Hae
Palasia Arjestani

Viikon 12 ruokapäiväkirja – Muutoksia aamupalassa

viikon 12 ruokapäiväkirja

Muutaman päivän blogiloman jälkeen on aika julkaista viikon 12 ruokapäiväkirja! Viikkoon mahtui vähän kaikenlaista ruokaa ja eniten muutoksia näkyi aamupalassa. Olen vähentänyt selkeästi vähähiilarista aamupalaa ja ottanut sen tilalle perinteisen puuron. Päätin alkaa syömään aamupaloja ihan fiiliksen mukaan. Olen kovin hiilariherkkä ja ylimääräinen hiilihydraatti kertyy suoraan vatsaan, joten yritän vähän tsekkailla ettei hiilareita tulisi ihan yli äyräiden. Sehän on tosin helppoa korjata. Muutama päivä taas pikkuisen vähemmillä hiilareilla ja olo on taas ihan normaali. Pääasia kuitenkin on, että mimmissä riittää virtaa, jaksaa painaa duunia ja treenata kovaa. Niin ja ne kotihommatkin täytyy hoitaa 😉

Mennäänpä sitten tsekkaamaan miltä näyttää viikon 12 ruokapäiväkirja!

MAANANTAI

viikon 12 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.30

5.20 punajuuri-porkkanasämpylä päällisillä, turkkilaista jogurttia marjoilla ja teetä gheellä

9.00 omena ja teetä

11.30 riisiä, kanaa ja vihanneksia

14.30 banaani ja hera

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkaria

19.00 nuudelia, kanaa, avocadoa, fetajuustoa ja vihanneksia

21.15 pari hapankorppua kinkulla ja vihanneksilla

TIISTAI

viikon 12 ruokapäiväkirja

Töissä 9-17

6.15 paistettuja munia, vihanneksia, hapankaalia ja teetä gheellä

12.00 salaatti S-marketista: vihanneksia, vuohenjuustoa, lohta, nyhtökalkkunaa, melonia ja karpaloita

16.00 teetä ja pähkinöitä

17.30 bcaa-juoma ja omena

20.00 jauheliha-perunalaatikkoa ja vihanneksia

KESKIVIIKKO

viikon 12 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15.00

5.20 paistettuja munia, avocadoa, paprikaa, hapankaalia ja teetä gheellä

11.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.00 hera ja banaani

15.30-17.00 treeni salilla

treenin aikana malto + bcaa ja treenin jälkeen palkkari

18.30 jauheliha-perunalaatikkoa ja vihanneksia

21.00 turkkilaista jogurttia marjoilla ja pähkinöillä

30 minuutin venyttelyt kotona

TORSTAI

viikon 12 ruokapäiväkirja

Töissä 12-20

7.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla + teetä gheellä

11.00 smoothie, jossa banaania, marjoja, avocadoa, turkkilaista jogurttia, heraa ja kauramaitoa

14.00 salaatti S-marketista

18.00 protskuvanukas ja bcaa-juoma

21.00 kaurahapankorppua kalkkunleikkeellä ja paprikalla

30 minuutin venyttelyt kotona

PERJANTAI

viikon 12 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla + teetä gheellä

9.00 pähkinöitä ja teetä

11.15 sama puurosetti kuin aamullakin

14.00 banaani ja hera

16-17.30 treeni salilla

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

19.00 lasagnea, vihanneksia ja fetajuustoa

21.15 omena

LAUANTAI

viikon 12 ruokapäiväkirja

9.30 Real-leipää kinkulla, juustolla ja vihanneksilla, omenaa ja teetä gheellä

12.00 cappucino

14.00 lasagnea ja vihanneksia (osa jo syöty kuvan ottohetkellä)

telkkaria katsellessa 3-4 pientä suklaapäällysteistä donitsia

19.00 muutama pala pizzaa

jämät MakuLaku -jädestä ja maisteltiin myös uusia Estrellan linssisipsejä (sikahyviä!!)

SUNNUNTAI

viikon 12 ruokapäiväkirja

10.30 Real-leipää juustolla ja kananmunalla, turkkilaista jogurttia marjoilla ja teetä gheellä

14.00 anoppilassa lihakeittoa ja pari näkkäriä

16.00 teen kanssa pala tytön synttärikakkua + banaani

17.30-19.00 treeni salilla + kävely kotiin (noin 30 minsaa)

20.15 lasagnea ja vihanneksia

30 minuutin venyttelyt kotona

Omasta mielestäni kohtuullisen monipuolista syömistä. Tein pitkästä aikaa kunnon edullista kotiruokaa eli laitoin vuokaan paistettua jauhelihaa, peruna-sipulisekoitusta ja kermaa. Hyvää ja hemmetin helppoa ruokaa! Aina ei tarvitse olla mitään monimutkaista settiä, vaan välillä kannattaa mennä sieltä missä aita on matalin. Yritän aina kaupassa käydessäni miettiä edullisia vaihtoehtoja, mutta ”tuhlasin” myös viikon aikana pariin S-marketin salaattiin. Ne on kuitenkin sitä mun arjen luksusta ja aion jatkossakin käydä noita välillä ostamassa. Yritän kerrat jättää yhteen viikossa, koska noikin maksaa täyteen ahdettuna noin 10 euroa. Ovat kuitenkin paaaaaljon täyttävämpiä ja monipuolisempia kuin Picnicin ja Subin salaatit. Kyseiset firmat löytyisi myös ihan työpaikan vierestä.

Sain kotiin maisteltavaksi Estrellan uusia linssisipsejä ja vitsi miten hyvä ne on! Sipsit sisältävät enemmän protskua ja paljon vähemmän rasvaa (muistaakseni 40%), mutta maku on kyllä timanttinen. Tyttö veteli yhden pussin ihan yksinään ja kelpasivat miehellekin. Ihan oikeasti voisin näitä ostaa jatkossa normisipsien sijaan. Jos siis sipsejä innostun ostamaan. Jostain syystä ne ei kuulu meillä viikonloppujen vakiovarustukseen.

Miltäs näyttää viikon 12 ruokapäiväkirja?

Hei, julkaisinpa taas uuden videon pari päivää sitten. Tällä kertaa kyseessä my day, joten jos päivä mun touhuista kiinnostaa, niin olepas hyvä 🙂 Mun muita videoita voit katsoa täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään!

 

12 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  what! 10e kaupan salaatti huhuh. Voihan sitä joskus mutta ihmettelen miten monet ostaa joka päivä tai käy lounasravintolassa työpäivinä tekee jo 200e kuukaudessa. Ja siihen päälle vielä ”aamun” takeaway kahvit/latet. Linssisipsit kuulostaa mahtavilta uskaltaisiko maistaa? jos ei kovin hintavia. Aivan loistava tuo puuroaamu vaikkei joka pvä nimenomaan mieliteon mukaan. saahan sitä syödä vaikka spagettia aamulla jos haluaa. miten muuten english breakfast uppoaisi sulle? muuten sanoisin hyvä kokonaisuus taas, jogurtit ja feta takaa kalsiumin saannin ja su ei tullut pahemmin herkuteltua. arkiherkuttelu nollassa la sitten ”repäistään” Plussaa iltavenyttelystä ja ruokabudgetista. hyvä jonna

  • maikki kirjoitti:

   Monet jotka ostaa päivittäin jotain valmislounaita, ostelee niitä varmaan lounasseteleillä, jolloin itselle taitaa jäädä maksettavaksi noin puolet? Tai riippuu tietenkin että minkä verran omavastuuta joutuu lounareista makselemaan… Itsekkin kyllä varmasti kävisin juuri noita salaattilounaita aina välillä ostelemassa, jos ois lounareita työpaikan kautta..

   • Jonna kirjoitti:

    Meillä on lounarit käytössä, mutta Eazybreak jonka kautta ne ladataan käyttöön ei taas toimi kaikissa paikoissa. Ässästä ei siis saa sillä mitään alennusta 🙁

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, onhan se kallista. Samalla hinnalla saisi ostettua ainekset kaupasta ja tehtyä salaatin itse. Aina se ei vain käy mielessä illalla klo 22.30. Tuohon kun lisäisi vielä kahvit sun muut niin tietäis mihin palkka menee! Linssisipsit on kyllä hyviä, kannattaa maistaa 😉 Englantilainen aamiainen ei ainakaan papuineen mulle uppoaisi. En tiedä uppoaisiko muutenkaan makkarat sun muut.

 2. miltsu kirjoitti:

  sulla tulee tosi pitkä väli syömisissä ennen treeniä, miten ihmeessä sä jaksat? 😀 joku 7 tuntiakin kunnon ruokien välissä,itse olisin jo taju kankaalla.

  • Jonna kirjoitti:

   Onhan mulla lounaallakin 100g puuroa, siihen 200g marjoja ja 30g maapähkinävoita! Eiks se oo kunnon ateria 😀 Mutta asiaan, mä en siis oikeasti voi syödä kovin lähellä treeniä kunnon ateriaa. Tuollainen hera+banaani on just passeli. Mulla treeni kulkee parhaiten, kun vatsa on melkein tyhkä. Täydellä vatsalla en saa mitään aikaiseksi…

 3. ulla kirjoitti:

  Ihana päiväkirja taas ,,, ja jee videokin. Pitää katsoa !
  Mutta tosiaan kyllä tarttee hiilareita. jaksaa paljon paremmin päivän hommat ja työt 😉 Puuro on POP !!!

  • Jonna kirjoitti:

   Hiilareita tarvitsee sopivasti 😀 Jokaisella kun se määrä on niin yksilöllinen!

 4. ulla kirjoitti:

  Kauanko menee kävellen salilta kotio ? 🙂

 5. Nimetön kirjoitti:

  Hyvä postaus, näitä luen aina jos on. Tuon jauhelihaperunavuoan idean otan kyllä käyttöön,ei oo tullu mieleenkään jotenkin. Nämä ruokakuvat on muutenkin maalaisjärkisiä että tykkään kyllä, oma ajattelu monesti liian monimutkasta. Myös My day-videoita vois olla useamminkin, hassua että voi olla hauskaa katsoa jonkun päivän kulusta 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Tuohon vuokaan on muuten helppo upottaa myös vihanneksia. Tyttö on välillä meillä nirsoillut uunitettujen vihannesten kanssa, niin jätin tällä kertaa laittamatta. Ensi kerralla kokeillaan taas miten ne uppoaisi 🙂

   Eikö olekin jännä miten koukuttavia my day:t on! Mä tykkään kans katsella niitä tosi paljon. Vaikka olisi ihan tavallinen päivä, niin on kiva päästä kurkkaamaan jonkun toisen elämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *