Hae
Palasia Arjestani

Pako sote-alalta alkakoon

pako sote-alalta

Viime kuukausien suurimpana myllerryksen aiheena on ollut pako sote-alalta alkakoon! Olen jo parin vuoden ajan pohtinut, että mitähän elämälläni tekisin ammatillisessa mielessä. Sote-alalle päädyin vähän vahingossa, ja vaikka tiedän olevani hyvä työssäni, se ei ole loppuelämäni ala. Se jos mikä on 100% varmaa. Kaksi vuotta sitten hain tradenomiksi, mutta en päässyt. Haaveena oli, ja on vähän vieläkin,  päästä työskentelemään rahahuolien kanssa painiskelevien ihmisten parissa. Ovet eivät kuitenkaan auenneet minulle tuolla kertaa. Tällä hetkellä tuntuisi musertavalta alkaa opiskelemaan uutta tutkintoa melkein neljän vuoden ajan. Koulunpenkillä istuminen ei ole minun juttuni, sillä minun on todella vaikeaa oppia vain kuuntelemalla. Opin parhaiten tekemällä ja luulen, että monen vuoden opinnot eivät ole nyt minua varten. Toisaalta, jos oikein kiinnostava opintolinja löytyy….

Pako sote-alalta

Olen tässä parin kuukauden ajan selaillut melko ahkerasti mm. Baronan ja Molin sivuja ja tiiraillut minkälaisia työpaikkoja on tarjolla. Tuntuu hullulta heittää oma työkokemus ja palkka ”hukkaan”, mutta tässäkään tapauksessa raha ei tuo onnea. Ehkä ainoa vaihtoehto miten voisin jäädä hoitoalalle on keikkalaisuus. Silloinkaan en haluaisi tehdä vain hoitoalan keikkoja. Mutta on tässä vielä yksi aika iso mutta: pakkorokotukset. Rokotuksia en aio enempää ottaa ennen kuin niistä kehitetään oikeasti toimivia, niin kuin influenssarokotekin on. Se on kerta vuoteen ja that´s it. Minun määräaikani hoitoalalla on pakkorokotusten vuoksi menossa umpeen ja tämä seikka oikeastaan vai nopeuttaa siirtymistä toiselle alalle. Nyt on pakko tehdä päätös, jota olen hautonut viimeiset pari vuotta. Se on kuulkaa nyt tai ei koskaan.

Ensimmäiset pääsykokeet tehty

Tänään tein ensimmäiset pääsykokeet it-alalle. Omasta mielestäni olen hyvinkin näppärä koneiden kanssa ja opin tietotekniikasta melko helposti uusia asioita. Koodausta en hallitse, mutta se opetetaan koulussa. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan olen todella innoissani! Se into tosin kääntyi tänään isoksi pettymykseksi pääsykokeita tehdessäni. Oman fiiliksen mukaan ne menivät todella huonosti, mutta lopputulosta on vaikea ennustaa. Selvinnee tämän tai ensi viikon aikana. Koulutus kestää vain kolme kuukautta ja tuona aikana en saa mistään rahaa. Käsittääkseni kyseinen koulutus ei ole minkään opintotuen piirissä. Onneksi on säästöjä, joilla elää, kun vaan elää nuukasti, ja aina voin kajota rahastoihinkin, jos oikein tiukka paikka tulee! Joten nyt vain odotellaan tuloksia, ja jos ei tärppää, niin sitten vedetään hatusta suunnitelma b. Suunnitelma b:tä ei siis ole vielä olemassakaan, mutta kyllä se sieltä muotoutuu, kun oikein pähkäilee.

Oletko sinä vaihtanut alaa aikuisiällä?

Lue myös:

Rahaneuvoja opiskelija-Jonnalle

Palkkakeskustelu käy kuumana – Paljonko sinun palkkasi on?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

8 kommenttia

 1. JaanaKoo kirjoitti:

  Tuli mieleen, oletko harkinnut oppisopimuskoulutusta? Tiedän monta sitä kautta uutta ammattia opiskellutta alanvaihtajaa 🙂 Työnantaja maksaa palkan ja opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti käytännön työtehtävien kautta 🙂

  Tämä siis vain vinkkinä, ellet jostain syystä ollut tullut ajatelleeksi 🙂

  Kivaa kevättä ja tsemppiä oman uuden polun löytymiseen!

  • Jonna kirjoitti:

   Moi,

   On tullut mieleen, mutta en ole vielä perehtynyt asiaan sen enempää. Täytyypä ottaa tämäkin vaihtoehto tarkastelun alle. Sopisi minulle paljon paremmin kuin pelkkä koulunpenkillä istuminen 🙂

 2. villananna kirjoitti:

  Onnea ja menestystä uuteen. Toivottavasti pääset etenemään suunnitelmien mukaisesti, älä luovuta!

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! Kyllä suunta vielä löytyy. Saattaa ottaa aikansa, mutta uskon että ahkerointi ja utelias mieli löytää juuri sen oikean tien 🙂

 3. Nimetön kirjoitti:

  Itse pakenin juuri hoitoalalta toimistotöihin🤩🤩

  • Jonna kirjoitti:

   No sehän se minuakin kiinnostaa, ja mahdollisuus tehdä etätöitä! 😍

 4. Petteri Sahinjoki kirjoitti:

  Olen pahoillani, mutta koodausta ei opi koulussa. Ei ainakaan kolmessa kuukaudessa. Koodaus vaatii aivan hitosti aivokapasiteettia + luontaisen kyvyn matemaattiseen ajatteluun ja pitää olla lievä autismi myös. Sosiaaliset ihmiset eivät pärjää tällä alalla. Yksinäistä hommaa. Pitää olla tuo sininen luonteenpiirteistä jos valitaan oheisista;
  https://www.koulutus.fi/artikkelit/4-persoonallisuustyyppia-joita-kohtaat-paivittain-13787

  • Jonna kirjoitti:

   Ei siinä 4kk ole tarkoituskaan oppia kuin alkeet. Loput opitaan työelämässä. Luotan siihen, että haastattelijat tietävät pärjäänkö alalla vai en. Olen enemmän introvertti kuin extrovertti eli yksinäinen työ sopii minulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.