Hae
Palasia Arjestani

Yön yli hautunut ohrapuuro

Processed with VSCO

Oi että mä olen kadehtinut niitä ihmisiä, joilla on kotona suuri leivinuuni, jossa voi paistella ihania leipiä ja haudutella pitkään lihoja ja pataruokia. Meillä oli lapsuudenkodissa leivinuuni, jossa äiti valmisti muikkukukot ja ruisleivät itse alusta loppuun. Siskokin leipoo leipää omassa uunissaan harva se viikko. Ja meillä on vain tuo kämänen sähköuuni! Mökillä voi sentään kesäaikana lämmitellä leivinuunia ja ollaanpa siellä joskus paistettu pizzatkin. No mutta, nytpä mulla on kotona leivinuunin korvike! Sain Kitchentimeltä testattavaksi Crock-Potin, jota käytetään paljon muun muassa jenkeissä. Olen kateudesta vihreänä jo pitkään lueskellut kaikkia ihania reseptejä jenkkisivuistoilta, joissa ruoka haudutetaan yön yli crock-potissa. Suomesta en tällaista löytänyt ja jos joku osuikin silmiin niin se oli järjettömän kallis. Croc-potissahan on se hienous, että siihen voi laittaa hautumaan kaiken kerralla aina lihoista vihanneksiin ja kaikki kypsyvät kerralla. Laitteella voi tehdä myös kakkuja!

Processed with VSCOProcessed with VSCO

Tämä mun crock-pot, tuttavallisemmin haudutuspata, on sähäkän punainen ja tilavuudeltaan 3,5 litraa. Juuri sopivan kokoinen meidän kolmen hengen talouteen. Haudutuspadassa on kaksi lämpötilan säätöä, low ja high, sekä lämmitystoiminto. Pata on helppo puhdistaa ja sen voi laittaa vaikka astianpesukoneeseen. Tuntuu lähtevän varsin helposti puhtaaksi myös käsin pesemällä. Settiin kuului luonnollisesti myös kansi, reseptikirja sekä muutamia kapustoja ruuanlaiton avuksi.

Päätettiin miehen kanssa tehdä crock-potilla ensi viikonloppuna pulled porkia, joten päädyin tekemään sillä itselleni parin päivän puurot! Lueskelin erilaisia puuro-ohjeita jenkkisivustoilta ja poimin niistä itseäni eniten miellyttävät komponentit. Puuron tein hitaasti kypsyvistä ohrasuurimoista ja yhdistin niihin omenaa ja kanelia. Ei huono kombo!

Yön yli haudutettu ohrapuuro (3-4 annosta)

 • 2 omenaa kuorittuna ja paloiteltuna
 • 3,5 dl kauramaitoa tai muuta maitojuomaa
 • 3,5 dl vettä
 • 2,5 dl ohrasuurimoita
 • 2 rkl makeutusta (itse käytin ruskeaa sokeria, mutta hunaja sekä vaahterasiirappi käy myös!)
 • 1,5 rkl voita pieninä paloina (voit myös käyttää kookosöljyä tai jättää tämän kokonaan pois, mutta tuo kivasti makua)
 • 0,5 tl kanelia
 • 1 rkl chiasiemeniä
 • suolaa maun mukaan (kannattaa laittaa ainakin 1 tl)
 • valinnaisia päällisiä: pilkotut pähkinät, rusinat, siemenet, vaahterasiirappi.. mitä vain!

Voitele crock-potin pohja ja reunat voilla tai kookosöljyllä. Laita kaikki ainekset valinnaisia päällisiä lukuunottamatta crock-potiin ja sekoita hyvin. Laita kansi päälle ja aseta lämpötila lowlle. Hauduta puuroa noin 7 tuntia. Itse laitoin puuron klo 22 hautumaan ja pääsin aamupalalle 5.20.

Annostele puuro kulhoihin, ripottele haluamasi päälliset ja tarjoile mehevä puuro rakkaillesi aamupalaksi.

Pesee meikäläisen mikropuuron 100-0!

Tältä se näytti illalla.

Tältä se näytti illalla.

Ja tältä aamulla <3

Ja tältä aamulla <3

Processed with VSCOOnko laite teille tuttu ja ennen kaikkea, onko teillä oma leivinuuni!?

*Crock-pot saatu testattavaksi kitchentimeltä.

 

8 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Ompa kätevä! Ei ole leivinuunia.. Sitten joskus kun rakennetaan niin ehdottomasti leivinuuni!
  PS. Alkoi ihan hirveästi tekemään mieli puuroa! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Toi on kätevä! Oma leivinuuni olis huippu, mut tuskin koskaan tulen sellaista saamaan…Mies ei oikein ole omakotitalo tyyppinen 😀 harvemmin kai rivareissa leivinuunia on!

 2. PaleoRecipesReview kirjoitti:

  CrockPotista puhutaan tosiaan paljon hyvää. Kokeilemisen arvoinen härveli!

 3. Henna kirjoitti:

  Nykyaikainen aromipesä? 😀

 4. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Ihanaa! Äidin ohrauunipuuro oli lapsuuden herkkuni! Sääli etten enää pysty syömään gluteenin takia.
  Haudutuspata löytyy kyllä itseltäkin, ja siinä syntyi viime vuonna kaikkien aikojen paras joulukinkku. 😉
  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta/ensimmainen-jouluillallinen-meilla/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *