Hae
Palasia Arjestani

Viikon 32 ruokapäiväkirja – vähän lipsahti

viikon 32 ruokapäiväkirja

Viikon 32 ruokapäiväkirja olisi taas esiteltävänä, kiinnostaisiko? Viime viikolla mun ruokailuista puuttui kokonaan suunnitelmallisuus ja söin lähinnä muiden jämiä jääkaapista. Eipähän ainakaan tullut ruokahävikkiä, jos nyt jotain positiivista haluaa tästä hakea. Jostain syystä ruuanlaitto ei oikein innostanut, joten koko viikko oli aika lailla lihapainotteinen. Päätin joku aika sitten panostaa enemmän kasvisruokaan, mutta sen osalta viime viikko oli kyllä pohjanoteeraus. Eipä silti huolta, tällä viikolla olen taas tsempannut sen asian kanssa! Viime viikolla treenitkin jäivät vielä vähemmälle tulehtuneen ranteen takia, mutta tällä viikolla ollaan jo hyvässä vauhdissa siltäkin osin! Ei kait tässä, polkaistaanpa käyntiin viikon 32 ruokapäiväkirja!

MAANANTAI

 

 

viikon 32 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30 – 15.30

5.20 ruisleipää, salaattia, juustoa, kananmunia ja teetä

9.00 omena ja protskuvanukas + teetä

11.15 puuroa, marjoja, pähkinäsekoitusta ja pari kananmunan valkuaista

16.15 kotona cappucino ja pari kauraleipää vihanneksilla, juustolla ja kananmunalla

kotona jooga 45 minsaa

19.30 riisiä, kanakastiketta, kurkkua, avocadoa ja yrttivoipatonkia

TIISTAI

viikon 32 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30 – 15.30

5.20 ruisleipää salaatilla, juustolla ja kananmunalla + teetä

9.00 teetä ja Maraboun keksi

11.15 tortillaa, jonka välissä edellisen päivän kanakastiketta, vihanneksia, avocadoa ja fetajuustoa

14.15 riisikakkuja ja banaania

Töiden jälkeen kävelylenkki

19.00 spagettia ja jauhelihakastiketta, vihanneksia ja parmesaanijuustoa

21.15 turkkilaista jogurttia, marjoja ja Nutisalin jogurttimixiä

KESKIVIIKKO

viikon 32 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.30 kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja teetä

12.45 spagettia ja jauhelihakastiketta, porkkanoita

päivän aikana pari kuppia teetä

16.30 protskuvanukas ja pähkinäsekoitusta, banaani

18.45 latte machiato

19.45 lämpimiä voileipiä, joissa jauhelihakastiketta ja juustoa

TORSTAI

viikon 32 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30 – 15.30

5.20 kauraleipää juustolla ja kananmunalla, turkkilaista jogurttia mustaherukoilla ja teetä

9.00 teetä ja Fastin patukka

11.15 puuroa, marjoja ja pähkinöitä ja pala pizzaa (kiitos lääke-esittelijän!)

16.30 cappucino ja kauraleipää juustolla ja kananmunilla

jooga 45 minsaa

19.15 itse tehtyjä pinaattilettuja tomaatti-fetajuustohässäkällä

PERJANTAI

viikon 32 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30 – 14.15

5.20 kauraleipää vihanneksilla, juustolla ja kinkulla, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja teetä

9.00 teetä ja riisipiirakka

12.00 pinaattilettuja ja kanakastikkeen jämät + omena

Salilla rinta + kädet

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

18.45 pinaattilettuja ja kananmuna-fetajuustosekoitusta

jälkkäriksi latte machiato

jooga 35 minsaa

21.30 riisipiirakka juustolla ja paprikalla, pala pizzaa ja kananmuna-fetasekoituksen jämät

LAUANTAI

viikon 32 ruokapäiväkirja9.30 kauraleipää vihanneksilla, juustolla ja paistetulla kananmunalla + teetä

13.15 banaani ennen tubeconiin lähtöä

16.15 pinaattilettuja,kanakastiketta ja riisipiirakka

19.15 bataattiranskalaisia ja itse tehty burgeri

jälkkäriksi 3 kaverin jäätelöä paahdettu pähkinä ja suolainen kinuski

pari lusikallista Tescon juustokakkua, ei ollut kummoista…

SUNNUNTAI

viikon 32 ruokapäiväkirja9.30 kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, vihanneksia ja teetä

13.30 mysliä, omenaa ja kauramaitoa

salilla selkätreeni

treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

18.00 mexicolaistyylistä riisiä, hampurilaispihvi, fetajuustoa ja vihanneksia

21.00 kauraleipää juustolla ja kasvispihveillä

Yhtään kokonaista kasvispäivää ei tullut viime viikolla (eikä kyllä kalaakaan!), mutta niin kuin sanoin, tällä viikolla olen panostanut siihen asiaan enemmän. Vielä ei ole kasvisruuat niin hyvin selkärangassa että kaupassa keksisin tuosta noin vain mitä tekisin ruuaksi. Ihanaa kun pääsin taas treenaamaan aktiivisemmin. Ruokahommatkin pysyy paljon paremmin hanskassa ja siistimpinä. Aloitin tosiaan nyt ihan perus kuntosalitreenit ja olen kovin innoissani! Ranne vaivaa edelleen, mutta ei niin paljon kuin ennen. Joku tulehdus siellä ilmeisesti on, joten tulehduskipulääke kuurilla mennään nyt hetki. Ihanaa olisi taas leipoa jotain viikonlopuksi, mutta katsotaan löydänkö mökkimatkan aikana mitään mielenkiintoista reseptiä!

Hyvää viikonloppua murut! Miltäs viikon 32 ruokapäiväkirja näyttää?

 

2 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  Ihana vkolopputoivotus kiitos muru! Tätä postausta olenkin odottanut koko viikon(jälleen)Ehkä ”lihanhimo” iski kasvisruokailun jälkeen ja kehoahan on hyvä kuunnella. Plussaa suuresti ruokahävinkin vähentämisestä/välttämisestä. mielestäni se jopa tärkeämpää kun syökö kasvisruokaa. Mieluummin liharuoka syödään kokonaan kun kokataan iso annos kasvisruokaa joka heitetään pois. Eli ostetaan tehdään se mitä syödään. On sulla ainakin aamupala kasvisruoka eikä joka aterialla tule lihaa. Etkä syö prosessoituja lihaa leikkeleet ja nakit puuttuu, kokolihaahan sulla on. ostatko kanat maustamattomana tai marinoituna? entä jauheliha perus vai luomu? oletko luomua kokeilut? Mielenkiintoista olisi kasvissyöjänä tietää ero luomun-tavallisen jauhelihan ja kanan välillä. Juustojakin sulla meni paljon. Maanantaissa ilahdutti tuo biopussi, kiva ekologinen teko! Onko sulla kotona erikoiskahvikone kun cappuchinoa teit? Ja mikä on machiato? yrttivoipatonki toi mieleen nuoruuden sitä osti aina kaupasta jos koulussa oli huonoa ruokaa. En tiennytkään että sitä myydään vielä. Aamupalan olet löytänyt oman vakituisen hyvä. Tuli säästöistä mieleen että eikö kauraleipä käy kalliiksi? Leivän tekisi niin halvalla ja helposti itse. säästäisit isoja summia tekemällä itse vinkki vain. Torstai+Perjantai oli melkein kasvispäivä. Perjantain ja sunnuntain lounas-päivällisväli oli aika pitkä. Pinaattiletut+feta on kyllä toimiva yhdistelmä samoin raejuusto. Jotkut oudoksuu sitä jota en ymmärrä, pinaattiletut kuulemma kuuluisi puolukkahillon kanssa. Tuo burgeri oli niin hyvän näköinen että luulin sen olevan ravintolasta. Millainen oli tubeco tapahtuma? Vielä plussaa kotijoogasta ja karkittomuudesta ei ollut paljon herkkuja nyt oikeastaan ei yhtään. tulipa asiaa….toiv ensi viikko olisi kasvispainotteisempi jos vain maistuu. Parannettavaa kuten mainitsit se kala. Olisko kalaviikko ensi viikko?

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ruokahävikin pienentäminen on mullekin todella tärkää ja siksi syön aika usein tytön jämiä. Tänä aamuna pistelin aamupalan kylkeen vielä tytöltä jääneen puolikkaan viilin. Ostan aina lihat ja kanat marinoimattomina ja maustan itse. Kun on näin tehnyt vuosikausia, ei marinoidut enää maistukaan. Jauhelihan pyrin aina ostamaan luomuna, varsinkin nyt kun sitä kuluu niin vähän. Itse en kyllä maussa huomaa onko luomua vai ei…

   Mulla on jo Dolce Guston kapselikeitin, jonka sain noin vuosi sitten Buzzadorina testiin. Se oli pitkään käyttämättömänä ja mietin jo myymistä, mutta sitten innostuin taas käyttämään sitä. Teen joka päivä kupillisen latte machiatoa tai cappucinoa. Niitä mun maha kestää, normikahvia ei.

   Kauraleivän tekisi joo edullisesti itsekin, mutta en oo vielä löytänyt niin hyvää reseptiä jota jaksaisin aina leipoa. Täytyy jatkaa etsintöjä! Kiitos muistutuksesta 😉 Tubeconiassa oli todella paljon lapsia ja nuoria. Ehkä ensi vuonna enemmän meitä aikuistubettajia 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.