Hae
Palasia Arjestani

Vähäsokerinen tammikuu, I´m in!

Tammikuussa on perinteisesti tapana aloittaa dieetti, treenaaminen, elämäntaparemontti tai joku muu elämänlaatua parantava asia. Monet viettävät alkoholitonta tammikuuta, toiset herkutonta, mut ite tartuin kiinni vähäsokeriseen tammikuuhun. Alkoholia en juuri käytä muutenkaan ja tuo herkutonkin on varsin suhteellinen käsite niin vähäsokerinen tammikuu on mulle just hyvä. Kuka muu on lähdössä mukaan vähäsokeriseen tammikuuhun? Facebooksissa vähäsokerisen tammikuun ryhmään pääset liittymään täältä

Motivaatioverkon mukaan sokerin haitallisia seurauksia ovat:

– ravintoköyhänä se vie ruokavaliossamme tilaa laadukkaammalta ruoalta
– sen sisältämä energiamäärä johtaa helposti ongelmiin painonhallinnassa
– se aiheuttaa verensokerin nopeaa heilahtelua, mikä hankaloittaa nälän- ja syömisenhallintaa
– sillä on suoria, haitallisia vaikutuksia hampaiden terveyteen

Kaikille yhteiset säännöt vähäsokeriseen tammikuuhun voi lukea täältä. Kaikkeahan tuossa listassa on mitä tulee välttää, mut tummaa suklaata mä en kyllä hylkää! Sehän onneksi on melko vähäsokerista joten sitä ei lasketa, eihän? 😀

Tavoitteena vähäsokerisessa tammikuussa on tarkastella omaa ruokavaliota ja löytää siitä edes yksi pieni korjattava tai muutettava asia jolla voi parantaa omia ruokailutottumuksiaan. Onko teillä joku asia jota haluatte muuttaa ruokavaliossa? Hiilarien vähentäminen? Herkkujen vähentäminen? Ruoka-aikojen säännöllistäminen?

Omat tavoitteet vähäsokeriseen tammikuuhun:

 • vähentää valkean sokerin käyttö minimiin
 • oppia taas herkuttelemaan terveellisillä vaihtoehdoilla
 • alkaa testailemaan uusia ja terveellisiä reseptejä ja postata niitä tänne muidenkin iloksi
 • saada ruokavalio taas kuosiin sairasteluiden ja överi-masennus-mättöjen jälkeen
 • nähdä muutoksia myös kropassa
 • jatkaa vähäsokerista elämää myös tammikuun jälkeen

IMG_20131228_121648

 

Tänä aamuna kauhistutin itseäni ja instagrammilaisia tällä kuvalla (tunnus: jonnam1983). Kivasti on alkaneet mätöt kerääntyä jalkoihin muhkuroiksi ja vatsaan makkaroiksi. Katsotaan mikä on kondis sit tammikuun lopussa 😉

Kuka mukana???

23 kommenttia

 1. nasba kirjoitti:

  Mukana, niin kuin peräpukama! 😀

  Taidan mennä täysin sokerittomalla seuraavat 5kk taas kuten tänäkin vuonna. Mulla ei toimi kohtuus. Se on joko tai. :/

  • Jonna kirjoitti:

   Pitäisiköhän munkin… Sokeri kertyy kyllä suoraan muhkuroina jalkoihin!

 2. Anu Suotula kirjoitti:

  Myös mukana. Joulun ajan herkuttelu ei sovi mun rungolle, oon tosi väsyny koko ajan ja ikävä kyllä se höpöruoka tarttuu runkoon melko nopeasti..

  • Jonna kirjoitti:

   Jee 🙂 eipä noista höttöhiilareista ja sokerista saa hyvän olon kuin vähäksi aikaa..

 3. suski kirjoitti:

  Mukana myös 😛 iik!

 4. Hanne-B kirjoitti:

  Mukana mukana , otin jo varaslähdön ja kolmas päivä mukana .
  Lasketaanko raaka-suklaa mukaan

  • Jonna kirjoitti:

   Ei kai ratkaisullaan sokeria ole!? Ite ajattelin ainakin tehdä jotain palleroita taas 😉 pitää töissä haastaa muutkin mukaan!

 5. Hanne-B kirjoitti:

  Töissä sitten hei vaihdetaan sokeriton kuulumiset

 6. anette kirjoitti:

  minä osallistun, en muutenkaan syö noita tuoetteita kovinpaljon niin ei pitäisi olla vaikeaa 😀 jos saisi pari kaveriakin osallistumaan:)

 7. sari kirjoitti:

  Ehdottomasti mukana!! 🙂 Tulenpa sitten täältä kattelee terveellisiä reseptejä 😉

 8. Heidi kirjoitti:

  Noin 15 minuuttia sitten luin artikkelin, jossa kerrottiin sokerin haitoista ja sokerista pääsisi eroon. Joten yritän olla mukana täältä sivusta. Reseptejä odotellen…
  Hyvää alkavaa vuotta!

  • Jonna kirjoitti:

   Toisilla sokerista eroon pääseminen on todella vaikeaa ja siihen ei kyllä auta muu kuin raa’asti sen käytön lopettaminen kokonaan. Netti on täynnä mahtavia ja terveellisiä reseptejä, joten eikun kokeilemaan 🙂 makunystyrätkin tottuu todella nopeasti terveellisiin versioihin eikä sokeriset leivokset enää sen jälkeen maistukaan niin hyvältä.

   Mukaan vaan vähäsokeriseen tammikuuhun 😉

 9. Elina kirjoitti:

  Mä oon mukana myös. Yli 80% tumman suklaan hyväksyn itselleni, mut muuten aion olla tiukka!

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla sama! Lidlistä vieläpä saa 87% tummaa suklaata suht edullisesti 🙂 raakasuklaata aion tehdä myös.

 10. Awne kirjoitti:

  Tämähän onkin hyvä idea! Pysyy paremmin ruodussa jos on jokin suurempi ”virallinen” projekti, joka kannustaa olla syömättä sokeria/herkkuja. Tuli joulunpyhät ahdettua sellaiset määrät suklaata kitusista alas, että ahistaa. 😀 (Vielä on siis pari päivää aikaa mättää suklaatia kurkusta alas ennen tammikuun alkua! 😉 ) Loppuun vielä kiitokset viihdyttävästä blogista. Sinuun on helppo samaistua kun ruokavaliosi ei ole niin tiukkis ja silti olet hyvässä kunnossa. 🙂 Tsemppiä sinulle sokerittomaan tammikuuhun, toivottaa tyytyväinen lukija. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, suklaa on tosi petollista 😀 ite säästyin jostain syystä suuremmalta suklaan ahmimiselta tänä vuonna. Sairastuessa tuli syötyä ärsytykseen aina suklaata niin ihmekös tuo kun ei jouluna niin tehnyt mieli 😀

   Kiva kuulla että tykkäät blogista! Mun elämän tiukkisajat taitaa olla jo mennyttä elämää. Oon huomannut että tällaisella vähän löysemmällä ja sallivammalla ruokavaliolla ja elämäntavalla pysyn paljon paremmassa kunnossa kuin jatkuvalla kalorien ja makrojen tarkkailulla 🙂

   Mukaan vaan vähäsokeriseen tammikuuhun!

 11. Heidi kirjoitti:

  Mukana ollaan!!:) ja kiva blogi; aito, tykkään!!:)

 12. Joan kirjoitti:

  Mukana ollaan juu niinkun puhelinkin jo 🙂 Mutta eikös tuossa menis samalla sen whole30:n testaus?! ;)))

  • Jonna kirjoitti:

   Ei sitä vielä uskalla testata 😀 En oo sen säännöistä ihan vielä selvillä ja eikös siinä ole maitotuotteetkin ehdoton no no? Tarkoitus on kyllä jossain vaiheessa käydä Whole30 läpi 🙂

   • Johanna kirjoitti:

    Joo on ne ja toki pari muutakin asiaa 😀 Mut tuo no no-lista ei oo itsessään mun mielestä vielä riittävä, siinä on paljon muutakin kuten se että miten saa tarpeeksi rasvaa ja jos liikkuu niin hiilareita ja protskujakin. Joten ehkä jos vaan kykenee ni ostat vaikka sen kirjan nyt, luet tammikuun aikana ja alotat sit heti tän perään! 🙂 Vois olla hyvä, tai loppukuusta! Ite oon vähän niinku sillä eli tiukalla paleolla mutta teen omalla tyylillä ja oon sallivampi, teen päätökseni itse jnejne, ettei mene dieettaamisen puolelle. 🙂 Kirja oli siis It starts with food, by Dallas & Melissa Hartwig. Ei ollu kallis ainakaan kun mä ostin sen kännykälle Amazon Kindlestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *