Hae
Palasia Arjestani

Massittoman maaliskuun ensimmäinen ruokapäiväkirja

No niin, maaliskuun ensimmäinen viikko alkaa olla lusittuna ja selvisin yllättävän pienillä ruokakuluilla. Viikon aikana kävin kaksi kertaa ruokakaupassa, muuten pärjättiin anopin tekemillä ruuilla ja jääkaapin sekä pakastimen antimilla. Mies tietenkin kävi itselleen lihoja ostamassa ja tyttö söi myös niistä. Viikkoa helpotti ei niin mukava vatsatauti, joka aiheutti koko viikolle ruokahaluttomuuden. Vasta perjantaina alkoi ruokahalu palailla, mutta siihen asti jokainen ateria oli väkisin suuhun tungettu. Ei mitään järisyttävän mielenkiintoista ruokapäiväkirjaa odotettavissa, mutta eniveis, tältä se näytti.

Maanantai

En edes ottanut kuvia, ei olisi kamera varmasti käsissä pysynyt. Vatsatauti jylläsi aamu kuudesta iltapäivä neljään. Ensimmäisen ruuan murusen sain suustani alas seitsemältä illalla. Söin vähän banaania, join muutaman lasin jaffaa ja vettä sekä pari leipää.

Tiistai

PicsArt_1425798612109Aamupalana banaania, ananasta sekä maustamatonta jogurttia. Teki mieli hirveästi jotain raikasta! // iltapäivällä pari lämmintä voileipää ja paljon nestettä // illalla anopin tekemää bataattikeittoa sekä pala kinkkupiirakkaa. Ja paljon nestettä.

Keskiviikko

PicsArt_1425798750856Aamupalana Fazerin uutta karpalo-omena Alkupuuroa, mustikoita ja hunajaa // Välipalana pari tummaa reissumiestä höysteillä sekä omenaa // Töissä jämät anopin tekemästä bataattikeitosta sekä broiskunsuikaleita // illalla tortillapizzaa sunnuntain tortillajämistä

Torstai

PicsArt_1425798993528Aamupalana leipäset sekä maustamatonta jogurttia mustikoilla // töissä välipalana appelsiinia // lounaalla tortillapizza, jossa tulista jauhelihaa, ananasta, sipulia ja juustoa // välipalana mustikka-banaanismoothie // illalla kummipojan synttäreillä kakkua ja muita herkkuja // iltapalana Lidlin rahkajogurtti kera pähkinöiden

Perjantai

PicsArt_1425799110774Aamupalana leipäset kera omenan // töissä välipalana sinne hamstrattu appelsiini // lounaalla tortillapizza (ei kuvaa) // ennen treeniä pari leipää höysteillä, ei ollut yhtään nälkä! // illalla vihoviimeinen tortillapizza

Tän viikon hittinä on olleet appelsiinit sekä maustamaton jogurtti. Mulla on aina kausia millon syön vähän aikaa jotain tiettyä ruoka-ainetta ja jossain vaiheessa kyllästyn siihen ja vaihdan johonkin muuhun. Vihannekset jäivät aika vähälle tällä viikolla, koska nekin vähäiset mitä jääkaapissa oli, laitoin tytön lautaselle. Tällä viikolla parannusta siihen asiaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERANämä tortillapizza olivat varsin hyvä keino käyttää sunnuntain tortillafiestan jämät. Laitoin tortillalettujen päälle ketsuppia, jauhelihaa, ananasta, sipulia ja juustoraasteen sekä jääkaapista löytyneiden juuston kannikoiden jämät. Uuniin 200 asteeseen niin pitkäksi aikaa, että juusto alkaa ruskistua. Yhdessä plätyssä ei ole kovin kummoisia määriä hiilareitakaan, joten sopii hyvin esim. lounaallekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPäästiin vihdoin ja viimein testaamaan myös noita Lékuélta testiin saamiani tuotteita. Tehtiin niiden avulla miehelle ruuat valmiiksi keskiviikkona. Höyrykääreessä tehtiin vihanneksia, isossa munakaskääreessä aamupalalle munakas valmiiksi ja lisäksi vielä lihapullia. Kaikki valmistuivat kätevästi samaan aikaan uunissa. Molempia kääreitä voi käyttää yhtä lailla myös mikrossa kypsentämiseen ja ne ovat varsin helppoja puhdistaa. Itse en uunia laittaisia pelkkien vihannesten vuoksi päälle, mutta nyt kun mies teki myös lihapullia niin kaikki meni kätevästi uunissa samalla paistolla. Vielä on muutama tuote testattavana ja silikoninen irtopohjavuoka pääseekin ensi viikolla testiin, kun järjestellään tytön synttäreitä! Pakko päästä testaaman miten tuo munakaskääre toimisi banskulettujen kanssa 😉

Ideoita ensi viikon ruuiksi otetaan vastaan! Pikku hiljaa alkaa taas mielenkiinto ruuanlaittoa kohti heräämään ja tulevalle viikolle onkin suunnitteilla ainakin yksi kasvisruoka 😉 Myös kalaa olisi kiva syödä. Lohta tekisi kovasti mieli! Ja hei, kertokaa mitä kivaa voisin leipoa tytön 3-vuotis syntskille! Onko jotain lapsekkaita ideoita? Hello Kitty-kakkua on toivotta ja vaikken mikään kakkumestari olekaan niin sen taidan yrittää räpeltää 😀

Ps. Käykäähän tykkäämässä mun kierrätyskuva voittoon täällä 🙂

*postaus sisältää linkkejä yhteistyökumppanin sivuille

6 kommenttia

 1. Ansku kirjoitti:

  Ai nam tää Fazerin puuro on herkkua. Söin pari näytepakettia hyvällä halulla mutta vähän harmittaa että se on mun perusvakkaripuuroa niin paljon kalliimpi että tässä (köyhässä) elämäntilanteessa jää kyllä Fazerit kaupan hyllylle.

  Hyvää naistenpäivää!

  http://www.peaceandstyle.fi

  • Jonna kirjoitti:

   No joo, toi on aika arvokasta! Tuskin olisin itsekään tuota puuroa maistanut ellei mies olisi ostanut 🙂 Kivaa vaihtelua normipuurolle!

 2. rantsu kirjoitti:

  Hei! Pitää sanoa alkuun, että sulla on ihan mahtava blogi. Vaikka elämäntilaamme ovat ihan erilaiset (itse olen parikymppinen opiskelija) on blogisi silti mielenkiintoinen ja ihanan jalat maassa-tyyppinen. Ihan tavallista elämää, ei glitter-fitnesstä tai muuta hömpötystä joka alkaa tulemaan jo korvista ulos.
  Mainitsit, että haluaisit tehdä kalaa. Teimme tällä viikolla poikaystävän kanssa uunilohta, jonka päälle laitoimme pestoa. Samalle pellille itsetehtyjä lohkoperununoita ja porkkanoita ja uunissa n.45 min (meillä oli iso lohi). Kannattaa kokeilla!
  Hyvää kevään jatkoa! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Olipas kiva kuulla, kiitos 🙂

   Teetkö peston itse vai otatko valmiina? Mä tein joskus pestolohta valmiista pestosta ja se oli turhan suolaista mun makuun..

 3. Virpi kirjoitti:

  Olipas hauska törmätä paikallislehdessä sinuun! Olen myös seurannut blogiasi jonkin aikaa koska se on monipuolinen, minua kiinnostava ja pirteä. Ja nyt sinusta oli oli kivasti kirjoitettu juttu ilmaisjakelulehdessämme. Olet ansainnut sen ja toivon, että saat sen myötä lisää lukijoita.

  • Jonna kirjoitti:

   Luin itsekin tuon samaisen jutun eilen ja oli varsin positiivinen yllätys. Kiva kuulla että sinäkin tykkäsit! Harmi kun meille ei tuota lehteä tule ollenkaan mut onneksi työkaveri oli bongannut jutun ja ystävällisesti toi sen mullekin luettavaksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *