Hae
Palasia Arjestani

Korvapuustit vegaanisina, olkaapa hyvät!

Korvapuustit vegaanisina

Korvapuustit on varmasti meidän talouden leivotuin asia. Kaikkihan niitä rakastaa, eikös? Isovaari teki aina ennen korvapuusteja mökillä ja oli ihanaa herätä lauantaiaamuna pullan tuoksuun. Nyt kun vaari ei enää pysty mökillä olemaan, niin vastuu pullan leivonnasta on jäänyt mulle. Oltiin mökillä pari viikkoa sitten ja päätin testata vegaanisia korvapuusteja. Arvosteluraati on varsin tiukka, mutta nämä korvapuustiti menivät seulasta heittämällä läpi! Vegaaninen ruokavalio ei siis ole mikään syy olla leipomatta korvapuusteja, päinvastoin 😉 Näistä korvapuusteista tuli superhyviä ja ihanan pehmoisia. Seuraavalla kerralla lisäisin ehkä vielä raesokeria pullien päälle ihan vain kauniimman ulkonäön vuoksi 🙂 Tässäpä teille korvapuustit vegaanisina, olkaapa hyvät! Ei muuta kuin leipomaan.

Pullataikina on tehty tällä ohjeella, täytteet heittelin omasta hatusta.

Korvapuustit vegaanisina

 • 100 g juoksevaa margariinia (voit myös silattaa kiinteästä)
 • 25 g hiivaa
 • 2,5 dl Oatly Ikaffe -kauramaitoa
 • 1 dl sokeria
 • 1 rkl kardemummaa
 • 1 tl suolaa
 • 8 dl vehnäjauhoja

Korvapuustien väliin 125g pehmeää ja huoneenlämpöistä margariinia, kanelia ja sokeria.

Nosta ihan ensimmäisenä täytteeseen käytettävä margariini huoneen lämpöön pehmenemään.

Lämmitä iKaffe kädenlämpöiseksi mikrossa ja murenna hiiva sinne joukkoon. Liuota hiiva kunnolla iKaffeen. Jos käytät taikinaan kiinteää margariinia, sulata se jo tässä vaiheessa ja siirrä sivuun jäähtymään.

Lisää Ikaffen sekaan suola, kardemumma sekä sokeri.

Aloita jauhojen lisäys desi kerrallaan ja sekoita hyvin. Kun olet lisännyt puolet jauhoista, kaada joukkoon sulatettu margariini ja sekoita taas hyvin. Lisää loputkin jauhot ja vaivaa käsin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Peitä taikina keittiöliinalla ja nosta kohoamaan lämpöiseen ja vedottomaan paikkaan noin tunniksi tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni käy kohottamiseen hyvin, kunhan vain et laita mikroa päälle!

Kun taikina on kohonnut, jaa se kahtia ja nosta toinen osa jauhotetulla pöydälle. Vaivaa vielä hetki taikinaa ja kaulitse se sen jälkeen suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyeksi. Sivele taikinan pinnalle puolet huoneenlämpöisesti margariinista, ripottele päälle sokeria ja päällimäiseksi vielä reilusti kanelia.

Kieritä taikinalevy tiukaksi rullaksi ylhäältä aloittaen, niin että saumapuoli jää alaspäin. Leikkaa voiveitsellä yhtä suuria, noin 2-3 cm:n levyisiä paloja rullasta. Kiepauta jokainen palanen niin, että korkein osa tulee keskelle ja painase huippu peukalolla alas niin että leikkauspinnat tulevat esiin. Nosta korvapuustit pellille liinan alle kohomaan noin 15 minuutiksi ja valmista sillä aikaa toinen satsi korvapuusteja jäljellä olevasta taikinasta. Korvapuustit voi halutessaan voidella vesi+sokeri- tai rypsiöljy+sokeri -seoksella.

Paista korvapuusteja uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, riippuen uunista!

Korvapuustit vegaanisina

2 kommenttia

 1. mariem kirjoitti:

  En tiedä onko sinulla jo seurannassa youtubessa PS olen vegaani -kanava. Hauskaa ja kevyttä hyvän mielen seurattavaa, ajatuksia ja vinkkejä vegaaniudesta, ei syyllistämistä tai paasaamista, reseptejä ja teustauksiakin löytyy.

  viimeisimmät on lastemsynttärit https://www.youtube.com/watch?v=CJtRflRP6qA
  ja ekologisuudesta https://www.youtube.com/watch?v=VAw2c-IV0TY

  • Jonna kirjoitti:

   On seurannassa! Just eilen katsoin vegaanisynttärit -videon ja heillähän oli toissa päivänä hauska kauppakassien piilotustempaus instan puolella ? Tykkään kovasti heidän menostaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.