Hae
Palasia Arjestani

Viimeinen viikonloppu mökillä (+lippuarvonta!)

Viimeinen viikonloppu mökillä
Huomaan ajan kulumisen kahdessa asiassa: tytön kasvamisessa sekä mökkeilykauden aloittamisessa ja lopettamisessa. Tuntuu, että vasta oli kevät ja riemuittiin, kun päästiin taas mökille. Sunnuntaina oli vähän haikeammat fiilikset, kun todettiin, että se taisi olla viimeinen viikonloppu mökillä tälle syksylle. Jos syksy jatkuisi poikkeuksellisen lämpimänä, niin silloin siellä voisi vielä ollakin, mutta taitaa tulla liian kylmä ja pimeä mökkiolosuhteisiin. Varsinkin, kun meidän mökille ei tule vettä ollenkaan ja se on keskellä metsää. Siellä nimittäin on todella pimeää sitten kun pimeä tulee. Ulkona ei näe nenäänsä pidemmälle ja yölliset vessareissut on yhtä tuskaa. Mieluummin tikistelen aamuun asti kuin lähden keskellä yötä pimeässä suunnistamaan pihan perälle huussiin. Tiedä mitkä örkkimörkit siellä mönkii vastaan…
Viimeinen viikonloppu mökillä
Viimeinen viikonloppu mökillä
Luonto pisti parastaan juuri viime viikonloppuna ja meitä kaikki harmitti sunnuntaina, kun piti pakata auto ja lähteä kotia kohti. Miten se menee aina niin!? Mökin mittari näytti +17 astetta ja vietettiinkin aamupäivä ulkona. Tytöllä on joku eksymispaniikki päällä ja yritettiin lievittää sitä menemällä lähimetsään sieniä katselemaan. Huutohan siitä alkoi heti kun tie hävisi näkyvistä. Hommahan juontaa juurensa muutaman viikon taakse, kun ei anopin kanssa ihan tiedetty missä ollaan sienireissulla 😀 Siinä hetken sitten pyörittiin ja ihmeteltiin ja tytölle iski paniikki. Nyt se rassukka hokee koko ajan ”missä auto?” Sieniä ei sunnuntaina löydetty, mutta köpöteltiin muuten vain metsässä ja nautittiin ilmasta. Mimmi oppi myös hyppimään hyppynarulla viikonloppuna ja naru piti sitten ottaa kotiinkin mukaan.
Viimeinen viikonloppu mökillä
Viimeinen viikonloppu mökillä
Toisaalta on tosi surullista, että taas pitää odottaa puoli vuotta ennen mökkeilykauden alkua, mutta toisaalta taas on ihan kiva, kun saa olla vain kotona. Viimeiset neljä viikkoa olen mennyt tukka putkella viikonloppuisin jossain. Kotona olisi monen monta projektia, joihin haluan päästä käsiksi. Ollaan päätetty laitta asuntohaaveet nyt jäihin ja keskittyä laittamaan nykyistä entistä paremmaksi. Vaikka olisikin ihanaa saada lisää tilaa, niin toisaalta mihin me sitä tarvitaan? Ei yhtään mihinkään. Mulle riittää nykyisetkin neliöt ihan hyvin. Isompaan asuntoon kuuluisi tietenkin isompi laina ja isommat asumiskulut, jotka ei houkuta tällä hetkellä yhtään. Katsellaan sitten joskus tulevaisuudessa uudestaan! Nyt mulla alkaa varaston siivous ja vaatehuoneen tyhjennys. Muutenkin haluan, että tavarat löytävät oman paikkansa eivätkä ajelehdi missä sattuu. Vielä kun lapsenkin saisi ymmärtämään saman…
Onko teillä jotain projekteja nyt käynnissä? Kommentoineiden kesken arvotaan kaksi lippua (1 per nassu) ensi viikonloppuna pidettäville I love me -messuille! Arvonta-aika päättyy huomenna keskiviikkona 17.10 klo 18. Liput toimitetaan voittajille sähköpostilla.

Edellinen postaus: Viikon 41 ruokapäiväkirja – Samalla kaavalla

Katso myös vuoden 2017 ruokapäiväkirja samalta viikolta täältä!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

36 kommenttia

 1. Sarppa kirjoitti:

  Tämän hetkinen projekti ois gradu aiheen etsintä! Seuraavana toivottavasti itse gradun teko

 2. Ida kirjoitti:

  Muuttoprojekti käynnissä, eli uusien kalusteiden haalimista ja tavaroiden pakkailua 🙂

 3. Sari kirjoitti:

  Minun syksyn projektit liittyvät työhön ja toiminnan kehittämiseen. Toivon mukaan joulun tienoilla kehittämistyö alkaisi jo näkyä käytännössäkin. Olisipa mukavaa päästä päiväksi tuulettumaan messuille opiskelumateriaalien sijaan.

 4. Kata kirjoitti:

  Treeni- ja opiskeluprojektit käynnissä. Ja toki se ikuisuusprojekti: siivoa kämppä… 😀

 5. jasmine kirjoitti:

  kellarin läpikäyminen

 6. Miia kirjoitti:

  Opinnäytetyön teko tällä hetkellä isoin projekti 🙂

 7. Jess kirjoitti:

  Lopputyön tekeminen 😀

 8. mariem kirjoitti:

  Pikkuprojekti ”pese kesävaatteet ja hae varastosta talvivaatteet” tuli valmiiksi. Seuraavaksi suunnitelmissa katsoa myyntiin lähtevät tuotteet ja lähettää vähänkäytetty.fi -palveluun, on muuten näppärä. Yhdellä kerralla saa lähettää kaiken ja postittavat ostajille puolestasi. Hauskaa syksyä!

 9. Kaisa J kirjoitti:

  Eipä ole tällä hetkellä mitään suurempaa 🙂

 10. Linda kirjoitti:

  Täällä on ikuinen ”tavaroiden järjestely” projekti. On ihanaa saada tavarat laatikoihin ja järjestykseen. Vihaan lojuvaa irtoroinaa, vielä kun mies tajuaisi saman ?

 11. Rita kirjoitti:

  Projektina tällä hetkellä vauvan tarvikkeiden hankkiminen ja pientä kodin järjestelyä uutta tulokasta varten 🙂

 12. Jenny kirjoitti:

  Kodin laittamista täälläkin 🙂 Ihanaa kun voi jo polttaa kynttilöitä ja nauttia tunnelmasta!

 13. Heidi kirjoitti:

  Kotiprojektia täälläkin! Onneksi vaan muutama kaluste olisi tarkoituksena laittaa vaihtoon 🙂

 14. Felicia kirjoitti:

  Kesäkuntoon 2020 -projekti meneillään ?

 15. Ellu kirjoitti:

  Maratonille valmistautumis projekti tällä hetkellä päällimmäisenä! ?

 16. Heidi kirjoitti:

  Tällä hetkellä ”oma hyvinvointi kuntoon” -projekti kaiken kiireen keskellä. 🙂

 17. tiia kirjoitti:

  Mulla on projektina ”terve minä” -projekti. Normaalisti syksy on sitä aikaa kun olen väsynyt, saamaton ja alakuloinen. Tänä vuonna ajattelin taistella syysmasennusta vastaan, ja huolehtia omasta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista liikkumalla, nukkumalla, syömällä terveellisesti ja tekemällä kaikkia kivoja asioita, en vain jumitu kotiin odottamaan seuraavaa kesää ?

 18. Maarit kirjoitti:

  Talvivaatteet lapsille-projekti, koitan etsiä mahdollisimman paljon käytettynä. ?

  • Jonna kirjoitti:

   Moi Maarit! Onnea, sulle lähtisi lippu I love me -messuille 🙂 Laitan sen sinulla s.postilla!

 19. Suivi kirjoitti:

  Projektina etsiä uusi vuokra-asunto. Ei olisikaan kuin vasta 5. asunto vuoden sisällä mihin muutan 😮 :’D

 20. Sanni S kirjoitti:

  Työn alla minulla on tällä hetkellä keittiön siivous. Kaappeihin on kertynyt aivan hirveä määrä kaikkia pieniä jämäpusseja (esim. pastaa, siemeniä ja mausteita), jotka lojuvat ympäriinsä ja jotka olisi ihana käydä läpi, heittää vanhat pois ja järkätä kaappiin jäävät.

 21. Taija kirjoitti:

  Pihan ja kodin laittaminen talvikuntoon on tällähetkellä työn alla. Ystävän kyllä yllättäisin kuitenkin tällä lipulla, joka kahden pienen lapsen äitinä opiskelee kaiken muun ohella. Pieni piristys ja irtiotto arjen keskellä olisi I love me- messut. Ihanaa syksyä sinne!

 22. Hanna kirjoitti:

  Kaikenlaista pientä kotipuuhaa olisi, kun vaan saisi aikaiseksi!
  Tuntuu tylsältä luopua kesästä, mutta täytyy ajatella positiivisesti, että uutta kevättä kohti taas mennään 🙂

 23. Jenni kirjoitti:

  Projektina löytää elämänhalu, voima, itsearvostus ja sitä kautta voittaa anoreksia ja masennus. Hommaa riittää. 😀

 24. Raksu kirjoitti:

  Projektina saada itsetunto kohoamaan ja yrittää saavuttaa tila, jossa en koko ajan ajattele, että olen huono ja riittämätön.

 25. Riikka kirjoitti:

  Mulla on kodin sisustuksen uusinta menossa, lähes kaikki huonekalut vaihtoon ja koti miellyttävämmän näköiseksi!

 26. Katri kirjoitti:

  Projektina tälle syksylle on ollut koko perheen stressaamattomuus ja yhteinen aika etenkin luonnossa liikkuen.

 27. Jenny kirjoitti:

  Näin lääkisopiskelijana tuntuu, että koulun puolesta on koko ajan joku projekti menossa. Tällä hetkellä isoimpana projektina teen tutkimusta äidin ylipainon vaikutuksesta lapsen kehitykseen ja terveyteen. 🙂

 28. Mira kirjoitti:

  Tällä hetkellä projektina on gradun loppuunsaattaminen 🙂 Pidempi aikaisena projektina sitten onkin omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen panostaminen.

 29. Heidi kirjoitti:

  Vähän samansuuntaisia projekteja kuin sinullakin: mökin talviteloille laitto on aloitettu eli laituri nostettu järvestä, nuupahtaneet kesäkukat hävitetty jne. Jospa saisimme lumettoman talven, niin mökkikautta voisi jatkaa vaikka ympäri vuoden. Vaan tuskin on lumettomasta pelkoa Keski-Suomen korkeuksilla.
  Viime talvena piti jo aloittaa koko huushollin kaappien siivous/tyhjennys, mutta elämä heitti häränpyllyä ja voimat eivät riittäneet moiseen. Jospa pikkuhiljaa nyt aloittaisi sitäkin projektia. Ja pienimuotoista painonpudotustakin voisi yrittää – taas. 🙂
  Mukavaa loppusyksyä!

  • Jonna kirjoitti:

   Onnea Heidi! Sulle lähtisi yksi lippu I love me -messuille 🙂 Laitan sen sähköpostilla tulemaan!

 30. Noora kirjoitti:

  Oman hyvinvoinnin ylläpitäminen varmaankin suurin projekti tällä hetkellä.

 31. Katia kirjoitti:

  Pieniä koti kuntoon-projekteja menossa. Lopuille tavaroille pitäisi löytää uusi sopiva paikka.

 32. Lumi kirjoitti:

  Projektina ois sellanen yleinen oman henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin parantaminen! Tavoitteena ois löytää sopiva tasapaino opiskelun ja treenin välillä, sekä saada lisää jaksamista arkeen 🙂

 33. Juulia kirjoitti:

  Gradu 😀

 34. Maria kirjoitti:

  Projektina gradun loppuunsaattaminen ja oman psyykkisen tilan vahvistaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *