Selvisinpä silti! Taas saatiin jatkaa Kaisan kanssa matkaa kengät litimärkinä 😀 Este 15. oli viimeinen eli NRJ 10 000 voltin sähköeste ja kyllähän se antoi kunnon tujaukset joka kerta kun katosta roikkuvat sähkövaijerit osui kroppaan! Yks jos toinenkin kaatui sähkön ja vesisuihkun voimasta maahan, mut jollain ihmeen konstilla mä selvisin suorin jaloin maaliin asti.

Maalissa! Märkänä ja väsyneenä, mut maalissa vihdoin :D

Maalissa! Märkänä ja väsyneenä, mut maalissa vihdoin 😀

20140906_121416

Mulle pahinta tossa kisassa oli ehdottomasti juokseminen. 12 kilsaa näin äkkiseltään on aika pitkä matka! Harvoin mulle käy niin että jodun lopettamaan juoksemisen sen takia, että jalkoihin koskee niin paljon ettei pysty enää jatkamaan. Yleensä keuhkot piiputtaa ensin. Ens kerralla vois vähän vaikka harjotella ja nyt sain kyllä pienen juoksukipinänkin! Tässä yksi video, jossa minäkin vilahdan alussa punainen CF Vantaan paita päällä 😉

Kunhan nää mun koivet tästä tokenee niin voisin alottaa taas hölköttelyn 🙂 Esteistä pahin oli ehdottomasti viimeinen sähköeste ja oli se ensimmäinen jäävesiestekin aika järkytys… Kaikinpuolin hauska reissu ja ilmoille heitettiin pieni haastekin: Tough Viking winter 14.3 Levillä!

Mä olin kisan jälkeen niin poikki, että vietin iltani lähinnä saunoen, leväten ja syöden. Jatkoille en todellakaan harkinnut edes lähteväni. Rullasin kevyesti kroppaa auki kotosalla samalla Katujen kasvattia katsellen. Tyttö oli sopivasti päiväunilla, kun palasin takaisin kotiin niin sain hetken olla ihan omassa rauhassa ja kelata ajatuksia kisasta. Mun tavoite kisalle oli selvittää rata alle kahteen tuntiin ja mun aika olikin jotain 1h ja 50min. Ihan hyvä näin tottumattomalle juoksijalle!

Kotona suoraan ruokapöytään!

Kotona suoraan ruokapöytään!

Herkuttelin suklaamustikoilla ja yhdellä puffet-jätskillä.

Herkuttelin suklaamustikoilla ja yhdellä puffet-jätskillä.

Tästä vois aloittaa mitalien ja kisamuistojen keräilyn?

Tästä vois aloittaa mitalien ja kisamuistojen keräilyn?

Vielä eilinenkin meni täysin palautuessa ja oltiin melkein koko päivä anopilla. Illalla oli tarkoitus postata kisasta, mutta meille iski perinteinen sunnuntain siivoushulluus ja puunattiin miehen kanssa koko kämppä läpi! Pakko käyttää tällainen tilaisuus hyödyksi kun mieskin innostuu siivoamaan 😀 Tänään paluu treeneihin kera kipeiden treenien. Tiedossa vielä jalkapainotteista settiä mut tehdään vaikka kevyemmin jos tarve vaatii 😉

IMG_20140907_121600C360_2014-09-07-12-11-57-38220140907_120129Löysin myös Fitfashionin Elinan Tough Vikingin kisa-alueelta. Käykää lukemassa täältä miten Elinan kisa meni! Laittelen lisää kuvia kisasta kunhan niitä julkaistaan lisää ja JOS satun naamani jostakin löytämään 😉

13 kommenttia

 1. I kirjoitti:

  Siis mitä, oliko tuossa mahdollista suorittaa este punnertamalla? Halusin kovasti mennä ko. Tapahtumaan, mutta luin etukäteen miten vain murto-osa pääsee tuon superkorkean esteen yli. Ite 160cm pitkänä mietin etten ikinä pääse tuosta yli ja siinä sitten tunnin verran tiimikaverit yrittää kiskoa ja työntää mua ylös. Ja sinne menee sitten se hyvä aika muidenkin osalta tai kisa päättyy ”keskeytykseen”.

  Eli olispa ollut kiva tietää, että on tuollainenkin vaihtoehto! Ensi vuonna uusi yritys..

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Joo! Ei sitä taidettu kauheasti missään mainostaa et saa punnertaa. Itekin luin siitä fitness fuhrerin blogista! Kerto ne onneksi niillä esteillä et saa myös punnerrella jos ei kykene estettä ylittämään. Pitkillä oli korkeiden esteiden ylittäminen huomattavasti helpompaa kuin tämmösellä persjalkasella 😀

  • Kirsi kirjoitti:

   Tää 160cm persjalka pääsi toisella yrittämällä tuon Rexona-rampin! Toki muutama mieshenkilö auttoi, mutta sain kuitenkin käsistä kiinni! Eli rohkeasti vaan lyhemmätkin koittamaan! 🙂

   • Jonna kirjoitti:

    Hyvä!! Ei se mullakaan paljosta jääny kiinni mut kun ei niin ei 🙁 Jälkeenpäin mietin miks en ees yrittänyt kivuta sen köyden kans…?

 3. Mika kirjoitti:

  Ai olit tuolla juoksemassa! Koko tapahtuma on mennyt multa vähän ohi mutta treenikaveri kertoi viime viikolla menevänsä juoksemaan tonne ja tämän sun mainion bloggauksen myötä tiedän nyt sitten tästä vähän enemmän. Mielenkiintoisia esteitä, erityisesti nauroin tota ryömimisjuttua johon oli vähän tipahtanut kilpailijoilta lisähaastetta mukaan 😀

  Lyhyet ja hitaatkin juoksulenkit kehittää peruskuntoa ja -kestävyyttä niin hurjasti että ota ihmeessä treeniohjelmistoon, varmasti näkyy metconeissakin ja yleisesti treenien jaksamisessa se!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, olin 😀 Aika hauska tapahtuma, suosittelen! Täytyy nyt todella ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa juoksentelemaan enemmän 🙂 Eihän se juoksukunto kehity kuin juoksemalla vaikka kuinka yritän todistella itselleni muuta…

 4. milla kirjoitti:

  tough enough!! huippua! onnea huikeesta suorituksesta =)

  mäkään en päässyt sitä isoa ramppia ylös nii punnersin sitte…………… en nähny koko matkan aikana kenenkää muun punnertavan, mut helpottavaa kuulla, etten ollu ainut joka ei ihan kaikkia esteitä kovasta yrityksestä huolimatta selvittäny 😀

 5. Leena kirjoitti:

  Hei ihan mielettömän siistin näköinen tapahtuma! 😀 Ja aika pahojakin esteitä on näköjään ollut. En yhtään ihmettele, että joidenkin kohdalla on pitänyt punnertaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Pääasia että selvittiin ilman mitään haavereita. Siellä kun oli jengillä kättä murtunut ja jalkaa auennu, olkapäät sijoiltaan… 🙁 Kun on tarpeeks hidas niin ei satu 😀

   • Leena kirjoitti:

    Oho, voi kurja! No toisaalta noita kuvia ja videoita katsoessa ei tunnu kovin yllättävältä, että loukkaantumisiakin on sattunut…

 6. outi kirjoitti:

  Tough enough todellakin!!! 🙂
  Se kuva instassa missä suorittat sitä sähköestettä oli jotenkin lutunen 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Lutunen on ehkä väärä termi kuvaamaan sitä sähköestettä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.