Hae
Palasia Arjestani

Viikon 27 ruokapäiväkirja – valmiiseen pöytään

viikon 27 ruokapäiväkirja

Hola! Viimeisiä päiviä viedään täällä mökillä ja nyt olisi aika katsastaa viikon 27 ruokapäiväkirja. Ensi maanantaina palataankin jo sorvin ääreen. Tytön päiväkoti on kiinni ja  kesäpäiväkotina toimii ihan väärässä suunnassa (työpaikkaani nähden) oleva päiväkoti eli mutkia tulee matkaan heti ensimmäisenä arkipäivänä. Mies menee vieläpä niin aikaisin töihin ettei voi kuskailla tyttöä, joten mun täytyy sumplailla aikataulut jollain tavalla…Noh, kaikesta selvitään! Niin, viime viikon ruokapäiväkirja. Näyttää varmaan aika lailla samalta kuin edellinenkin. En jotenkin saa mun normaalista ruokarytmistä tai ruokavaliosta täällä kiinni ja syön mitä sattuu ja milloin sattuu. Lähinnä liian harvoin. Kasvisruokia en ole kauheasti täällä kokkaillut. Olevinaan se on tuntunut jotenkin haastavalta ja turhaltakin alkaa vain itselleen kokkaamaan. Eihän se oikeasti niin ole, kunhan vain uskottelen itselleni! Mies on toiminut pääkokkina mökillä ja on vain ollut jotenkin paljon helpompaa istua valmiiseen pöytään kuin alkaa itse kokkailemaan vain itselleen. Sehän on nimittäin satavarmaa ettei toi muu jengi mun pöperöihin koskisi. Nyt ollaan siis menty näillä, mutta ensi viikolla helpottaa!

Viikon 27 ruokapäiväkirja

MAANANTAI

viikon 27 ruokapäiväkirja

9.45 paahtoleipää salaatilla, sulatejuustolla ja paprikalla, turkkilaista jogurttia mustaviinimarjoilla + teetä

14.00 kasvistortilloja

18.00 puuroa banaanilla ja marjoilla

21.30 Lidlin bagel, jonka välissä aamupalajuustoa ja vihanneksia + omatekoista suklaajäätelöä

(täällä video, jossa teen jätskiä)

TIISTAI

viikon 27 ruokapäiväkirja

10.00 paahtoleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, turkkilaista jogurttia mustaviinimarjoilla + teetä

14.30 kotona banaani ja Ehrmannin protskuvanukas

16-18 oma kyykkytreeni + päivän setti pareittain, jossa rinnallevetoja, boksihyppyjä, burpeita

19.15 2 kasvistortillaa, jossa kvinoaa, creme fraichea, avocadoa, paprikaa ja fetajuustoa

21.30 turkkilaista jogurttia, omenaa ja Nutisalin jogurttisekoitusta

KESKIVIIKKO

viikon 27 ruokapäiväkirja

10.00 ruisleipää vihanneksilla ja paistetulla munalla, turkkilaista jogurttia & lakkoja + teetä

14.00 puuroa ja lakkoja

15.30-17.30 treeni, jossa alkuun omat leuanvetosetit ja sen jälkeen tunnin ohjatut lihashuollot

18.45 kvinoaa, tomaattia, kevätsipulia, fetajuustoa ja tonnikalaa +ruisleipä päällisillä

21.30 turkkilaista jogurttia, lakkoja ja jogurttisekoitusta

TORSTAI

viikon 27 ruokapäiväkirja

10.00 ruislepää vihanneksilla, juustolla ja paistetulla munalla + teetä

14.00 vihannessosekeittoa ja linssejä

16-17.30 treeni: mave ja tempaushommia

18.45 samaa kuin lounaalla

21.30 ruisleipää avocadolla ja kurkulla

PERJANTAI

viikon 27 ruokapäiväkirja

10.00 ruisleipää salaatilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla, omenaa ja teetä

14.00 automatkalla battle oats -patukka

16.30 vihannessosekeittoa, linssejä ja kaksi näkkäriä oivariinilla

19.00 Lidlin kauraleipää juustolla, keitetyllä kananmunalla, tomaattia ja teetä

21.30 omena ja maapähkinävoita

LAUANTAI

viikon 27 ruokapäiväkirja

10.00 Lidlin kauraleipää juustolla ja keitetyllä kananmunall, turkkilaista jogurttia ja mustaviinimarjoja + teetä

14.00 itse tehtyä vegepizzaa: tomaattikastike (itse tehty), tuore tomaatti, herkkusieni, punasipuli, mozzarella ja juustoraaste (söin melkein koko 3/4 pellillisen pizzan yksin)

16.00 Marabou minttusuklaata n. 100g

17.00 yksi Tescon iso keksi

18.00 Lidlin kauraleipää vihanneksilla

20.00 lasillinen kuoharia

21.30 Ehrmannin suklaapudding

SUNNUNTAI

viikon 27 ruokapäiväkirja

10.00 Lidlin kauraleipää salaatilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla, turkkilaista jogurttia mustaviinimarjoilla sekä teetä

14.00 raakamakkaraa, uusia perunoita ja salaattia

15.30 pala maitokaakaojäätelöä (Arkijäätelö)

16.30 yksi Tescon keksi

19.00 kaksi riisipiirakkaa juustolla ja kurkulla

21.30 omenaa

Mä olen myös pitkin viikko napostellut kaikkea suklaasta kirsikkatomaatteihin enkä ole niistä kuvia ottanut. En mitään isoja määriä, mutta jotain kuitenkin päivän mittaan. En vain jotenkin pääse tuosta illan leipäsessiosta yli, vaikka yritän itselleni hokea että esim. smoothie olisi huomattavasti parempi vaihtoehto. Nyt ollaan menty näin ja asia korjaantunee ensi viikolla.

Torstain jälkeen en juurikaan treenannut. Mitä nyt käytiin uimassa ja puuhasteltiin kasvimaalla ja ulkona. Ei mitään kauhean kuormittavaa siis. Mun selkä on ollut todella huonona melkein koko loman ja olen yrittänyt antaa sille lepoa. Ei tunnu auttavan. Eilen joogasin pitkästä aikaa ja samalla mallilla jatketaan ensi viikolla. Kevyttä treeniä ja palauttavaa joogaa. Jospa se sillä! Treenipäivinä join salilla bcaa-juoman ja treenin aikaisessa juomassa oli 20g maltoa ja vähän bcaa:ta. Treenin jälkeen vedin aina palkkarin.

Miltäs viikon 27 ruokapäiväkirja näyttää?

9 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  kommenttia taas tästä onkin tullut tapa(hyvä sellainen?): kasvisruokapäiviähän on 6 vain sunnuntain raakamakkara lihana eli tosi hyvä yllätti kivasti! kananmunat näkyy nyt vahvasti 7krt mutta tuntuu sulle maistuvan ja sopivan. Lakat on luksusta tosi kalliita marjat muutenkin nyt. Maraboub minttusuklaa oli lapsuuteni suosikki siis paras marabou ikinä päihittää jopa fazerin siniset, pätkikset ja geishat. Tosin nyt en suklaata enää syö. Ateriavälit on aamupäivällä hyvät mutta iltapvä-ilta aika pitkä kuten itse totesit. toivottavasti selkä paranisi. Täyssänkylepoa tuskin kannattaa eikä suositella. Mitä bcaata käytät osaatko suositella ja saatko siitä hyötyä? Onko kokemusta nocco bcaa juomasta?

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, mä rakastan kananmunia ja nyt kun olen yrittänyt vähentää lihaa ja kanaa (+leikkeleitä) niin kananmunista saan kuitenkin heti aamuun hyvin protskua 🙂 Mä ostin viime syksynä eräältä pariskunnalta lakkaa ison satsin, jotka kävivät itse Lapista poimimassa ja kuljettivat Helsinkiin myytäväksi. Mökin ympäristöstä löydettiin myös vähän, mutta vain pari rasiallista. Kohta pääseekin taas marjastamaan 😉

   Suklaa on mulle jäätelön ohella herkku nro 1. Todella petollinen sellainen vieläpä! Joskus yksi levy kestää todella pitkään ja otan palan päivässä. Joskus herkkupäivänä taas menee levy helposti illassa. Täytynee taas arkeen paluun kunniaksi pitää pieni nenän valkaisu 😀

   Meillä mies tilaa bcaa:t. Viimeksi tilasi pps-shopilta ja sitä ennen myproteinilta. Bcaa on niitä harvoja lisäravinteita, joita käytän säännöllisesti. En ole sen vaikutusta mitenkään konkreettisesti huomannut, mutta uskon sen säilyttävän ja rakentavan lihasmassaa hyvin. Noccoa olen muutaman kerran maistanut. Ihan ok kamaa!

 2. Maria kirjoitti:

  En nyt alkanut itse laskemaan, mutta saatko noista ruuista tarpeeksi proteiinia? Jotenkin näyttää, että sitä tulisi niukasti, jos tavoitteena on kuitenkin salilla kehittyä.

  • Jonna kirjoitti:

   Todennäköisesti kaikkina päivinä ei tule riittävästi protskua ja olen siitä tietoinen. Uskon itse ettei proteiinimäärien pudottaminen välillä tee ainakaan huonoa elimistölle. Kunhan pääsen ensi viikolla takaisin arkeen kiinni niin olen tarkempi protskun kanssa! Täytyy alkaa myös kasviproteiineista laskeskelemaan paljonko tulee. Ja ylipäätään voisin laske paljonko tulee kaloreita päivässä 🙂

 3. Nimetön kirjoitti:

  Loppuviikosta runsaasti energiaa kulutukseen nähden. 😀

  • Jaana kirjoitti:

   Nimimimerkki puuttui edellisestä. Ruokapäiväkirjojasi on mukava lukea, syöt paljon ja ruokavalio on ihanan normaali. Ei mitään hifistelyä. Tykkään. Toki herkkuja on välillä runsaasti, mutta mikäs siinä jos ei vaikuta oloon tai painoon.

  • Jonna kirjoitti:

   Ei kai 😀 Mullahan on arkenakin usein muuten lauantai vapaa treeneistä, mutta pidän silti silloin herkkupäivän 😉

 4. Tessa kirjoitti:

  Mun mielestä sä syöt taas jotenkin niukasti! Syön itse aika paljon enemmän, nyt rupesi hirvittämään…
  Tykkään kuitenkin siitä, että syömisesi on monipuolista ja herkkujakin sisältyy. Nää ruokapäiväkirjat on hauskoja! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Lomalla söinkin paljon vähemmän kuin normaalisti joten älä huoli! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *