Hae
Palasia Arjestani

Testissä MBT:n kiikkukengät

Mä olen sitä sorttia etten juuri jaksa välittää millä monoilla hiihtelen töissä. Jo vuosia mua on palvelleet kirkkaan pinkit feikki-crocsit, joissa oli aikanaan vielä karvavuorikin! Välissä mielessä on pyörähtänyt josko hankkisin vähän paremmat kengät töihin. Joudun kuitenkin kävelemään ja seisomaan suurimman osan työpäivästäni ja selkä oireilee tämän takia aika ajoin. Eikä noi crocsit ole mitkään maailman ystävällisimmät kengät kesäkelillä eivätkä todellakaan sovi muuhun työasuun!

OI000522-1

Sain blogin kautta testattavaksi uudet MBT-kengät, joita olen käynyt jo moneen kertaan katselemassa kenkäliikkessäkin. Hassut kiikkuvat kengät. Ihan kengän näköiset, mutta kuitenkin erilaiset. Paljon mielenkiintoisemmat. MBT-jalkineen rakenteen ja toiminnan taustalla on ajatus, että ihminen on syntynyt liikkumaan paljain jaloin pehmeillä ja epätasaisilla alustoille.  MBT-jalkine stimuloi luonnollista kävelyä haastaen tasapainoaistia ja aktivoiden sekä vartaloa tukevien että alaraajojen lihaksia. MBT-kenkien sanotaan parantavan ryhtiä, kehittävän tasapainoaistia sekä asennonhallintaa, kehittävän nilkkanivelten hallintaa sekä vähentävän polvien ja lonkkanivelten kuormitusta. Lue lisää kengistä esim. täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otin itse uudet popottimet käyttöön eilen ja tepsuttelin niillä ensin kotosalla. Päätin lähteä kenkien kanssa hyvin varovasti alkuun, koska en ole tottunut uudenlaiseen pohjan muotoiluun ja meinasin ensi askelilla lentää nenälleni 😀 Koko ajan kengät tuntuvat paremmilta ja paremmilta ja kyllä näillä tosiaan keskivartalo aktivoituu ainakin hyvin! Ihan samanlaista vauhtia en uskalla töissä vielä kengillä kiitää, mutta eiköhän vauhti tästä vielä kiihdy kunhan ystävystytään 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*MBT-kengät saatu testattavaksi blogin kautta.

6 kommenttia

 1. Kirsi kirjoitti:

  Mulla feikki mbt ja ne suht painavat. Mutt hyvät työkengät

  • Jonna kirjoitti:

   Onhan nää vähän painavemmat kuin crocsit, mutta ei mitenkään liian. Todella hyviltä kengiltä vaikuttaa!

 2. Jonneli kirjoitti:

  Tuli suht hyvään saumaan tämä postaus, nimittäin hankin pari kuukautta sitten ihan vain Prismasta jotkut about 40 e hintaiset työsandaalit, ja pian kenkien ostamisen jälkeen toisen jalan nilkka alkoi kipuilla enemmän tai vähemmän. Olen tullut siihen tulokseen etteivät ne sandaalit ehkä olleetkaan hyvät. En ole myöskään koskaan satsannut paljoa työkenkiin, mutta viime aikoina on ollut tuo nilkkavaiva sekä jonkinlaista ihmeellistä lonkka/nivusvaivaakin, eikä huonot kengät asiaa varmasti paranna. Kiinnostus kyllä heräsi näistä MBT-kengistä, vaikka olen niitä joillakin nähnyt ja ihmetellyt miten sellaisia voi käyttää.:D Mitähän nuo vain kustantavat? Aivan älyttömyyksiä ei silti huvittaisi maksaa…..

  • Jonna kirjoitti:

   Nää on aika hauskat ja alku näillä oli varsin mielenkiintoinen 😀 TÄnään just huomasin, miten paljon paremmassa asennossa näillä kävelee väkisin ja notkoselällä seisominen on todella vaikeaa! Huomaan heti jos selkä alkaa mennä notkolle, koska näillä sellainen kenottaminen ei todellakaan onnistu. Mä olen näitä nähnyt ihan Andiamossa ja K-kengässäkin muistaakseni joskus. Hintahaitari vaihtelee mallista riippuen. Satkusta ylöspäin epäilisin… Ite oon tykästynyt näihin niin paljon että tekis mieli hommata vielä tennariversio!

   Täällä esim. hyvin malleja ja hintahaarukka laidasta laitaan: http://www.mbtkengät.fi/?gclid=CPCOxLKM5MUCFYXnwgodYjQAbQ

 3. hoitotyöläinen kirjoitti:

  Jo parin vuoden ajan oon nuita mietiskellyt mutta viimeksikin päädyin tavallisiin Merrellin sandaaleihin, nyt ehkä sait ylipuhuttua noihin..!
  Mitä luulet, miten onnistuu osasto ja hoivakotityössä kun on paljon asukassiirroissa kyykkäämistä, kiertoliikkeitä ym. ym. pysyyköhän noilla pystyssä enää kun mummokin keikkuu jo valmiiksi sinun varassa? 😀

  • Jonna kirjoitti:

   En nää mitään estettä etteikö toimis myös siellä. Varmasti vaatii totuttelua alkuun ja nimenomaan sitä tasapainon hallintaa. Mä tykästyn näihin kenkiin päivä päivältä enemmän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.