Hae
Palasia Arjestani

Kevätkiäryleitä jiäkuapin piällä piäsiäisuamuna

Ihan alkuun pyydän, että kävisitte äänestämässä mun chili-bataattikeiton ohjeen voittoon Alrpon kokkaushaasteessa. Äänestää voit täällä 🙂 Kiitän ja kumarran jo etukäteen! Äänestää voi torstaihin 9.4 klo 14 asti.

Hahaa, kuten otsikostakin huomaa niin tein visiitin kotiseudulle Kuopion kupeeseen pääsiäisenä. Murre palautui kivasti itselle ja sain siitä jo kotona huomautuksen. Myös tyttö oppi uusia kivoja sanoja ja niitä viljellään kotona yhdessä kikatellen. Meillä oli tosi mukava ja rentouttava pääsiäinen siskon luona ja visiitin jälkeen harmittaa ettei pääse useammin käymään. Näin samalla reissulla myös omia vanhempiani sekä isoveljeäni. Kunnon sukukokous siis 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perjantai meni ensin ruokaa laitellessa ja leivontahommissa ja myöhemmin suoritettiin perinteinen munanetsintä sekä pääsiäispäivällinen. Ruuaksi valmistettiin kauriin käristystä, pinaattilohta, hunajaisia uunikasviksia sekä pottumuussia. Lisänä sienisalaattia ja tavallista tuoresalaattia. Jälkiruuaksi siskon tytöt tekivät mangojuustokakkua ja yhteistuumin tehtiin vielä kinderpiirakkaa, joka oli melkoinen hitti! Miten voi piirakka maistua oikeasti niin paljon kinder-munalta!? Illan aikana uppisi muutama lasi skumppaa ja viiniä ja ensimmäisen kerran elämässäni voin sanoa, että skumppa oli hyvää ja pystyin juomaan sitä ilman irvistelyä. Perjantaina saunottiin, seurusteltiin ja valvottiin myöhään. Ihanaa vaihtelua normaaliarkeen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samalla reissulla juhlittiin myös tytön 3-vuotis synttäreitä Kuopion puolen suvun kanssa :)

Samalla reissulla juhlittiin myös tytön 3-vuotis synttäreitä Kuopion puolen suvun kanssa 🙂

Lauantaiaamu menikin sit sukuloidessa ja sen jälkeen värkätessä kevätkääryleitä. En ole koskaan aikaisemmin niitä tehnyt, mutta satavarmasti yritän tehdä niitä kotonakin. Nyt kun olen maistanut itsetehtyjä kevätkääryleitä niin ei ole enää paluuta mihinkään Lidlin versioihin. Paljon aikaa ja vaivaahan noiden tekemiseen uppoaa, mutta ovat täysin sen arvoisia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASisko oli saanut työkaverinsa tytöltä kauhean kasan vaatteita meille sovitettavaksi ja kivasti löysin minäkin sieltä vaatekaapin täytettä. Mulla on joka kerta kotiin palatessani varmaan tuplasti enemmän kamaa kuin mennessä 😀 Nytkin tuli vaatteiden lisäksi tytön synttärilahjoja ja jotain muuta sälää. Harmittaa, kun aika rientää aina niin nopeasti ja kotiinpaluu koittaa aivan liian pian. Sunnuntaina puksuteltiin junalla takaisin kotiin ja onneksi sentään kotiin palatessa oli paikka leikkivaunussa. Menomatkalla koko junassa ei ollut leikkivaunua…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt on taas palattu normaaliarkeen ja eilen kävin myös treenailemassa. Siitä lisää myöhemmin! Mites teillä sujui pääsiäinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *