Hae
Palasia Arjestani

Rentoutta ruokavalioon

rentoutta ruokavalioon

Heips, olen pitänyt blogista muutaman päivän lomaa ja hakenut kaikessa hiljaisuudessa rentoutta ruokavalioon. Vedin 9 viikkoa tiukalla ketolla, mutta viime viikkoina olen huomannut selkeästi ettei kroppa enää palaudu. Jalat on aina ihan hapoilla pelkästä pyöräilystä salitreeneistä puhumattakaan. Painokaan minulla ei ole tippunut, vaikka muilla tuntuu tippuvan ja kyllä, minulla on mistä tiputtaa. Alussa lähti ensimmäisellä viikolla 2,5kg ja sen jälkeen ei yhtään, itse asiassa päinvastoin. Vaikka kaloreita on inasen laskettu, niin paino on pikku hiljaa noussut entisiin lukemiinsa. MUTTA. Vaikka paino on noussut, huomaan päinvastaisen muutoksen peilissä ja vaatteissa. Mielenkiintoista, eikö? Minullahan paino nousi vuosi sitten aika railakkaasti tähän runkoon nähden, kun kokeilin vegaanista ruokavaliota enkä ole sitä painoa vieläkään saanut pois. Ihan mielelläni siitä luopuisin. Pituutta kun on vain 163 cm niin jo muutama ylimääräinen kilo näkyy ja tuntuu ikävästi. Eipä sillä, onhan sitä elämässä ikävämpiäkin juttuja!

Me puljattiin miehen kanssa mun ruokavaliota vähän uusiksi. Lisättiin pikkusen protskua ja vähennettiin pikkusen rasvaa ja katsotaan mitä tällä tapahtuu. Nyt kokeilen vielä lisätä inasen hiilareita ja esimerkiksi eilen söin 20g sijaan 50g, josta valtaosa tuli treenin aikaisessa juomassa. Tarkoituksena on ylläpitää targetoitua ketoa eli hiilareita syödään enemmän vain treenipäivinä ja silloinkin treenin aikana tai sen ympärillä. Muutenhan mulla ei olekaan ruokavalion kanssa mitään ongelmia. Olen jo aika lailla tottunut siihen ettei lautaselta löydy pastaa (paitsi kesäkurpitsapastaa), riisiä, leipää ja sokerihöttöjä. En itse asiassa edes kaipaa niitä yhtään. Jos joku toisi minulle suklaalevyn eteen, en koskisi siihen. Toisin olisi ollut ennen 😀 Jännästi sitä ihminen tottuu!

rentoutta ruokavalioon

rentoutta ruokavalioon

rentoutta ruokavalioon

rentoutta ruokavalioon

Tällaista rentoutta ruokavalioon

Käytiin miehen kanssa viime lauantaina syömässä Chopchopissa Sellossa ja juuri tätä tarkoitan, kun sanon, että rentoutta ruokavalioon. Voin silloin tällöin mennä raflaan ja olla miettimättä paljonko missäkin on sokeria ja hiilareita. Alkuunhan tein sitäkin, mutta en enää. Olen huomannut vähien hiilareiden hyvät vaikutukset juuri minun kropalle ja palaan automaattisesti tähän herkuttelun jälkeenkin. Aion myös pitää päiviä, jolloin en laske enkä punnitse. Joku voi ajatella, että ompa niuhoa meininkiä, kun pitää punnita ruokia. Ei minusta, koska sillä on myös ne hyvätkin puolensa. Minä syön helposti liian vähän ja punnaamisella varmistan, että ruokaa tulee varmasti riittävästi ja oikeassa suhteessa rasvaa ja proteiinia. Ei ole mitään järkeä lähteä etsimään sitä parasta systeemiä itselleen, jos ei ole yhtään kartalla mitä ja miten paljon syö. Toisille syöminen on hyvinkin helppoa, mutta itse nautin tällaisesta oman kropan toiminnan tutkailusta ja pienestä hifistelystäkin. Minullehan käy helposti vapaasyöntipäivinäkin niin, että en syö juuri mitään, kun taas toiset vetävät kaiken mahdollisen ja kaksin käsin. Ihmiset ovat erilaisia!

Vaikka reseptipostauksia ei ole hetkeen tullut, olen kokkaillut yhtä sun toista kivaa. Löysin laatikosta julienne-leikkurin ja olen sillä tehnyt kesäkurpitsaspagettia ja saanut miehenkin innostumaan siitä. Kaveriksi olen kokannut lohikastiketta tai kanaa, mitä nyt milloinkin. Teen paljon erilaisia salaatteja ja tämän päivän lounassalaatissakin oli melkein 800 kaloria, joten mun saldet ei todellakaan ole mitään kevyttä syötävää! Niillä lähtee nälkä ja pysyy kylläisenä kauan. Uusin herkku on Lidlin suolatut macadamiapähkinät ja kaali! Mun uusimmassa instagram-kuvassa (@jonna_musakka) on mun eilinen kaalimössö aka mössöbowl, joka oli muuten järjettömän hyvää! Odotan vesikielellä iltaruokaa, kun pääsen syömään toisen puolikkaan mössöstä. Kyllä ruoka on ihana juttu!

Mitäs hyvää sinä olet kokkaillut viime aikoina?

Edellinen postaus: Siisteys lähtee tavaramäärästä

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

4 kommenttia

 1. myprojectisme kirjoitti:

  Tosi samanlaiset ajatukset itsellänikin jatkon suhteen. Kyllä tavallisessa elämässä on tilaa myös herkkuhetkille ja ajattelemattomalle syömiselle 🙂

  Ja pakko vielä snoa että nyt tuon mahdollisen jatkovalmennuksen kanssa on juurikin noin että treenien yhteydessä nautitaan vähän enemän hiilareita mutta muutoin määrä pysyy tavanomaisen alhaisena. Samalla kokonaisenergiaa kasvatetaan tähän alun dieettirupeamaan nähden. Ostopäätöstä en kuitenkaan ole vielä tehnyt mutta päätöksen ketogeenisesta jatkosta kyllä.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä mietin kovasti nyt, että jatkanko edes ketogeenistä. Mullehan on käynyt nyt niin, että hyvä olo on ollut kyllä edelleen, mutta paino on alkanut nousta pikku hiljaa eikä kaloreita ole oikein varaa enää pudottaa. Jotakin hämminkiä tässä mun kropassa on kun se ei toimi kunnolla…Nyt otan ainakin hetken ihan chillisti ja nautin lomasta ja ensi viikon reissusta!

 2. Piana kirjoitti:

  mahdatkohan sä edelleen syödä liian vähän..ja siksi paino jumittaa/nousee. Oletko kokeillut että syöt jonkin aikaa täsmälleen sen mitä kulutat vaikkapa viikon ajan ja sitten pikkasen lasket kaloreita alaspäin.

  • Jonna kirjoitti:

   Tokihan tuonkin voisi taas kokeilla. Mulla on aika paljon vähemmän lihasmassaa kuin silloin parhaimpina ”fitness-vuosinani” enkä silloinkaan pystynyt syömään kuin max 2400 kcal. En ole koskaan pystynyt. Normaalisti tuolla 1800 kalorilla mulla laskee jo paino todella hyvin, mutta nyt kävi päinvastoin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *