Hae
Palasia Arjestani

Muutos lähtee itsestä.

Näin se on, asiassa kuin asiassa. Jos et ole tyytyväinen vartaloosi, on sinun alettava tekemään asialle jotakin. Jos et ole tyytyväinen elämääsi, etsi asioita jotka tekevät sinut onnelliseksi. On täysin turhaa jäädä vatvomaan asioita ja ajatella sitten kun.. Mä olen jo jonkin aikaa ollut vähän kyllästynyt normaali bodailuun. Tuntuu vaan niin saakelin tylsältä. Se suurin into koko touhuun on kadonnut. Rakastin kyllä treenaamista yli kaiken, mutta kaipaan uusia haasteita. Lauantaina niitä tulee, kun lähden testaamaan Keravan crossfit salille crossfittiä! Hui, mua jänskättää 🙂

Crossfitin aloitusta oon miettinyt varmaan viimeiden vuoden, mutta loikkaus tutusta ja turvallisesta salitreenistä on tuntunut liian suurelta. Samoja liikkeitä crossfitissäkin tehdään kuin salilla, mutta se vaatii myös paljon enemmän räjähtävyyttä, ketteryyttä, nopeutta ja venyvyyttä. Vaikka tuttujen aioiden parissa liikutaan edelleen niin silti se on täysin vierasta maaperää. Crossfitissä kiehtoo juuri  nuo ominaisuudet mitä crossfittaajalta vaaditaan (ja mitä kehitetään koko ajan), mutta totta kai myös mahdolliset ulkonäkö muutokset. Crossfittaaja naiset on aika hot hot vai mitä ootte mieltä?

Eilinen salitreeni poikkesi mun normaalista treenistä aika paljon. Tein ensin penkkiä 5 sarjaa, vedin leukoja 5 sarjaa ja loput 40 minuuttia keskityin harjoittelemaan rinnallevetoa, työntöä, tempausta ja valakyykkyä. Joskus vuosia sitten olen noita tehnyt ja voin sanoa, että helvetin vaikeeta oli! Ihan pelkällä kepillä tein alkuun ja loppuun jollakin pienellä ja kevyellä tangolla.

Jumpalle menossa.

Jumpalle menossa.

Sara ja Annakin sattuivat samaan aikaan treenaamaan niin sain tytöt nakitettua kameran taakse 😀 Kiitos kuvista tytskät!

Team Mammat. Etsi kuvasta pätkä :D

Team Mammat. Etsi kuvasta pätkä 😀

 

Nähtävästi rinnallevetoa menossa.

Nähtävästi rinnallevetoa menossa.

 

Valmistautuu...

Valmistautuu…

kuvia 012kuvia 013

Tempausta. Todella vaikea liike!!!

Tempausta. Todella vaikea liike!!!

 

Valakyykkyä..

Valakyykkyä..

kuvia 022

Vaatii kohtuullisen hyvää keskivartalon hallintaa. Tangolla en saanut yhtään toistoa!

Vaatii kohtuullisen hyvää keskivartalon hallintaa. Tangolla en saanut yhtään toistoa!

Päällimmäisenä koko treenistä jäi mieleen järkyttävä epätoivo: miks mä en osaa??? No siks kun en oo noita tehnyt. Tahdon niin kovasti oppia ja aionkin noi liikkeet oppia tekemään oikein. Miljoona asiaa on opeteltavana ja pitäis osata tuoda tanko oikein rinnalle, kääntää se oikein, mennä tangon alle, kyykätä… Tuntuu ettei mun kroppa ja pää tee ollenkaan yhteistyötä. Nilkat on sikakireet, ranteet ei taivu, en pääse kyykkyyn…. Aaaargh! On tässä työmaata, mut mä oon valmis tekemään duunia!

Kuka lähtee lauantaina mun kans Keravan crossfitille demoon (saa käydä kokeilemassa) klo 12-13? Kuka on messissä? Kaverin kanssa olis mukavempaa 🙂

Heitin housut pois, hah!

Heitin housut pois, hah!

 

JA tommosta söin eilen välipalalla.

JA tommosta söin eilen välipalalla.

Juu, nyt mä alan valmistautumaan tän päivän treeniin. Tiedossa kyykkyjä eri muodossa sekä maastavetoa ilman remmejä. Ihme on jos ees pelkkä tanko pysyy näpeissä kun aina oon remmejä käyttänyt. On muuten tänään ollut sellaisetkin lihakset kipeinä joita en ees tiennyt olemassa olevankaan 😀 Forkut on varsinkin aivan juntturassa kaikesta siitä kääntelystä ja tangon puristamisesta. On tää vaan mahtavaa touhua! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

17 kommenttia

 1. Emmi kirjoitti:

  Muakin on alkanu kiinnostamaan toi crossfit. Harmi kun en oo maisemissa. Oisin voinut lähteä kaveriksi koittamaan. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No höh! Mut joku toinen kerta sit? Vois taas treffata kun sulla on aikaa 🙂

   • Emmi kirjoitti:

    Ehdottomasti. 🙂 Pitää olla yhteyksissä, kun alkaa työt ja päivähoito luistamaan.

 2. Nimetön kirjoitti:

  Varo vaan jäät koukkuun! Tervetuloa kippileukojen ja olympianostojen ihanaan maailmaan! Keravallahan on taas syksyllä kisat joten sut varmaan nähdään siellä 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Eihän koukkuun jääminen ole ollenkaan paha asia 😉 ehkä pitää ensin kaikki perusasiat handlata ennen kun minnekään kisoihin ees suunnittelee…

 3. NiiNii kirjoitti:

  Hitto! Oisin lähteny sun kanssa mut meillä on vieraita viikonlopun! Buu!

 4. Atshuu kirjoitti:

  Heips..

  Ku kerran kysyit, niin.. ite oon Crossfittiä treenannukki, ikinä en Suomessa.. Joten, jos seuraa haluat ja kyyti (juna?) on, ni voisin vaikka lähteäkki mukaan..:D Siirryn huomisen Suomen kamaralle, eli jos laitat viestiä, ni en välttämättä heti vastaa 🙂

  Eli laita viestiä, jos oot vielä seuraa vaille! Ja jos et oo, ni liikkuvuutta vaan peliin kovasti! Alkaa valakyykkykin luonnistumaan, ku saa sen tangon oikeeseen asemaan sinne ylös. Tosin, vopalaa se on sittenkin ”isoilla” painoilla 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Moi!

   Laitoin sulle postia! Mun kulkupeli taitaa olla juna kun en ajokorttia omista 🙂

   Liikkuvuus ei tosiaan ole mun parhaita ominaisuuksia mut kai sekin siitä ajan kanssa ja harjoittelemalla!

 5. Riitta kirjoitti:

  vitsit, minäkin oon pitkään miettiny crossfittiä,tai muuta sen tyylistä reeniä,jo oikeestaan vuosia sitten.jotenki se vaan jäi,synnytyksen jälkee tai muutenkaa vauvavuonna ei vaa riittäny paukkuja alkaa panostaa mihinkää uuteen,perussali oli se tuttu ja turvallinen 😛 itelle oli jo ohjelmaan riven otto tarpeeks extremeä 😀 mut kerro ehdottomasti mitä pidit,jospa mullaki alkas aikaa järjestyä(kun perspunttiakaan en halua hylätä..) ja pääsis kokeilee,luulen kans et ehdottoman koukuttavaa puuhaa,mitä jonku treenin oon sivusilmällä seurannu.tsemppiä!

  • Jonna kirjoitti:

   Mua on just se tuttu ja turvallinen nyt alkanut kyllästyttää. Just kun aloin kehitystäkin saamaan aikaan 😀 Uskon kyllä että kroppakin muuttuu vähän erilaisemmaksi jos kovin innostun crossfitistä. Se on kuitenkin tosi monipuolista ja sisältää aerobisia osuuksiakin. Ehkä mä sen myötä innostuisin enemmän venyttelemäänkin että sais liikkuvuutta lisää 🙂

   Mä kerron sit miten kävin! Kuolemahan siellä varmasti tulee mut mä olen valmis 😉

 6. Hanna kirjoitti:

  Muistan itse kun aloitin noin vuosi sitten crossfittailut, miten vaikealta rinnalleveto, tempaus ja valakyykyt tuntuivat. Mielestäni osasin paljon hienompiakin temppuja mutta silloin tuntui ettei maailmassa ole mitään vaikeampaa oppia! 🙂 Sullahan on hyvä pohja kun voimaa löytyy ja liikkuvuus lisääntyy kuin itsestään kun alat hiomaan oikeita liikeratoja ja mobilisoinnit putkirullalla auttaa myös. Siellä salillahan sulle kerrotaan kaikki kikat niin eiköhän se siitä lähde luistamaan. Tsemppiä lauantain treeniin, kerro sitten miten kävi..:)

  • Jonna kirjoitti:

   Juu näinhän se on. Kiva päästä tekemään uusia juttuja ja asettaa täysin erilaisia tavoitteita kuin ennen. Hih, mä oon niin innoissani! Kerron sit mikä fiilis jäi 🙂

 7. Arttorius kirjoitti:

  Hellou!

  Suosittelen lämpimästi crossfittiä! Mullakin meni varmaan pari kuukautta kun pähkäilin ja mietin onko minusta siihen, vai pitäytyäkö vaan kaikessa muussa tutussa ja turvallisesti. Sitten aloitin(1,5 v sitten) ja tällä tiellä olen enkä lopeta ikinä. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Missä sä treenaat? Hitsi, kyllähän toi kovasti kiinnostais! Tällä hetkellä pähkäilen ton matkan kans kun meiltä Keravalle on aika lailla matkaa 🙁 Mut jotain uhrauksia tässä on ehkä tehtävä jos tahtoo treenielämän pitää mielekkäänä..

   • Arttorius kirjoitti:

    Pääasiassa kotona(mulla on liki kaikki vermeet mitä ”olla pitää” paitsi ei soutukonetta) ja sitten kaverin autokorjaamolla Espoossa(josta tullee joskus syksyllä virallinen treenisali, kunhan luvat järjestyy yms). Tai kotikyläni salilla, mutta tosi harvoin.

    Asutko Helsingissä? Siellähän olisi käsittääkseni parikin salia, toinen Länsisatamassa…toisen sijainnista en ole varma.
    Yleensä tutustumiskäynti on ilmainen, siitä saa jo aika hyvän tunnelman millainen meininki hallilla on. Mä olen niin kumma, ettei mua juuri kiinnosta yhteistreenaaminen, mutta nyt siihenkin olen tottunut. OnRamp-kurssille kannattaa mennä, siitä pääsee hyvin treenien sisältöihin ja näkemään kokonaiskuvaa. Mut cf:ssa on se hyvä puoli, että aina on kehittymisen varaa, eikä koskaan tiedä tarpeeksi.

    • Jonna kirjoitti:

     Mä oon myös miettinyt sitä vaihtoehtoa että treenais yksin tuolla salilla missä käyn. Kyllä sielläkin pystyis vetämään crossfit tyyppisiä treenejä. Toisaalta olis mukava päästä treenaamaan porukassa 🙂 olisko sulla vinkkejä missä noita crossfit treenejä olis näkyvillä? Ja ohjeita liikkeisiin myös? Ei oo ihan vielä kaikki noi termit ja systeemit hallussa 😀

     Joo mä asun Helsingin puolella. Noi muut crossfit salit on ihan täynnä. Se länsisataman sali on ollut vissiin jo pari vuotta ihan täynnä ja herttoniemeenkin on pitkät jonot.. Espooseen mulla on ihan liian pitkä matka eli vaihtoehdoksi jää Kerava tai odotella että lähemmäksi tulee boxi. Siihen saattaa mennä pitääkin aika 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.