Hae
Palasia Arjestani

Savuporo-juustopannari & uusi blogisuosikki

Processed with VSCO with c3 preset

Siskon luona kyläillessä ja facebookia laiskasti selaillessa huomasin, että olen joskus liittynyt suomalaiseen vhh/paleoryhmään. Mielenkiinnosta meni katselemaan meininkiä ja huomasin miten herkullisia reseptejä ihmiset ovat sinne jakaneet. Joskus vuosia sitten kävin optimal performancen biosignature-mittauksessa ja siellä kävi ilmi ettei mun kroppa siedä kovin hyvin hiilareita. Toisin sanoen ylimääräinen hiilihydraatti kertyy helposti juurikin vyötärölle. No, aikaahan tässä on kulunut ja croasfittiä teenatessa sain syödä mitä vain ja miten paljon vain niin se ei juuri vyötäröllä saati vaatteissa näkynyt. Luulen, että olen liittynyt tuohon fb-ryhmään crossfitin aikoihin, koska paleo ruokavalio oli silloin kovin pinnalla ja itsekin sitä noudatin jossain vaiheessa melko tarkasti.

Tuolta ryhmästä bongasin erään blogin, jota seurasin aikoinaan aika kauankin. Sitten se vain jäi jostain syystä. Kun palasin blogin pariin viime viikolla, ihmettelin miksi se on jäänyt multa seuraamatta! Aivan ihania ruokaohjeita, ravintolasuosituksia (lähinnä Turusta) sekä sisustusjuttuja. Kirjoittajan tyyli kolahti taas uudelleen ja selasin monen kuukauden postaukset kerralla läpi. Reseptit ovat aika lailla vhh/paleolinjaa, mutta nehän sopii mulle! Mulla on jo pitkään ollut mielessä kokeilla vähähiilihydraattista ruokavaliota edes hetken aikaa ja ihan kokeilumielessä. Katsotaan kantaako kiinnostus lomareissun yli 😀 Tämä ihana blogi on nimeltään Pilkettä, jota kirjoittaa turkulainen biotieteilijä/tutkija nimeltään Siiri. Käykää ihmeessä tsekkaamassa! Blogiin pääset tästä.

Siirin blogista löysin ohjeen tähän ihanaan savuporo-juustopannarin ohjeen. Pannari on todella helppo tehdä, maukas sekä täyttävä! Siiri on käyttänyt omassaan savuporo-tuorejuustoa, mutta itse käytin savuporo makuista Koskenlaskijaa. Resepti on siis siinä muodossa kun sen itse tein. Jos tahdot käyttää tuorejuustoa niin klikkaapa itsesi alkuperäiseen ohjeeseen tästä. Pannari sopii erinomaisesti melkeinpä mihin aikaan päivästä tahansa. Itse näkisin tämän parhaiten iltapalana 🙂

Savuporo-juustopannari 

 • 150g juustoraastetta
 • 200g savuporo Koskenlaskijaa
 • 8 kananmunaa
 • 200g raejuustoa

Voitele uunikulho ja ripottele juustoraaste kulhon pohjalle. Viipaloi Koskenlaskija ja asettele viipaleet tasaisesti juustoraasteen päälle. Sekoita toisessa kulhossa raejuusto ja munat keskenään ja kaada seos juustojen päälle uunivuokaan. Paista pannaria uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile raikkaan salaatin kera!

Vinkki: voit lisätä pannariin jääkaapista esimerkiksi juustojen ja vihannesten jämiä ja vähentää näin myös hävikkiä 😉

4 kommenttia

 1. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Piti ihan hieraista silmiään että puhuttiinko tässä nyt mun blogista. 😀 Kiitos Jonna, ihana saada noin kivaa palautetta! <3

 2. Täti kirjoitti:

  Moikka! Kiva blogi! Mä haluun antaa sulle kans yhden blogivinkin: jos tykkään just gluteenittomista/terveellisistä resepteistä niin katsii kurkkaa tänne:
  https://punainenorvokki.blogspot.fi

  Ite tykkään kovasti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *