Hae
Palasia Arjestani

Viikon 3 rahapäiväkirja – ei menny niin kuin Strömsössä

viikon 3 rahapäiväkirja

Lupasin jatkaa rahapäiväkirjojen tekoa, joten tässä viikon 3 rahapäiväkirja! Starttasin tammikuun normaalia pienemmillä tuloilla (koska verottaja vei sievoisen summan) ja päätin, että nyt säästellään mistä pystytään. Jännästi ne isoimmat laskut ja kuluerät tulevat juuri silloin, kun rahaa niiden maksamiseen ei olisi. Mies on hoitanut meillä nyt aika paljon ruokaostoksia. Hän tekee meillä ruokaostokset kerran viikossa isommin ja minä hoidan täydennykset sattuneista syistä. Onnistuin myymään vähän vanhaa treenivaatetta ja kodintavaraa, joten tässä rahapäiväkirjassa oli onneksi vähän varaa joustaa. Ei tarvinnut ihan tiukilla mennä.

Tältä näyttää viikon 3 rahapäiväkirja

MAANANTAI

Ei niin kivana yllätyksenä kotona odotti opintolainan korkojen lasku, 165e. Miksi nämä tulevat aina olevinaan yllätyksenä, vaikka tiedän niiden tulevan 2 x vuodessa!

TIISTAI

Nocco x 2, 5e. Vannoin etten osta näitä enää, mutta väsymys oli niin jumalaton, että oli melkeinpä pakko. Tämän jälkeen en ole Noccoja ostanutkaan, hyvä minä 🙂

Uimahalli minä + tyttö, 5,50e. Ruokaostokset Alepasta: vihanneksia, jogurttia, leipää, banaania, fetajuustoa, 16,52e.

viikon 3 rahapäiväkirja

KESKIVIIKKO

 Ei ostoksia

TORSTAI

Ruokaostokset K-markista samalla kun hain paketin: kananmunia, marjoja, tomaattia, kissanruokaa ja mysliä, 13,05e.

PERJANTAI

Salaatti picnicistä, maksettavaa jäi lounarin ja alennuksen jälkeen 1,15 euroa

LAUANTAI

Mustista ja Mirristä kissoille ruokaa ja kissanhiekkaa, 20,93 euroa. Tytön synttärivaraus HopLopiin 50e.

viikon 3 rahapäiväkirja

SUNNUNTAI

Ei ostoksia

Ruokaan meni minulta viikolla 3 vaivaiset 35,72 euroa, laskuihin 165 euroa, lemmikkeihin 20,93 euroa ja viihteeseen 55,50 euroa. Viihteeseen laskin uimahallin sekä tytön synttärivarauksen HopLoppiin. Yhteensä rahaa kului männä viikolla 277,15 euroa, josta leijonan osa opintolainan korkojen maksuun. Tällä hetkellä kiroan taas opintolainojen maksamisen alimpaan helvettiin, mutta tiedän etten olisi muutakaan voinut silloin joskus tehdä. Tämän vuoden aikana saan suurimman osan maksettua onneksi pois alta ja kahden vuoden sisään kokonaan. Maksan tällä hetkellä vajaa 200 euroa kuussa opintolainoja pois. Mitä nopeammin saan ne pois alta, sen parempi. Jääpähän sekin raha tulevaisuudessa johonkin muuhun käyttöön, kuten matkustamiseen.

Näistä kuluista olisi toki voinut nipistää pois 5 euron Noccot sekä tytön synttärivarauksen. Hän on kuitenkin toivonut, että synttärit järjestetään tänä vuonna Hoplopissa, joten halusin varata synttärihuoneen ajoissa. Muutapa tuosta ei kauheasti pysty karsimaankaan. Sain tosiaan facebook-kirpparilla taas myytyä kamaa eteenpäin ja ”tienasin” niistä 70 euroa. Helpotti arkea kummasti! Joku teistä kommentoi edelliseen postaukseen, että mistä oikein kaivan aina myytävää tavaraa, mutta kyllä sitä vaan kummasti aina löytyy 😀 Nyt olen tosin viemässä muutaman säkillisen vaatteita kierrätykseen, koska en yksinkertaisesti jaksa alkaa niitä myymään ja haluan nurkkia tyhjemmäksi. Mulle tulee aina kova vimma tyhjennellä paikkoja, kun rahat on vähissä. Ehkä haluan vain saada ajatukset muualle tai mitä lie, mutta näin siinä vain aina käy!

Miltäs viikon 3 rahapäiväkirja näyttää?

Tässä teille vielä eilen julkaisemani my day -pätkä, joka löytyy siis myös YouTubesta. Mun muita videoita pääset tsekkailemaan tästä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Edellinen postaus: Miten sokeriton ajanjakso on vaikuttanut minuun?

12 kommenttia

 1. Kata kirjoitti:

  Mielenkiintoisia nämä. 🙂 Täällä toinen opintolainan maksamiseen kyllästynyt… Lyhennän sitä 200 eurolla kuussa ja olisko vuosi ja neljä kuukautta jäljellä. Haluaisin vaan lainan äkkiä pois alta ja suunnittelin lyhennyssumman nostamista 300 euroon, mutta muutoksen tekeminen maksaisi kai 40e niin haluan ne rahat kyllä pitää. Menköön näin mutta kyllä vaan kyrsii. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on kahdessa eri pankissa opintolaina ja toista maksan sen mitä kuukaudessa haluan ja toisessa on kiinteä summa. Mä niin odotan, että ne on maksettu!!!

 2. L kirjoitti:

  Myymällä tavaraa voi toki tienata mutta järkevintä olisi olla ostamatta sitä turhaa tavaraa niin rahatkin säästyisi ? ja ympäristö kiittää.

  • Jonna kirjoitti:

   Juuri näin! Tätäkin juuri opetellaan. Ja jos jotain on pakko ostaa (huom.tarpeellista) voi yrittää ensin löytää sen käytettynä 😉

 3. Jenni kirjoitti:

  Itse suunnittelen herkutonta helmikuuta. En ole IKINÄ onnistunut missään herkkulakoissa, niin vähän epäilyttää, että mitä tästä tulee. Olen tammikuussa vetänyt herkkuja valehtelematta päivittäin… Suklaa on suurin heikkouteni. Toisaalta, yksi mun suurimmista ongelmista on se, etten syö kunnon ruokaa tarpeeksi, enkä tykkää ruuanlaitosta, joten siinä on ainakin petrattava. Ajattelin myös kuukauden-pari seurata rahankulutusta, koska tuntuu että rahaa vaan menee, mutta en tiedä mihin (varmaan niihin herkkuihin muun muassa).

  • Jonna kirjoitti:

   Jos et ota asiaa lakkona vaan herkuttomana ajanjaksona. Katsot miten keho ja mieli siihen reagoi 🙂 Pahimmat ajat ovat melkeinpä se ensimmäinen viikko. Rahaa menee herkkuihin helposti sievoisia summia! Hurjasti tsemppiä 🙂

 4. Juuliaanneli kirjoitti:

  Moikka Jonna! Tuli tuosta mieleen kun tykkäät juoda noita Nocco juomia, ja onhan yksi tölkki melko tyyris. En ole itse kyseisiä juomia juonut, mutta eikös ne ole ihan bcaa juomia? Ajattelin vaan ehdottaa että Lidlistä saa nykyään sportyfeelin bcaa juomia mauissa päärynä ja sitruuna-lime, eikä hintanakaan normaalisti ole kuin muistaakseni 1,39e. Tällä viikolla ovat vielä tarjouksessa 1e per tölkki! 🙂 toki niitä ei sitten muista kaupoista saa :/

  Vinkkinä jos vaikka haluat kokeilla! 🙂 kivaa loppuviikkoa!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, joku mulle vinkkasikin Lidlin versioista ja täytyy käydä niitä nyt hamstraamassa! Tietysti paras olisi kun vieroittautuisi niistä kokonaan pois 😀 Mutta joku pahehan ihmisellä pitää olla!

 5. Susana kirjoitti:

  Täällä ihmettelen miten opintolainan korko voi olla noin suuri ja miksi se tulee maksettavaksi kaksi kertaa vuodessa? Tietenkin sopimus ja pankkikohtainen juttu, mutta minulla opintolaina Nordeassa, maksettavaa vielä reilu 3500 €. Minä maksan korkoa joka kuukausi, eikä se tee kuukaudessa oikeastaan mitään kun korko tällä hetkellä on (12 kk euribor) 0,16%. Maksan siis joka kuukausi tasasumman plus korot ja kulut. Koroista ja kuluista menee yhteensä alle kolme euroa per kuukausi, tosin lyhennänkin tällä hetkellä vain alle satasen kuussa.

  En mikään asiantuntija näissä asioissa ole, mutta hurjalta nuo summat kuulostaa. Ja näin taloudesta kiinnostuneena olisi kiva tietää miten muissa pankeissa / muilla opintovelallisilla nämä opintolainan takaisin maksut menee.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on kahdessa eri pankissa opintolainaa ja toisessa vielä kaksi eri lainaa. Suurin korkohan tulee summasta, jota en periaatteessa vielä lyhennä ollenkaan, toinen niistä on kohta maksettu (siitä ei ole tullut korkomaksuja) ja toista lyhennän 75e/kk. Tämä juurikin Nordeasta. Sitäkään ei onneksi enää ihan mahdottomasti ole maksettavaa ja luulen, että vuoden sisään alan olla aika lailla kuivilla näistä. Täytyykin käydä pankissa kyselemässä miten voi korko olla vuodessa sitten noin suuri siinä lainassa…

 6. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  KAUAN ELÄKÖÖN KAKKAKUNINGAS 😀 Voi elämä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *