Hae
Palasia Arjestani

Miksi jengi narisee näistä keleistä!?

Miksi jengi narisee näistä keleistä

En ymmärrä miksi jengi narisee näistä keleistä. On niin kylmä ja on niin pimeää. Sataa vettä ja on märtkää ja talvikin tulee ja sitten vasta kylmä onkin! Niinhän se on, että keleistä jos jostain on ihan turha valittaa, koska ne on mitä on. Jos voisin itse niihin vaikuttaa niin täällä paistaisi aina aurinko, mutta ei olisi liian kuumaa. Ehkä sellainen +25 astetta olisi oikein sopiva. Pieni tuuli siihen kaveriksi niin minä olisin onnellinen. Koska en ole mikään aurinkokeiju niin näillä on mentävä. Välillä toki tuntuu itsestäkin, että tekisi mieli laittaa kunnon valitus menemään tuonne yläilmoille, mutta turhaahan se olisi. On turha käyttää energiaa asiohin joihin ei voi vaikuttaa. On vain sopeuduttava ja elettävä niillä mitä on annettu.

Mä en henkilökohtaisesti pidä kylmästä enkä märästä. Ehkä juuri tämän takia olen kissaihminen. Pidän lämmöstä ja kuivasta, mutta pystyn myös helposti sopeutumaan vallitsevaan ilmantilaan. Moni valittaa siitä kun ei ollut kunnon kesää. Mun mielestä kesä oli ihan ok. Ehkä olen vähän outo, mutta mieluummin olen hieman viileämmässä kuin kuumassa ja sateellakin voi hyvin ulkoilla kun on sopivat vaatteet. Sitähän tämä Suomessa eleleminen on: pukeutumiskysymys. Syksystä ja talvesta selviää hyvin kun osaa pukeutua sään mukaisesti. Nuorena viiletin aina pienissä ja ohuissa vaatteissa, koska muoti. Nykyään viis veisaan siitä kunhan vain on lämmin ja kuivat varpaat. Toki tähän voi helposti yhdistää muodin!

Miksi jengi narisee näistä keleistä

Sateen kestävät takki ja housut täältä // kengät Merrell ja pyörä anopin 😀

Keväällä innostuin taas pyöräilystä enkä malttaisi pistää pyörää ollenkaan pois. Toivonkin, että säät pysyisivät tällaisina mahdollisimman pitkään, koska hieman viileä keli on oikea pyöräilijän unelma. Kun on tuulen ja sateen kestävä vaatetus, pyöräily on varsin mukavaa. Yksi suuri syy mun pyöräilylle on raha. Seutulippu maksaa täällä n. 107e kuussa, eli jokainen kuukausi minkä pystyn kulkemaan pyörällä, säästän tuon summan. Mua ei ole haitannut sateet, pikku pakkanen saati viimat. Mulla on kunnon vaatetus, jonka turvin mun on mukava matkustaa pyörällä joka paikkaan. Mietin jo että hankkisinko nastat sekä omaan että tytön pyörään. Silloin päästäisiin pyöräilemään päiväkotiin ja töihin vieläkin pidempään! Ei hullumpi idea ollenkaan…

Nää on ihan mahtavat syyskelit kun vain osaa pukeutua oikein! Nyt narinat pois ja hankkimaan asian mukaiset ulkovaatteet niin johan on elämä taas mukavaa 😉 Mitäs mieltä te olette syyskeleistä? Kuljetteko pyörällä, bussilla vai autolla?

Miksi jengi narisee näistä keleistä

12 kommenttia

 1. maikki kirjoitti:

  Joo, ei muakaan sateinen keli haittaisi, voisin niissä keleissä mielelläni ulkoilla ja pyöräillä.
  Mutta täällä pohjoisessa on ainakin tällä hetkellä kunnon ”tappo” keli, että ei paljon ulkoilemaan pysty, ja se pistää pikkuisen ärsyttämään.. ensin tuli lumi ja pakkaset, sitten lauhtui joten tiet on tällä hetkellä ihan jäätiköllä..
  Vaikka, totta, eihän sekään ole kuin varustekysymys, jos ois kunnon nastakengät…

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Hyi, jäätikkö on se kaikista pahin. Sillon en uskaltaisi lähteä pyörällä vaikka olisi nastat alla! Nastakengillä pääsee kyllä hyvin eteenpäin. Mulla olemassa nastalenkkarit, jotka on ihan huiput talvella 🙂

 2. Nimetön kirjoitti:

  Moi,mulla ei oo ollu autoa kahteen ja puoleen vuoteen,kun erossa jäi miehelle.Todellakin on pukeutumiskysymys ja omalla kohdalla myös ettei ole muuta vaihtoehtoa.Ja aina sanon että vesi on vaan vettä…kyllä vuoteen sisältyy paljon pahempiakin kelejä?

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Vuoteen sisältyy keliä jos jonkinlaista 😀 Olen itsekin ollut joskus kunnon kermaperse, joka ei sateella liiku kävellen eikä pyörällä. Nykyään arvostan enemmän joustavia aikatauluja ja kuljen pyörällä kelillä kuin kelillä mieluummin kuin olen bussien armoilla.

 3. Elisa kirjoitti:

  Oon päiväkodissa töissä ja meillä ulkoillaan lähes säällä kuin säällä. Kun me aikuiset osattais olla kaikista keleistä yhtä iloisia kuin lapset niin elämä ois helpompaa! Kun sataa voi hyppiä kuralätäköissä ja tehdä mutavelliä. Ja todellakin se on vaan pukeutumiskysymys! Itse kuljen töihin pyörällä kesät talvet enkä oo oikein ymmärtänyt koskaan että miksei muka talvella vois pyöräillä? Nastat allee ja varaa vaan matkoihin hiukan enemmän aikaa? Mukavaa syksyä!

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Heh, lasten riemu on jotain sanoinkuvaamattoman hienoa! Pari viikkoa sitten kun oli kunnon lumisade minä kirosin aamulla keliä, mutta tyttö hyppi ja kiljui riemusta 😀 Mietin juuri silloin, että täytynee ottaa mallia lapsista tässäkin asiassa!

 4. ninna kirjoitti:

  en minäkään ymmärrä miksi koko ajan säästä puhutaan, valitetaan, harmitellaan ja päivitellään. on yksi kaverini joka joka kerta kun näemme aloittaa keskustelut säästä ja siitä voisi puhua loputtomiin. seurataan orjallisesti, ahdistutaan kun ennuste ei pidä paikkansa ja päivä on pilalla. säälle ei voi mitään, se on vain hyväksyttävä. omalla asenteella ja pukeutumisella se ratkaistaan. itse en kaipaa nyt ollenkaan lunta. saisi jatkua nämä plusskelit ihan miellään että pääsee pyöräilemään ja autollakin ajo helpompaa. kaipaatko sä lunta?

  • Jonna kirjoitti:

   Mun puolesta luntaa saa tulla kunhan ei ole liukasta! Lumi on ihan kiva elementti pikkupakkasella ja varsinkin tyttö nauttii kovasti lumesta 🙂

 5. Gunagolu kirjoitti:

  Mä en koskaan seuraa säätiedotteita ja pukeudun sen mukaan, miltä ulkona sillä hetkellä näyttää. Mä en pidä kuumasta enkä auringon paisteesta, joten mun mieleen on viileät ja pilviset kelit. Rakastan syyssadetta, ihanaa kun saa pukea pinkit kumisaappaat jalkaan 🙂 Lähes kaikki kelit on kivoja, kun pukeutuu sen mukaisesti (paitsi ne 30 asteen helteet auringon paahteella, mutta onneksi täällä Suomessa ei tarvitse sellaisista keleistä usein kärsiä 😉

  • Jonna kirjoitti:

   En muuten minäkään koskaan seuraa säätiedotteita. Katson aamulla miltä keli näyttää ja saatan aamulla tsekata iltapäivän tilanteen, jotta tiedän pitääkö ottaa sadetamineet mukaan. Muuten ihan sama mikä keli on!

 6. sinkoilija kirjoitti:

  Muistan sun kesällä kirjoittaneen jossain vaiheessa että pimahdat pian kun on satanut monta päivää putkeen eikä pääse ulos. 😉

  Pukeutumiskysymyshän se on! …Paitsi jos on ihan hirmuinen tuuli, niin sitten kyllä menee ainakin pyöräily haastavaksi.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, sillon mulla ei ollut mitään järkeviä sadevaatteitakaan olemassa! Taidettiin vielä olla mökillä silloin….?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *