Hae
Palasia Arjestani

Tuntumaa selkään, vihdoin!!

Sunnuntaijumppaaja.

Tällä viikolla en päässy salille kuin kolmesti ti-to. Maanantaisin pidän yleensä aina välipäivän (paitsi huomenna pakotetuista syistä) ja viikonloppu oltiin mökillä, jossa nyt näköjään ei koskaan tule treenattua.

Oon nyt noudattanut sitä sun tätä jakoa treeneissä. Pääasiassa yritän mennä 3-jakoisella, mutta välillä on pakko soveltaa. Itse asiassa ihan mielenkiintoista jumpata välillä vähän miten sattuu. Toiset lihasryhmät tulee jumpattua vain yhden kerran viikossa ja toiset pari kolme kertaa. Pitäis suunnitella uusi treeniohjelmakin. Kait siihen vois jotain erilaisia viikkojakin miettiä. Periaatteena olis, että tietyt liikkeet pysyis koko ajan ohjelmassa ja niissä pyritään nostaaman hiljalleen painoja.

Mietinnässä on nyt kovasti, että palkkaisinko taas valmentajan vai opettelisko jo vihdoin ja viimein suunnittelemaan ja vahtimaan itse omia tekemisiään. Olis varmaan jo aika…? Jos joskus innostun vielä kisailemaan niin sit vois dieettiin pyytää joltakin ammattilaiselta apuja. Vaikka noi dieettijututkin vois olla mielenkiintoista opetella itse..

Tiistaina jumppasin olkapäät ja kädet.
1. Pystypunnerrus tangolla 6, 6*32,5kg/ 6*30kg
2a. Arnold kp 3*9-13*12,5kg
2b. Sivuviparit kp 3*10-15*7kg
2c. Viparit eteen levyp. 3*10-14*5-10kg
3a. Kapea pena 3*6*45kg
3b. Kapeat leuat hauiksille 3*4-7
4a. Hk kp 10, 8*10kg
4b. Ransk. kp 11, 9*7kg
4c. Hk mutkat. 6*25kg/ 10*20kg
4d. Ransk. mutkat. 6*25kg/ 10*20kg

Vihdoin ja viimein alkaa toistot nousta pystypunnerruksessakin. Pitkään sitä ollaankin jo tahkottu. Ens kerralle vois taas vähän nostaa painoja tai sit koetan saada noilla pidemmän sarjan. Mennään fiiliksen mukaan. Olkapäille tykkään nykyään tehdä super-, tripla- ja giantsettejä. Tuntuu toimivan mulla paljon paremmin kuin pelkät suorat sarjat. Näitä ajattelin tehdä nyt vähän aikaa, katsotaan mitä tapahtuu. Käsille kans mukavia supersarjoja ja tuplasupereita. Viimenen neljän liikkeen kombo on aika mukava killeri 🙂

Keskiviikkona Rinta, etureidet ja vatsa
1. Peckdeck pyramidina 30-55kg, toistot 10-15
2. Vinopena smith pyramidina 20-50kg, toistot 4-6
3. Pena kp 2x, kunnon venytyksellä
4. Smithkyykky kapealla 20-55kg, toistot 7-8
5. Bulg. kp kyykky 2x
6a. Jalannostot maaten 2x
6b. Vatsarutistus maaten 2x
7. Hoover 1x

On siellä vielä jotain.

Rinnalle tällä kertaa pyramidisarjoja, paitsi käsipainopena oli ihan suoria settejä. Rinnan kanssa päätin ottaa tällä etureisiä kun teki niin kovasti mieli kyykkäämään 🙂 Jalat olin reenannu kokonaisuudessaan sunnuntaina, joten lepoa tuli normaalia vähemmän. Eipä kyllä haittaa, muskulaa saa etureisiinkin tulla ihan kuinka paljon vaan. Vatsojakin yritin räpistellä. Ei uskalla vieläkään alkaa painojen kanssa tekemään kun jo noi säälittävät liikkeet hapottaa aika huolella..

Torstaina takaolkapäät, selkä ja pohkulat.
1a. Viparit kulmassa kp 3*12-15*6kg
1b. Takaolat ristitaljassa kahvoilla 3*12-14*10kg
2. Takaolat alataljassa leveällä 2x
3. Avustettua leuanveto mo 12, 10, 9*95kg/ 8*95kg+7*110kg
4. T-kulmasoutu 13, 10*30kg/ 10*25kg
5a. Hammersoutu 12, 10*40kg
5b. Ylätalja niskan taakse 8*40kg/ 10*30kg
6. Pohkeet seisten pyramidina 25-50kg, toistot 6-8, vikassa sarjassa kaksi pudotusta.

Tää oli ehkä paras selkätreeni vähään aikaan. Mun on ollut tosi vaikee saada ylätaljassa mitään tuntumaa selkään, mut asia korjaantu avustetulla leuanvedolla. Latsit oli jo ekan sarjan jälkeen aivan tulessa! Löysin uuden suosikkiliikkeen 🙂 Tarkotus oli tehdä hammersoudun tilalla alataljaa, mut se oli aika vahvasti varattuna koko ajan. Koko treenin vedin aika nopealla tahdilla niin kuin nykyisin melkein jokaisen treenin

Seuraavana päivänä olikin sit oikean puolen pitkä selkälihas ihan tuhannen jumissa 🙁 Siis oikeasti tosi kipeä. Jouduin ottamaan pariin otteeseen särkylääkettäkin kun koski niin kovasti. Nukkuminenkin oli aika tuskaista.. Ostin muuten meille kotiin Cittarista foam rollerin ja sillä oon yrittänyt rullailla melkein joka ilta. Äsken käsittelyn sai alakerta ja erityisesti hanuri, joka on taas ihan juntturassa. En tajua mistä se nyt kipeytyy vaikken syötä tyttöä enää yöllä.

Oon kisakuviakin katsellut vähän sieltä täältä ja taso fitnessfysiikassa on heti samoin tein niin kova ettei taida ihan heti siihen sakkiin olla asiaa. Tietysti täytyy muistaa ettei siellä pelkällä lihasmassalla pärjätä, mut aika pieneltä tuntuu olo kuvia katsellessa. Jospa tässä vielä jokunen vuosi jumppaillaan ja katsellaan tarttuuko muskula vai ei.

Huomennapa sitten taas olkapäitä ja kätösiä!

2 kommenttia

  1. Lady Puntti kirjoitti:

    Taidan ottaa tosta sun kädet-olkapää-setistä leikkaa liimaa itelle ohjelman! Kerrotko vielä, mimmosta tempomista on arnoldsi?Onks toi a-b-c-d-setit sellasia toistensa supersarjoja, eli tehdään kaikki peräkkäin ilman taukoja?Keksihän näkyville sellainen omenapakarat-ohjelma 😉

  2. Jonna1983 kirjoitti:

    Tsekkaa youtubesta ”arnold press” sillä pitäs löytyä oikeanlainen tekniikkaa ;)Testaa ihmeessä, hyvin tolla saa olkapäät ja kädet pumppiin! Kaikki liikkeet a-d putkeen vaan ilman mitään taukoja. Vikan liikkeen jälkeen huilia 60-90 sekkaa ja sit uusiks.Ei taideta tällä mun hanurilla paljon ohjelmia laatia 😀 EI olis kovin uskottavaa… Kyykyt ja askelkyykyt on aika hyviä. Barbell hip thrustia meinasin ite kokeilla jossakin vaiheessa. Varmaan tolla nimellä löytyy juutuupista sekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *