Hae
Palasia Arjestani

Ensimmäistä kertaa elämässäni.

Joskus sattuu viikollakin niin harvinainen  hetki, että pystyn käyttämään ruuanlaittoon enemmän aikaa kuin mitä perus jauhelihakastikkeen tekoon menee. Tiistaina sattui tällainen päivä ja koko duunipäivän pyörittelin päässä reseptejä joihin olen viime aikoina törmännyt. Mikään niistä ei kuitenkaann iskenyt. Kävelin töistä bussipysäkille ja näin mainoksen einesmallisista Lindströmin pihveistä. Meillä ei juuri eineksiä syödä, joten ei muuta kuin tyttö päiväkodista mukaan ja kaupan kautta tarvittavien ainesten kera kotiin hellan ääreen 🙂

En ole koskaan aikaisemmin Lindströmin (kuuluuko tuota edes kirjoittaa isolla?) pihvejä tehnyt ja mielestäni ne oli hieman työläämpiä kuin ensin ajattelin. Maku kuitenkin maksoi kaiken sen vaivan!

IMG_20131022_190136

Ohjeen pihveihin löysin Pirkan sivuilta

Lindströmin pihvit

  • 400g paistijauhelihaa
  • n. 1 dl korppujauhoja
  • 1,5 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 2-3 etikkapunajuurta
  • 1 kananmuna
  • suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta

Laita korppujauhot turpoamaan veteen noin 10 minuutiksi. Hienonna sipuli ja raasta punajuuret. Kuullota sipuleita vähän aikaa voissa tai margariinissa pannulla.

kuvia 015

Lisää korppujauhojen joukkoon sipulit, punajuuret, jauheliha, kananmuna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile massasta uunipellille pihvejä. 

kuvia 016

 

kuvia 017

Paista pihvit pannulla kypsiksi tai uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

kuvia 018

Minä tein taikinan kaksinkertaisena, mutta korppujauhojen määrää en kaksinkertaistanut. Pihveihin voi lisätä myös kapriksia, mutta mun mielestä ne kuuluu kategoriaan hyiyökensyö, joten jätin ne kokonaan pois.

Pihvien kaveriksi valmistin kukkakaali-porkkanamuussia. Resepti muussiin on niinkin yksinkertainen kuin keitä kokonainen kukkakaali + haluamasi määrä porkkanoita (mulla oli viisi porkkanaa) kypsiksi, soseuta sauvasekoittimella, mausta voilla ja suolalla ja jatka tarvittaessa ruokakermalla tai maidolla. 

kuvia 019

Todettakoon, että ruoka oli erittäin onnistunut ja sitä oli aivan liian vähän. 

3 kommenttia

  1. lasienkuli kirjoitti:

    Oij! Kylläpä alko tekeen mieli Lindströmin pihvejä. Pitääpä kokeilla ens viikolla tuota reseptiä! 🙂

  2. Githa kirjoitti:

    That’s way more clever than I was exeintpcg. Thanks!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *