Hae
Palasia Arjestani

Vähän lisää Turkin lomasta

Turkin lomasta

Heippa, toivoitte vähän lisää juttu Turkin lomasta, joten tässäpä tulee! Me ollaan jo useampana vuonna käyty lomamatkalla Turkissa. Edelliset kaksi vuotta vietettiin Sidessä ja nyt vaihdettiin Antalyan ja Alanyan rajalle, josta löydettiin hotelli nimeltä Sentido Numa Bay. Hotelli on suuri ja ylellisempi kompleksi kuin mitä Side oli. Kuusi päivää meidän lomasta me oltiin hotellissa ainoat suomalaiset, mutta se ei juuri menoa haitannut. Hotellissa oli paljon venäläisiä, hollantilaisia ja jonkin verran brittejä. Sentido Numa Bay ei ollut läheskään niin rauhallinen paikka kuin mitä Side oli, mutta meitä ei naapurihotlan jumputukset häirinneet yhtään. Sikeäunista porukkaa kun ollaan!

Meidän huone oli suht suuri, siisti ja avara. Parveke oli allasalueelle päin ja minusta oli kivaa katsella ihmisten melskaamista altaassa partsilta. Eipä sillä, ei siellä kovin paljon tullut vietettyä aikaa 😀 Hotellista löytyy vesiliukumäet, oma uima-allas pikkuväelle ja aikuisille (k-16), vähän pienempi allas vesiputouksella sekä suurempi allas. Ainoa huono puoli näissä oli ihmiset, jotka menivät varaamaan paikkansa pyyhkeillä jo ennen aamupalaa eli allasalueella oli paikkoja vapaana todella harvoin. Onneksi alueen vieressä oli ruohikkokenttä, josta löytyi aina tilaa ja siellä oli paljon rauhallisempaankin. Hotellissa on pieni minimarket, kampaamo, valokuvaajat sekä kolme erillistä ravintolaa. Lisäksi tietysti suurempi ravintola buffetilla, jossa söimme aamiaisen, lounaan ja päivällisen.

Turkin lomasta

Näkymä meidän parvekkeelta

Turkin lomasta

Hotellin aula

ranta ja ruoka

Ihan pienen kävelymatkan päässä on ranta, jonka yhteydessä on ihana istuskelupaikka ja yksi ravintoloista. Tästä ranta-alueesta pidin erityisen paljon! Itse uimaranta ei tosin ollut kovinkaan hyvä, sillä pohja oli paikka paikoin todella kivikkoinen. Pienille lapsille se on tosi hyvä, koska vähän matkan päähän on rakennettu aallonmurtaja eli suuret aallot eivät päässeet rantaan asti. Meidän tyttöä tämä harmitti suunnattomasti. Tuon ikäisten mielestä kun isot aallot ovat hurjan hauskat! Uimarannalla me ei käyty kuin pari kertaa, mutta rannan ravintola-alueella taas istuskeltiin melkein joka ilta. Siellä oli tarjolla myös erilaisia esityksiä ja lapsille leikkipaikka, jossa järjestettiin päivittäin lapsukaisille puuhaa.

Sentido Numa Bayn ruoka oli kaikkien meidän mielestä parempaa kuin Sidessä. Joka aterialla valikoimaa oli valtavasti ja se myös vaihteli päivittäin. Erilaisia teemailtoja taisi olla kaksi tai kolme viikon aikana, joista paras oli ehdottomasti turkkilainen ilta. Turkkilainen ruoka vaan on niiiin hyvää! Välimerellisellä illallisella oli tarjolla tuoreita rapuja sekä tonnikalaa. Yhdellä illallisella oli jälkkärinä käsin tehtyjä konvehteja ja ne vasta hyviä olivatkin. Niin kuin sanoin, ruoka oli todella hyvää ja sitä tuli syötyä aivan liikaa 😀 Niin kuin aina. Ainoa miinus ruokapuolella oli se ettei kaikissa ruuissa lukenut mitä ne olivat. Olisi ollut kiva tietää mitä ottaa. Tämä koski salaattipöytää, jossa oli välillä tarjolla jos jonkinlaista pientä annosta, kastiketta ja höystettä sekä jälkiruokia. Lämpimissä ruuissa oli aina hyvin kyltit esillä. Turkkilaiset jälkiruuat ovat minun suuhuni melko erikoisia ja tänä vuonna osasin jo aika hyvin valita sellaiset, joista pidän.

Turkin lomasta

Turkin lomasta

Tonnikalaa ja rapuja.

all inclusivella ei tule nälkä!

Meillä oli tälläkin reissulla all inclusive ja ruokaa hotellissa oli tarjolla vuorokauden ympäri jos hiuko iski. Aamupalan ja lounaan välissä oli tarjolla allasbaarissa pizzaa, hamppareita, vihanneksia, tuoreita hedelmiä, lihapullia, ranskalaisia…Lounaan ja illallisen välissä samoja + jäätelöä ja vohveleita sekä leivoksia erillisessä leipomossa. Lounas oli mahdollista syödä hotellin buffassa tai rannalla. Yölläkin hotellissa sai ruokaa halutessaan, mutta yhtään kertaa ei haettu. Nälkään tuolla ei siis pääse ainakaan kuolemaan!

Me tykättiin Sentido Numa Baysta tosi paljon ja voitaisiin helposti lähteä uudestaankin. Hotelli on hyvällä sijainnilla ja lähimpään ostoskeksukseen ajaa noin 10 minuuttia. Hotellilta pääsee taksilla Alanyaankin, mutta en muista yhtään kauanko sinne ajaa, ehkä puolisen tuntia. Hotellin vieressä on myös apteekki, jota jouduttiin käyttämään kerran kun tytölle iski korvatulehdus. Palvelu sielläkin oli hyvää ja asiantuntevaa ja asiointi sujui helposti englanniksi.

Turkin lomasta

Pieniä kisujakin oli!

Parasta Sentido Numa Bayssa:

 • mielettömän hyvä ruoka
 • ystävällinen henkilökunta
 • siisti ja avara huone
 • hyvät uima-altaat ja liukumäet
 • enemmän sykettä kuin Sidessä

Tässäpä vähän lisää Turkin lomasta! Alla video meidän reissusta, toinen osa tulee myöhemmin! Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään!

Edellinen postaus: Vähähiilihydraattinen ruokapäiväkirja #1

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

2 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Ei liity tähän postaukseen, mut joko oot tutustunu CMoren Grand Hotel -sarjaan? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   En vielä, mutta huomasin että semmoinen on tulkut. Ehkä tänään pitää korkata ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *