Hae
Palasia Arjestani

Muutama idea arkiruokiin

muutama idea arkiruokiin

Tässäpä teille pitkästä aikaa muutama idea arkiruokiin tulevalle viikolla! Minulla on tapana selata pitkin viikkoa erilaisia ruokasivustoja ja etsiä uusia reseptejä testattavaksi. Hävettää myöntää, mutta viime aikoina en ole juurikaan kokkaillut, vaan ollaan syöty ihan perusruokia, munakkaita, puuroa, anopin laittamia sapuskoita ja välillä olen jättänyt iltaruuan kokonaan välistä, kun ei ole ollut nälkä. Huomaan, että ruokahalu on ollut nyt jo jonkin aikaa kadoksissa enkä ole juuri jaksanut liikkuakaan aktiivisesti. Tähän asiaan on tulossa muutos, mutta siitä lisää myöhemmin!

Tässäpä teille nyt niitä ideoita!

Muutama idea arkiruokiin

1.Anni hautalan uunilohi. Reseptin löydät täältä.

2. Täytetyt kesäkurpitsat on mun ehdoton suosikki työlounaaksi! Täytteeksi voi laittaa periaatteessa mitä vain nyhtökaurasta jauhelihaan ja kaiken kruunaa tietysti juustoraaste 😉

muutama idea arkiruokiin

3. K-ruoan pad thai eli paistetut nuudelit. Reseptin löydät täältä.

 

4. Hellapoliisin pinaattikeitto. Reseptin löydät täältä. Mun on tehnyt jo pitkään mieli pinaattikeittoa ja tulevalla viikolla tätä on vihdoin tehtävä! Nams.

 

5. Kotilieden mausteinen linssipata. Reseptin löydät täältä.

6. K-ruoan italialainen pasta carbonara. Reseptin löydät täältä.

7. Tortillat toimivat milloin vain: arkena, lounaalla, treenin jälkeen, viikonloppuna…JA täytteet voi valita täysin oman maun ja tilanteen mukaan! Meillä on usein täytteinä kanaa, härkistä ja jauhelihaa, ranskankermaa, sipilia, vihanneksia, juustokastiketta, pari erilaista salsaa, avocadoa ja juustoraastetta. Tänään tarjolla oli myös oliiveja (joita en voi itse sietää) sekä jalapenoja.

muutama idea arkiruokiin

Ruokaideoiden tallentaminen puhelimeen on hyvä tapaa välttää paniikkia kaupassa. Minulle käy ainakin todella usein niin, että kaupassa pää lyö täysin tyhjää, vaikka kotona pää olisikin ollut täynnä mahtavia ideoita. Arkena ruuan pitää olla hyvää, ravitsevaa ja nopeaa tehdä. Ne monen tunnin hauduttelut jätetään suosiolla viikonlopuksi. Kuten ehkä tiedättekin, meillä pidetään usein myös jämäpäiviä, jolloin kaivetaan kaikki jääkaapin jämät esille ja tehdään niistä jotain ruokaa. Tämä on oiva tapa välttää ruokahävikkiä ja taikoa aivan uudenlaisia ruokalajeja perheelle ihmeteltäväksi 😀

Mitäs te aiotte syödä ensi viikolla? Joko on suunnitelma valmiina? Tässä minulta muutama idea arkiruokiin, jos vielä niitä kaipailette tai pää lyö totaalisen tyhjää 🙂 Kivaa alkavaa viikkoa!

Edellinen postaus: Nachoplatter viikonlopun naposteluun

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

 

4 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Voi mä niin tykkään tälläisistä postauksista. Näitä lisää! Teen näistä asap heti pari! Vkl meillä oli tortillapohjasta tehtyjä pitsoja ja tänään tehtiin canneloneja! ?

    • Jonna kirjoitti:

      Hitsin cannelonit! En saa koskaan aikaiseksi tehdä niitä, vaikka olen suunnitellut asiaa jo varmasti puoli vuotta 🙂

  2. maikki kirjoitti:

    Tuota linssipataa täytyy kyllä kokeilla :9

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *