Hae
Palasia Arjestani

Jaa parhaat vinkkisi!

Processed with VSCOcam with c1 presetTurkin matkasta on juuri ja juuri selvitty kun toinen reissu jo häämöttää vajaan parin viikon päässä. Tässä vedellään viimeistä lomaviikkoa, sit yksi työviikko ja Bulgarian lämpöön köllöttämään. Tällainen kevyt töihin ja arkeen paluu tänä vuonna 🙂 Mä en ole koskaan Bulgariassa käynyt ja haluaisinkin nyt teiltä vinkkejä kyseisestä maasta! Onko jotain erityistä mitä tulisi ottaa huomioon tai muistaa? Missä kannattaa vaihtaa rahaa? Mitä tehdä jos tarvitsee lääkärin apua? Mitä tykkäsitte Bulgariasta? Tarkempana matkakohteena meillä on Kultahietikko ja jos joku teistä on siellä käynyt niin olisi kiva kuulla kokemuksia ja vinkkejä mihin kannattaa suunnata. Kaikki vinkit, neuvot ja kommentit otetaan ilolla ja lämmöllä vastaan 🙂

8 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Moikka, oon kade kun pääset taas reissuun. 🙂
  Olen käynyt Bulgariassa ainakin 5 tai 6 kertaa.. Kerran kultahietikolla, loput Sunny beachilla ja viime kesänä olimme vanhan kaupungin kupeessa Nessebarin uudemmalla alueella. Tuo Nessebar on aivan ihana. 🙂 Mutta nyt kun meette Kultahietikolle niin käykää ihmeessä Varnassa, sieltä löytyy ostoskeskusta ym missä vähän kivempaa vaatetta kuin niissä rantakojuissa on ne samat mitä kaikkialla. 😀 Rahat pääosin kantsii vaihtaa suomessa tai kysyä matkaoppaalta sen hetken tilanne mikä rahanvaihtopiste on turvallisin.. 🙂 Kantsii maistella niiden ruokia rohkeasti sopska salaatti on kuin kreikkalainen salaatti mutta tosi hyvää kanssa esim. lounaaksi. 🙂 Tuo lääkäriasiakin selviää matkaoppaalta, mutta muistaakseni siellä on niitä hospitaaleja tosi hyvin.

  • Jonna kirjoitti:

   Hehe, ei mullakaan olis ollut varaa lähteä ilman voittamaani matkalahjakorttia! Mä mietin kans, että vaihtaisin vähän Suomessa ja loput sitten Bulgariassa. Illalla pitää kuitenkin käydä vielä vettä ja jotain välipalaa ostamassa enkä usko eurojen käyvän 😀 Varnassa on pakko päästä käymään ja käsittääkseni Kultahietikolla on myös vesipuistoja. Kävittekö missään veneretkellä?

 2. Punttimimmi kirjoitti:

  Olin Sunny beachilla 2012, mulla on tapana aina joutua lääkäriin reissussa, kuten tuolloinkin 😀 Oltiin Finnmatkojen hotellissa, joten sieltä hoitui niiden avulla yksityissairaala, kuittasivat suoraan matkavakuutuksesta niin mun ei tarvinnut siinä maksaa mitään. Takseista meitä varoitettiin, että ovat kovia kusettamaan ja samaten kerjäläisistä, silloin niillä oli tapana heitellä turisteja hedelmillä ja sitten vaatia niistä hedelmistä älyttömiä summia… Silloin ainakin suosittiin käteismaksua, eikä rahan nostamista suositeltu kuin joistain tietyistä automaateista, en nyt muista mitkä 😀 Mutta jos teillä matkaopas niin varmasti osaavat neuvoa 🙂 Me ainakin tykättiin hurjasti eikä jouduttu huijauksen uhreiksi!

  • Jonna kirjoitti:

   Nyt on varoiteltu ettei hotellin kautta kannata lääkäriin mennä, koska niillä on joku huijaussysteemi. Veloittavat sellaisista toimenpiteistä joita ei ole tehty ja laskuja saattaa tulla vielä pitkän aikaa matkan jälkeenkin. Mutta eiköhän matkaoppaalta saa vinkkejä tuohonkin! Täytyypä varoa kerjäläisiä tai viskata hedelmät takas 😀

 3. Kukka kirjoitti:

  Olin juuri Kultahietikolla viime kuussa. Siellä on yksi rantakatu, joka on se pääkatu. Sen varrella on ravintoloita ja kauppoja. Lapsille on paljon kaikenlaista toimintaa. Baarikatu on erikseen, jossa nuoret bilettävät. Kyllä ihan päivälläkin näki nuoria humalassa rannalla tanssimassa, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Tosi hyvä perhelomakohde kyllä.

  Me tehtiin retki Balchikiin. Sitä suosittelen, siellä on hieno puutarha. Tehtiin retki myös Varnan keskustaan isolle ostarille. Siellä kyllä olisi saanut koko päivän kulumaan. Lisäksi käytiin lähikylässä Albenassa. Se oli aika pieni paikka, mutta tosi kiva kuitenkin.

  Matkanjärjestäjän kautta järjestyy nuo lääkärissä käynnit jos tulee tarvetta. Muuten sitten siellä on päivystäviä lääkäreitä mm. hotellien yhteydessä. Itse kävin hammaslääkärissä (45e hampaan paikkaus) ja myöhemmin matkavakuutus korvasi sen.

  Hauskaa reissua! Turvalliselta kohteelta kyllä vaikutti. Ei kyllä hirveesti pimeellä liikuttukaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Missä hotellissa olitte? Oliko nuo retket omatoimimatkoja vai matkanjärjestäjän? Olikohan tarjolla veneretkiä?

   Kauheasti Kultahietikkoa on perhekohteena kehuttu ja mitä katselin niin siellä on todella paljon lapsille aktiviteetteja! Ihan jo meidän hotellissakin on päivittäin lapsille ohjelmaa ja saatanpa minäkin käydä allas-zumbassa 😀

   • Kukka kirjoitti:

    Oltiin Green parkissa. Se oli mäen päällä, vähän kauempana rantakadusta. Retket tehtiin itse hotellin taxilla. Sovittiin hinta aina etukäteen. Halvempia vois olla muualta otetut taxit, mutta jotenkin me luotettiin enemmän hotellin omaan taxiin. Jokaisella hotellilla oli käsittääkseni omia taxeja. Esim. 50 eurolla sai taxin käyttöön useimmiksi tunneiksi ja odottivat aina missä halusikaan pysähtyä.

    Kadulla myös tyrkytettiin retkiä, joissa englanniksi opastus. Siellä oli paljon veneretkiä. Nää oli halvempia kuin oman matkanjärjestäjän.

    Matkanjärjestäjällä olisi ollut jokaiselle päivälle joku retki. Haluttiin mennä omia aikoja ja vähän eri paikkoihin niin siksi oma kuski oli kiva. Taxikuski kertoi taitavasti paikallisista tavoista yms. Puhui vähän suomeakin.

    Voi kun pääsisi takaisin lämpöiseen.

    • Jonna kirjoitti:

     Moni onkin suositellut noita takseja ja kuulemma alueella pyörii joku suomenkielinenkin taksi! Varnan reissulle sellaisen voisi hommaya 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *