Hae
Palasia Arjestani

Mitä on tapahtunut 2,5 viikossa ketoruokavaliolla?

tapahtunut 2,5 viikossa ketoruokavaliolla

Heippa, olen saanut paljon kysymyksiä ketosta ja haluankin nyt kertoa mitä on tapahtunut 2,5 viikossa ketoruokavaliolla. Moni varmasti olettaa, että siinä ajassa ei paljon tapahdu, mutta kyllä vain tapahtuu! Ketolla ryhtyessäni heitin ruokavalioni aika lailla ympäri. Entisenä sokeri- ja hiilarihiirenä luovuin molemmista tyystin, nostin rasvan määrää huimasti ja aloin tarkkailmaan ettei proteiinia tulee liikaa. Moni mieltää, että ketolla syödään paljon proteiinia, mutta sehän ei pidä paikkaansa. Proteiinia syödään maltilla ja minun päivittäinen proteiinimäärä pyörii tällä hetkellä noin 90 grammassa, kun se joskus hurjimpina fitnessvuosinani oli melkein 200g per päivä.

On ollut mielenkiintoista harjoitella uutta ruokavaliota ja alkaa koostamaan ruokavalio täysin uudella tavalla. Parina päivänä olen onnistunut tekemään annokseni niin, että rasvaa on lautasella paljon ja monesta eri lähteestä. Mietin myös päivän kulkua ja sitä miten ehdin syömään. Keto pitää nälkää huomattavasti paremmin kuin hiilaripitoinen ruokavalio, joten välillä ruokailuväli saattaa venyä jopa kuuteen tuntiin ihan huomaamatta. Normaalisti syön neljä ateriaa päivässä: aamupala, lounas, välipala ja illallinen TAI illallinen ja iltapala. Tänään syömiset jää kolmeen ateriaan, joten olen kiskonut aikamoisia annoksia nassuun!

Mitä on tapahtunut 2,5 viikossa ketoruokavaliolla?

 • painoa on lähtenyt 2,3 kg ja jokunen sentti vyötäröltä
 • energiatasot on aivan huimat!
 • uni on syvää enkä heräile enää yöllä montaa kertaa
 • ei tee mieli sokeria eikä hiilaria
 • en kaipaa viikonloppunakaan sokerimättöjä tai herkuttelua
 • olen alkanut himoitsemaan raikkaita ISOJA salaatteja
 • kokkaaminen ja reseptien tutkailu on taas innostavaa
 • juoksu kulkee niin kuin ennenkin
 • hikoilen enemmän kuin ennen (voi olla nämä kelitkin :D)
 • olo on kaiken kaikkiaan kevyempi ja miellyttävämpi

Tähän mennessä keto on sujunut todella hyvin! Alussa hieman väsytti ja hyydytti, mutta nyt energiaa on kuin pienessä kylässä. Olen harkinnut jopa ikkunoiden pesua mikä ei todellakaan ole normaalia mulle, sillä vihaan sitä puuhaa yli kaiken. Nyt jatketaan samaan malliin eteenpäin ja katsotaan mitä tapahtuu 🙂

No tällaisia asioita on tapahtunut 2,5 viikossa ketoruokavaliolla! Onko sulla jotain kysyttävää ketosta tai ylipäänsä jostain minua koskevasta asiasta? Jos kysymyksiä tulee riittävästi, voisin tehdä niistä videon! Alla muuten mun uusin video, jonka sain ladattua tubeen eilen. Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Edellinen postaus: Mitäpä sitä ei lapsensa eteen tekisi

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

7 kommenttia

 1. myprojectisme kirjoitti:

  Mielenkiintoista! Mulla uteliaisuus vei voiton ja ryhdyin myös ketoilemaan viikko sitten. Tästä tarkoitus kirjoitella myös blogiin kunhan koneen äärelle ehdin 🙂

 2. Nina kirjoitti:

  Jaksatko laittaa sun tyypilliset aamupalat/lounaat/välipalat/illalliset/iltapalat? Kaikista muutama esimerkki. ?

 3. Hanna kirjoitti:

  Jos olen oikein ymmärtänyt niin karppaamisen uusi nimi on tämä ketogeeninen ruokavalio. Oon kokeillut tätä vuosia sitten ja se tunne mikä siitä tuli oli kyllä ihan uskomaton energiamäärineen ja laihtumisineen, mutta mulla se kaatui siihen että asuin tuolloin vielä kotikotona ja en jossain vaiheessa enää jaksanut tehdä itselleni erikseen ruokaa kun muut söi sitten erilaista ja sellaista, joka ei helposti olisi ollut muokattavissa. Nykyään tuollaista ongelmaa ei olisi, joten olen jo hetken harkinnut pitäisikö antaa mahdollisuus.

  Hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • Jonna kirjoitti:

   Karppaamisessa käsittääkseni proteiinit oli aika ylhäällä eikä rasvaa syödä niin paljon kuin ketolla. Jos en väärin muista! Meillä homma on onnistunut varsin hyvin. Teen vain lapselle kylkeen aina riisiä/perunaa/pastaa mitä nyt milloinkin tahtoo syödä tai mitä kaapista löytyy 🙂

 4. Nina kirjoitti:

  Jeee! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *