Hae
Palasia Arjestani

Lihatalkoot

Vois luulla, että nyt kun on taas koulu alkanu ja sitäkään ei ole kuin muutamia tunteja päivässä niin olis aikaa päivittää blogiakin useammin. Vaikkapa kerran päivän. Ehei, kaikenmaailman muita juttuja on nyt jotka vie sit aivan tuhottomasti aikaa. En kyl tiedä mitä ne on, mut jonnekin noi tunnit tuntuu aina karkaavan.

Eilen käytiin taas shoppailemassa joka bodarin suosikkipaikassa eli Atrialla. Kauhee kasa sieltä lähti matkaan paistijauhelihaa (reilusti yli kilo), maksaa, 9% pekonia, ulkofilettä ja koiralle kieltä ja jotain possun luita. Mä löysin myös broilerinsuikaleita. Vähän niinku kinkkusuikaleet, mut tehty broiskusta. Rasvaa pari prossaa eli hyvää tavaraa. Voi tunkee vaikka munakkaaseen tai salaattiin.

Eilen kävin salilla tekemässä ne rintapäivältä jääneet hauikset. Oli taas ihan ihme olo. Veikkaan ettei kroppa ole vielä täysin tottunut Hevosvoimaan. Samahan se oli sillon sen SuperPumpinkin kans. Jokusen treenikerran vei ennen kuin sen kunnon tehon alko saamaan irti ja kroppa tottu tuotteeseen. Kyllä se vaan kummasti pistää kroppaan virtaa ja hiki virtaa ihan solkenaan.

Treeni oli hyvin lyhyt ja ytimekäs. Kaikki supersarjat vedin minsan palautuksella.

1a. Hk kp seisten
11, 8*13,5kg
8*11kg

1b. Hk scott taljassa
9*70 lbs
9*60 lbs
10*50lbs
Tää supersettihän mulla oli käytössä jo viime treeniohjelmassakin. Toi on niin loistava yhdistelmä, et pakkohan sitä on jatkaa! Turhapa sitä on hyväksi havaittua vaihtaa mihinkään.

2a. Hk scott mutkatangolla
10*27,5kg
10*25kg
10*22,5kg

2b. Hk kp vinopenkillä
7*10kg
8*8,5kg
9*7kg
Tässä olis kakkosliikkeeks voinu valita vaikka jonkun taljahömpötyksen tai keskitetyn hauiksen. Oli meinaan forkut aika kovilla..

Siinäpä se haubertreeni. Päälle vielä 30 minsaa aerobista ja eikun kotio syömään.

Postimies muisti mua taas eilen melkoisella määrällä kaikkea kivaa! Tilasin jokin aika sitten netistä hienon minikasvihuoneen ja kasan kasvien siemeniä. En ees muista mitä kaikkea olis tarkotus alkaa kasvattelemaan, mut ainakin fiikus siellä vissiin oli.. Pitää keksiä joku systeemi ettei noi kissapirut pääse käsiks mun kasveihin. Tänään tuntuvat jo kattelevan vesikielellä paprikan taimia 😉


Lehtiä on tosiaan luetteavana tällä hetkellä kauhee pino. Mistähän löytys aikaa?

Noiden lisäks vuoroaan oottaa myös uus MeNaiset sekä ProBody, jonka sain vihdoin ja viimein ostettua. Tossa Sportissa oli muuten taas juttu Anna Karrilasta ja jutun mukaan tytöllä on tällä hetkellä aika korkeet treenimäärät viikossa, 24 tuntia!!! Miks pitää vääntää niin helvetin paljon? Eikö riittäis vähempiki? Toisaalta jos jaksaa ja haluaa niin miksipä ei? Kunto tulee varmasti ainakin olemaan kohillaan.

Tänään vuorossa kiduttava etureisitreeni. Tiesin jo etukäteen, et siitä tulee täyttä helvettiä. Supersarjat etureisille ei oo mitään maailman mukavinta settiä. En meinannu herätä ennen treeniä en sit millään. Oli ihan hölömö ja tokkurainen olo koko ajan. Mut kyllä se ensimmäinen sarja sit herätti kummasti.. Isäntä ei päästäny mua tälläkään kerralla kovin helpolla. Eikä pidä päästääkään! Ei sitä kehity, jos treenaa vaan vähän sinne päin.

1a. Reidenojennus
12, 12, 10, 10*50kg Osa toistoista oli pakkotoistoja. Tuli ainakin tehtyä sarjat loppuun.

1b. Smithkyykky
10*85kg Ei oikein meinannu alkuun lähtee toi kyykky rullaamaan.
10, 9*80kg Tokassa sarjassa sain jo kuitenkin kunnon vauhdin päälle!
9*75kg

2a. Prässi
10, 8*190kg
8*180kg
8*170kg tää sarja jalat leveällä

2b. Hack kapealla
10, 8*30kg
8*25kg
Aivan järkyttävä supersetti, mut helvetin toimiva. Veti kyl koivet totaalisen tilttiin.

3. Pohkeet prässissä
5*20*70kg

Sit tutisevin jaloin kohti kotia, suihkua ja eikun kreikkalaiseen syömään! Ei olla koskaan käyty ravintola Kreetassa, en kyllä ymmärrä miks. Isännän työkaverit sitä olivat kovasti kehuneet ja päätettiin käydä testaamassa. Kuulemma siellä pitäis lähtee isommankin miehen nälkä. Toi jässikkä ei yleensä saa itteensä täyteen ravintola-annoksilla. Minä taas oon aina ihan ähkyssä.

Tilattiin ravintolassa kahden hengen meze-annos. Sinänsä hyvä vaihtoehto meille, koska mä pienempänä voin syödä paljon vähemmän ja isännälle jää sit enemmän syötävää.

Kylmänä alkuruokana horiatiki salata eli Kreetalainen kyläsalaatti. Tuoretta tomaattia, kurkkua, sipulia, salaattia, paprikaa, fetajuustoa ja oliiveja. Ja lisäksi pitaleipää, tsatsikia ja jotain muuta vähän salsatyyppistä jutskaa. Voi pojat, että voi salaatti olla hyvää, kun siihen lyödään sekaan kunnon yrtit, mausteet ja öljyt! Kuola….


Toinen alkuruoka oli kapnista eli grillattua savulammasta ja grillattua halloumi-juustoa. Aivan jumalaisen hyvää. Lisäksi vielä uppopaistettuja mustekalareinkaita ja dolmades eli viininlehtikääryleitä ja valutettua jogurttia. Kaikki tosi hyviä, mut savulammas ja halloumi vei kyllä voiton kaikista!


Seuraavaksi siirryttiin pääruokiin ja ekana tuli uunissa tehdyt. Lihaa oli kolmenlaista. Kleftiko eli rosvopaisti. Viinissä haudutettua uunilammasta, yrteillä ja valkosipulilla maustettuna. Todella hyvää. Sit stifado eli mausteiden, viinin ja tomaatin kera kypsytettyä naudanliha-sipulipataa. Myöskin todella hyvää. Ehkä liian isoja sipulipaloja mun makuun, mut ei ne paljon menoa haitanneet. Viimesenä vielä kotopulojuvetsi eli uunissa tomaattikastikkeessa haudutettua kananfilettä ja tähkämakaronia valutetun jogurtin ja salaatin kera. Aika perus kana-pasta-hömmeliä. En niin välittäny tästä. Onhan kana toki aina hyvää, mut kaikki muu oli paljon parempaa 🙂 Näiden lisäks oli vielä kasa lohkoperunoita.


Tuon setin jälkeen oli vielä jäljellä grillissä tehty pääruoka! Meinas olla vatta jo aika täynny tässä vaiheessa, mut onneks viimenen pääruoka ei ollu kovin iso. Tähän satsiin kuului kreikkalaiset jauhelihapihvit mintulla ja sipulilla maustettuna yrttifetakastikkeessa. Nam. Lisäks kanafilettä ja porsaanlihaa vartaassa kypsennettynä. Melkien toi porsas oli kaikista parasta.


Loppuu vielä jälkkäri, totta kai! Eihän ravintola-ateria ole mitään ilman jälkkäriä, eiks nih!? Jälkkärinä jädeä, halvaa ja kermavaahtoa suklaakastikkeella höystettynä. Ei ollu pahhoo!

Aika hyvin on tuota lihaa tullu tänään vedettyä. Iltapaloiks pistelin vielä äsken noin 150g naudan ulkofilepiffin. Että sillai.. On niitä aminohappoja kropassa, kele!

Huomenna kait se olis taas rimpuiltava takajalkoja. Jospa senkin treenin sais jo kulkemaan.. huoh.. On se vaan välillä niiiin vaikeeta.

—-> tutimaan. Jonna kuittaa.


12 kommenttia

 1. Topmusclefeminin.com kirjoitti:

  Hi Jonna,Continue to train well.I’m sure you will be by the best soon!Best Regards.Thierry

 2. katjuska kirjoitti:

  tsiisus mikä hanska…. 😀 oli mikä tahansa pumppi niin ei mulle ikuna kasva tuollaista….

 3. Octavia kirjoitti:

  Tulee nälkä ku kattoo noita ruokia 😀 Itelläkin yrtti.collection tos parvekkeella, kissa-aidat on kyllä paikallaan ja ihan tarpeestakin: foliota, hyttysverkkoa ja keppejä penkissä siellä sun täällä :D. Oon mä löytäny ne sieltä siitä huolimatta makaamasta ja todistusaineistoakin löytyy, pikkuhirviöt 😀

 4. marziina kirjoitti:

  Oletko muuten facebookissa Jonna? voisin kutsua sut kaverikseni sinne!

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  Hi Thierry!I train as hard as I can, always 😀 Thanks for visiting again!Katjuska: se on toi rasvakerros mikä saa sen näyttämään ”isolta”. Tuut Oulussa näkemään et melekoset pulkannarut noi mun käpälät on..Octavia: täytyy munkin varmaan alkaa kyhätä muille kasveille jotain suoja-aitaa. Uudet tulokkaat (kunhan kasvavat)aion sijoittaa erittäin korkealle. Kjäh kjäh, siinäpähän kisut taas ihmettelee vähän aikaa. Siis siihen asti kun keksivät keinon kiivetä sinne katon rajaankin…Marziina: Juu, kyllähän mut sielä(kin) löytää nimellä Jonna Musakka 😉

 6. Heidi kirjoitti:

  Moro Jonna!Täällä se vaan reeni kulkee 🙂 Kuvasta päätellen olkapäässä alkaa jo oleen mukavasti tavaraa!! 😀 Täytyypi varmaan vakoilla taas vähän vinkkejä omaan reeniinsä…Kuulostaa tosiaan aika paljolta tuo 24 h viikossa! Riippuu tietenkin miten tuo lasketaan. Hän kun taitaa hölkkäillä kaikki matkat salillekin. Ainakin siitä päätellen, että on nyt lenkkeillyt mua lähes päivittäin vastaan. Koivet näyttää aika kovilta, täytyy myöntää! :OMutta kovia reenejä tänne!! Mä taidan lähtee riehumaan taas rempan ja muuton kimpussa :STerkuin,Enzyme

 7. Anonymous kirjoitti:

  Mä jo ihmettelin, että miten jollakin voi riittää muulta elämältä aikaa tuohon Karrilan treenimäärään, mutta tosiaan jos käyttää kaikki siirtymisetkin hyväksi…No on siinä siltikin ihan hemmetisti tunteja muulta elämältä pois. Kiva, että joku muukin pelkää krapulaa! Se terve pelko taitaa unohtua viikon päästä kun pääset Paulan matkassa vauhtiin. Allekirjoittanut vielä arpoo lähteekö lauantaina autolla liikkeelle ettei varmasti tuu otettua baarissa mitään. – NadjaPs. Mukava nähdä muitakin bloginpitäjiä kuin sitä yhtä hieman hullua (Paulaa) ; ).

 8. Jonna1983 kirjoitti:

  Enzyme; eikös se kamera aina lisää pari kiloa? Tässä tapauksessa se ”ylimääräinen” tyhjä on varmaan jostain syystä tullut olkapäiden kohdalle 😀 On kait siel jotain tapahtunut, mut saisivat kasvaa vähän nopsempaa tai muuten ei jää ens syksynä kuin kuopat jälelle..Pitäsköhän ottaa Karrilasta mallia ja alkaa juoksennella joka paikkaan? Saattais ulkomuoto alkaa miellyttää enemmän 😉 Njäh, en mä taida jaksaa… :DNadja: et todellakaan lähe millään autolla! Kerrankin on tulossa kunnon akkalauma seuraks baariin niin eihän sillon voi selvin päin olla! Mä pysyn kyl koko illan lonkero/siideri linjalla niin ei tule samanlaista darraa kuin viime vkl.. Pitäkää mut kaukana niistä valkovenäläisistä! Tai osaanhan mä pysyä niistä kaukana ihan omin voiminkin. Ehkä.

 9. marziina kirjoitti:

  mun oikea nimihän on sitten Marika, ettet ihmettele.

 10. Paula kirjoitti:

  Vau, näytät tosi upealta tossa kuvassa!!

 11. PB kirjoitti:

  Pakko kommentoida tohon Karrila ihmettelyyn, että tyttöhän on entinen kilpatason yleisurheilija (muistaakseni pohjoismaiden mestari mm. kävelyssä) ja aloitti bodylajien harrastamisen silloin kun vielä harrasti yleisurheilua Eli hänen kroppa on tottunut hurjiin (aerobis)treenimääriin ihan offillakin ja siinä missä tavallisella talliaisella (allekirjoittanut mukaan lukien :D) jokainen lenkki on ”ylimääräistä” pitää Annan liikkua jo pohjiksi kisadieetillä paljon, että pääsee edes siihen +/-/0 tilaan. Varmasti hurjat aerobismäärät vaikuttaa myös lihaskasvuun, mutta tyttö kyllä syö reilusti ja rasvat pysyy ihan hyvällä tasolla kokoajan.Jatka Jonna samaan malliin, hyvältä näyttää :)T:P

 12. Jonna1983 kirjoitti:

  Marziina: kaveripyyntö odotellessa… :)Paula: tänks! Vuoden päästä sit tsiljoona kertaa paremman näkönen ;)PB: Mä varmaan jaksan aina ihmetellä, et miten Annalla oikeesti riittää aikaa tohon kaikkeen! Mut kun laitettais samanlaisille treenimäärille niin olisin ihan lopussa jo varmaan kolmessa päivässä. Hyvin se tyttö kasvaa hurjista treenimääristä huolimatta eli kannattaiskohan munkin alkaa juoksennella ja treenata paljon enemmän? 😉 Ottaisin kyl samanlaiset lihamäärät millon vaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.