Hae
Palasia Arjestani

The perfect crime – Härkis-italianpata

Processed with VSCO with a6 preset

Härkis-neitsyys menetetty! Oon ihan koukuttunut facebookissa sipsikaljavegaanien ihaniin ruokakuviin ja kuolaan niitä päivittäin. Sipsikaljavegaanien sivulla saa julkaista vain vegaanisia mättöruokia joko itse tehtynä tai kaupasta ostettuna. Vihreitä ja terveellisiä ruokia ei tuolle sivustolle huolita. Olen jo pitkään halunnut ostaa kotiin härkistä ja testata mitä siitä saisi aikaisiksi. Pari päivää sitten bongasin sipsikaljavegaaneista italianpadan kuvan ja siitähän se ajatus sitten lähti.

Härkis-italianpata

 • 1 pkt Härkistä
 • noin 2 dl spagettia pieneksi pilkottuna (tai rakettispagettia)
 • 1 iso sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2 prk Mutti-tomaattimurskaa
 • 1 pss pakasteherneitä
 • suolaa, kuivattua basilikaa, mustapippuria ym mausteita oman maun mukaan
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 2,5 dl vettä
 • öljyä paistamiseen

Ruskista sipulit ja härkis öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Lisää tomaattimurskat, kasvisliemikuutio ja mausteet ja anna porista noin 10 minuuttia. Lisää sekaan vesi ja spagetit ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes spagetit ovat kypsiä. Lisää vielä pakasteherneet ja anna kiehahtaa niin, että herneet sulavat. Tarjoile esimerkiksi avocadon ja tuoreiden vihannesten kera!

Processed with VSCO with a6 preset

Yritin kovasti huijata lastani tällä ruualla ja onnistuin puoliksi. Hän ei huomannut eroa jauhelihan ja härkiksen välillä, mutta keitetyt herneet eivät kuulemma miellyttäneet. Nyt mulla on sitten kattilallinen Härkis-italianpataa syötävänä 😀 Ei tartte hetkeen kokkailla…

2 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Täällä on huijattu aviomiestä Härkiksellä jo kahdesti! Sekä lasagne että nachopelti (johon tuo rouhe sopi muuten törkeän hyvin!) eivät herättäneet minkäänlaisia epäilyksiä ”jauhelihan” suhteen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *