Hae
Palasia Arjestani

Korona vei mun hiukset

korona vei mun hiukset

Korona vei mun hiukset

Niin kävi että korona vei mun hiukset. Mun kauniit ja paksut hiukset! Sairastin koronan helmikuussa ja silloin ei ollut tiedossa, että näin voisi edes käydä. Ihmettelin huhtikuun puolessa välissä kun hiuksia alkoi irrota ihan tukkokaupalla. Hiukset menivät yhtäkkiä todella kuivaksi ja huonokuntoisiksi ja sen jälkeen haivenet alkoivat tippua päästä yksi kerrallaan. Tai no, sata kerrallaan ehkä ennemmin. Ajattelin, että eihän tämä nyt mitään ihmeellistä ole, sillä hiuksia tippuu muutenkin. Kun ponnari alkoi ohentua ja ohentua, päätin että nyt on mentävä käymään lääkärillä jos minulla onkin joku puutos tai kilpirauhasen ongelma. Melkeinpä heti tehtyäni päätöksen lääkärille menosta juttelin anoppini kanssa ja hän kertoi, että häneltäkin tippuu hiukset päästä. Sairastimme koronan samaan aikaan ja laskettiin yksi yhteen yksi. Hänellä oli sattumalta seuraavana päivänä lääkäriaika varattuna ja käynnillään hän kysyi asiasta lääkäriltä. Sieltähän se vahvistus sitten saatiin: toisten elimistölle korona aiheuttaa niin kovan stressitilan, että pari kolme kuukautta sairastamisen jälkeen osa hiuksista lähtee kokonaan.

…enkä ole ainoa…

Tuon informaation saatuani sukelsin interwebin ihmeelliseen maailmaan ja totta se tosiaan oli. Kohtalotovereita oli jo aikamoinen määrä. Osalta hiukset ohenee puolella ja toiset säästyy vähän vähemmällä. Hiuksia saattaa pudota tukottain jopa puolen vuoden ajan! Minulta hiuksista on tippunut melkein puolet ja ennen niin vahva ponnari on vain ohuen ohut hiirenhäntä enää. Kampaajalle olen menossa lähipäivinä leikkauttamaan tukan lyhyeksi ja toivon, että hiukset kasvaisivat samanlaisina takaisin. Toisilla hiukset ovat kasvaneet takaisin harmaina (nuoremmillakin!), osalla kiharana ja osalla suorana. Saa nähdä minkälaista kiehkuraa minä saan takaisin…

korona vei mun hiukset

Tällainen tukko lähtee hiuksia useamman kerran päivässä.

sitä vaan lähtee ja lähtee

Moni varmasti ajattelee, että ompa kauheaa kun vähän lähtee tukkaa. Voin kertoa, että nyt ei ole mistään ihan pienestä hiustenlähdöstä kyse. Kun harjaan aamulla hiukset, tukkaa lähtee kourallinen. Kun menen töihin ja laitan ponnarin, tukkaa lähtee kourallinen. Kun menen illalla suihkuun ja harjaan hiukset, tukkaa lähtee kourallinen ja suihkussa veden mukana selkää pitkin valuu uusi kourallinen. Tukkaa vain lähtee ja lähtee! Kotona joka paikka on täynnä koiran karvaa ja minun tukkaa 😀 En edes tiedä kummastako lähtee enemmän! Näin se korona vei mun hiukset tai ainakin jo puolet niistä. Jos on antaa hyviä vinkkejä hiusten kasvattamiseen ja vahvistamiseen, niin ilolla otan vastaan <3

Onko muita koronan sairastaneita, joilla lähtee tukka päästä?

Edellinen postaus: Tämä on sitä elämää

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

31 kommenttia

 1. Katariina kirjoitti:

  On tuo kyllä outo tauti ?

  • Jonna kirjoitti:

   On todella outo! Jännä nähdä saadaanko koskaan kiinni että miksi korona toimii niin kuin toimii ja miksi toisilla on oireita ja toisilla ei ?

 2. Leenu kirjoitti:

  Hei, täällä kohtalotoveri. Olen 38v. Sairastuin maaliskuussa. Toukokuussa alkoi erittäin voimakas hiustenlähtö. Ensin en ollut niin huolissani, koska minulla on aina ollut pitkät ja paksut hiukset ja kuvittelin, että hiuksia kyllä riittää. Tilanne on nyt kuitenkin nopeasti edennyt ja enää on jäljellä vain ohut hiirenhäntä. Kohta ei sitäkään.

  • Jonna kirjoitti:

   Moi! Mä kävin leikkauttamassa tukan pari viikkoa sitten lyhyemmäksi. Ei se toki hiustenlähtöä vähennä, mutta ei määrä ei tunnu enää niin paljolta. Vähän näyttää, että ihan oikeastikin nyt lähtee vähemmän tukkaa ja uutta on alkanut jo puskemaan 🙂 Toivotaan että tää asettuis ja molempien tukka kasvaisi entistä paksumpana takaisin!

 3. Lennu kirjoitti:

  Sairastin koronan huhtikuussa ja nyt on alkanut lähteä ihan tukkoina hiuksia päästä. Ohimot on kohta ihan kaljut. 🙁 Ennen oli paksu tukka.

  • Jonna kirjoitti:

   hiusten lähtöä saattaa kestää pari kuukautta. Mulla on alkanut ehkä hieman jo helpottaa. Tukkaa lähtee edelleen, mutta ei ihan niin paljon ja uutta on kasvanut jo tilalle. Toivottavasti sullakin menee nopeasti ohi! 🙂

 4. C kirjoitti:

  Mulla ihan sama. Tuo määrä kuvassa lähtee päivässä vähintään ja pesukoneessa ja lattioilla on hiuksia …
  Sairastin koronan helmikuun lopussa. Onneksi paksu tukka, mutta hiirenhäntä on nyt mun ponnari… ehkä tää tästä. Vielä ei hiusten lähtö ole loppunut.

 5. Sirpa Leino kirjoitti:

  Sairastin koronan pääsiäisen aikaan ja nyt lähtee hiuksia pelottavalla vauhdilla. Sitä on jatkunut jo muutaman viikon. Aluksi ihmettelin että mitä ihmettä. Netistä löytyi vastaus. Hitsin korona.

 6. Hemuli kirjoitti:

  Kyllä ? sairastin koronan maaliskuussa ja hiuksia rupesi lähtemään kesäkuun alussa ja lähtee tosiaan tukottain ja suihkussa tosiaan valuu selkää pitkin. Moni kaveri katsonut kauhuissaan hiustenlähtöäni. Olen ammatiltani kampaaja ja tiedän hiuksista, mutta tälläistä hiustenlähtöä en ole aiemmin huomannut kuin todella vakavasti sairailla ?
  Oma paksu, luonnonkihara hius on enää muisto vain ? Leikkautin kollegalla myös reilu 5cm jo pois kun latva oli niin olematon ?

 7. Hellu kirjoitti:

  Täällä sama ongelma. Korona helmikuussa ja nyt 2kk:tta lähtenyt hiuksia. Tosin ohimoille kasvaa jo uutta. 1/4 osa hiuksista lähtenyt. Päälaki näkyy osittain. Ihan järkyttävää. Peruukkiostoksille kohta lähdettävä.

 8. Tapsa kirjoitti:

  THL:n sivuilla ei lue mitään asiasta, yhteys koronaan ei siis ole totta, kertoi hoitaja, lääkäri määritteli miestyyppiseksi kaljuuntumiseksi.

 9. Tapsa kirjoitti:

  Huhtikuussa sairastettu korona ja kesäkuussa alkoi runsas hiustenlähtö, oheneminen. Koska THL:n sivuilla ei lue mitään asiasta, yhteys koronaan ei siis ole totta, kertoi hoitaja. Lääkäri määritteli miestyyppiseksi kaljuuntumiseksi ja määräsi Rogainea ja hilseshampoota. Apteekista ostin biotiinia ja monivitamiinia ja odottelen hiusten kasvavan takaisin.

  • Jonna kirjoitti:

   Hiukset voi lähteä stressin seurauksena esim.onnettomuuden tai vaikka rankan eron jälkeen. Toisilla rajuna sairastettu korona on suuri stressireaktio keholle ja siksi tukka tippuu. Itse olen tästä myös useamman talon lääkärin kanssa keskustellut ja heillä tämä oli kyllä tiedossa! Sanoivat että todella monelle Koronan rajuna sairastaneelle tämä on ihan normaali elimistön reaktio. Minulla tukka on alkanut jo kasvaa takaisin, samoin anopilla 🙂

 10. Miia kirjoitti:

  Hei, mulla lähti hiukset noin kaksi kuukautta koronan sairastamisen jälkeen kesä- heinäkuun aikana 2021. Ihmiset vähätteli sitä kun sanoin, et nyt lähtee kunnolla hiukset päästä.
  Tämä sairaus on tuonut ikävä kyllä muitakin jälkioireita.
  Hiustenlähtö oli ensimmäinen oire.
  Uupumus, jatkuva väsymys ja Hengenahdistus…nämä kaikki paitsi hiustenlähtö on kestänyt 10 kk.
  Hiukset on kasvanut takaisin tumman ruskeana jos jotain positiivista niin ei ”maantien” harmaana jollaiset ne olivat ennen.

  • Jonna kirjoitti:

   Moi!

   Mulla kasvoi tukka myös takaisin hieman eri värisenä. Sullahan on selkeät longcovidin oireet edelleen!

 11. Anu kirjoitti:

  Marraskuussa 2021 todettiin korona, jota sairastin 3vkoa. Olin todella huonossa hapessa mutta selvisin kuitenkin ilman sairaalassa olemista. Edelleen mm. uupumusta ja väsymystä, hengästyn äkkiä eikä maku- ja hajuaisti ole palautunut

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa hyvin saman tyyppiseltä mitä itsekin sairastin! Tsemppiä kovasti ❤️ Se ottaa oman aikansa. Nyt pitää vaan olla ihan iisisti. Meillä tyttö sairastui viime perjantaina ja tässä jännätään tuleeko muillekin toinen kierros ?‍?

 12. Tanja kirjoitti:

  Lohduttavaa kuulla, että tämä sama oire on muillakin. Itsellä lähtee hiuksia tukottain ja pistää kyllä mielen matalaksi. Jotenkin ahdistavaa vielä tämän kaiken päälle. Sairastin koronan joulukuussa.

  • Jonna kirjoitti:

   Johtuu kuulemma kehon stressireaktioista! Mulla sitä kesti parisen kuukautta ja sitten rauhottui. Uutta tukkaa alkoi kasvaa samoin tein takaisin ?

 13. Teija kirjoitti:

  Hei,
  Minullakin hiukset lähtevät tukuittain koronataudin jälkeen: edelleen 3 kk sairastumisesta. Pitkästä kauniista tukasta ei enää jälkeäkään. Käyn leikkauttamassa lyhyeksi, toivon ja odotan, että kasvaisi takaisin. Toivottavasti en täysin kaljuunnu. Stressiä on kyllä ollut pitkin vuotta. Kunpa osaisi nyt löysätä ja relata.
  Tsemppiä, iloa ja voimia kaikille kohtalotovereille ❣

  • Jonna kirjoitti:

   Minulla hiustenlähtö kesti muistaakseni noin pari kuukautta ja sen jälkeen helpotti. Nyt on jo tukka kasvanut paksuna takaisin 🙂 Mutta lyhyeksi leikkasin minäkin silloin kun pitkästä kauniista tukasta oli vain ohut liuru jäljellä…

 14. Lissukka kirjoitti:

  Helmikuussa sairastettu koronaa 4viikkoa ja nyt hiustenlähtöä toukokuun lopusta alkaen.Lähtee kuivana ja kun pesty niin sitten niitä vasta lähtee.
  Eipä ole enää paksut eli nyt on laiha luiru ponnari.
  Ostin kosteuttavaa shampoota ja tehohiusnaamion krt/viikossa .Seuraavaksi hankinnassa hiuksiin kohdistuvat vitamiinit tueksi.
  Toki monipuolinenruoka on myös tärkeä.Eiköhän näillä tule tukka takaisin 🙂

 15. Johanna kirjoitti:

  Sairastin koronan tammikuun loppupuolella ja vielä keuhkokuumeen sen jälkitautina. Hiusten lähtöön kiinnitin huomiota huhti-toukokuun paikkeilla mutta ajattelin sen liittyvän ikääni (67 v ). Nyt aloin etsiä netistä tietoa hiusten lähdöstä ja löysin tämän keskustelun. Hiuksia lähtee edelleen paljon pääasiassa sivuilta. Tukka tuntuu tosi ohuelle verrattuna entiseen. Kauankohan tämä kestää? Olenkohan syksyllä jo kalju? Onkohan tähän mitään lääkettä joka todella toimisi. Syön terveellisesti ja muutenkin elämäni on tervettä… .koronan jälkeen tosin kivut ovat estäneet liikkumista jonkin verran.

 16. Jonna kirjoitti:

  Kyllä minullakin kuukauden puolitoista lähti todella raju määrä hiuksia! Päänahka kuulsi paikka paikoin läpi ja hiukset ohenivat todella paljon. Nyt vuosi ja 4kk myöhemmin tukka on kasvanut takaisin yhtä paksuna 🙂 Tsemppiä kovasti! Anopilla lähti myös kauhea määrä hiuksia koronan jälkeen. Oli sairastuessaan sinun ikäisesi. En tiedä olisiko jostain hiuksia vahvistavasta valmisteesta apua? Itse kävin leikkauttamassa hiukset suosiolla paljon lyhyemmiksi.

 17. Tuula kirjoitti:

  Sairastuin koronaan (kolme piikkiä takana) maaliskuun alussa -22 toukokuussa huomasin hiuksia harjatessa että irtoaa hiuksia enemmän kuin normaalisti. Nyt eletään heinäkuun puoliväliä hiukset ohentunert huomattavasti päälaella huomaa että ”sisukumi” näkyy. Pitää varmaan käydä leikkaamaasa hiukset ihan lyhyeksi ja alkaa suunnitteleen peruukkia.

 18. Sussu kirjoitti:

  Moikka! Täällä myös ilmeisesti jälkitaudin seurauksena hiustenlähdöstä kärsivä. Maaliskuun lopulla, huhtikuun alussa tuli korona. Paniikissa värjäsin hiustenlähdön ja yhtäkkisen huonon kunnon vuoksi vaalean tukan (jota olin kasvattanut häitä varten) tummaksi ja punaiseksi, kun hiuksia vaan alkoi lähteä ja ohenemaan. Ei se vaan lopu. Paksu kuontalo onneksi, mut nyt alkaa olla jäljellä enää sielu. Kaikenkukkuraksi Nyt piti leikata polkaksi, koska näytti että olisin ollut kotiparturilla vähän saksimassa, kun hiuksia on lähteny kourakaupalla. Häät elokuun lopussa. Alkaa stressaamaan😭

 19. Inna kirjoitti:

  Sairastin koronan huhtikuussa, 10 päivää. Noin 2 viikkoa nyt lähtenyt hiuksia päivittäin ja paljon. Jo ennestään ohuet ja nyt hiuksia joka paikassa, vaatteissa ym. Hengenahdistusta edelleen päivittäin, mikä on pelottava oire.

 20. Shary kirjoitti:

  Sairastin koronan maaliskuun lopussa ja oon huomannut yli kuukauden päivät että hiuksia lähtee tosi paljon. Mulla on nyt tähän päivään mennessä puolet hiuksista kadonnut. Itsellä on ollut vuosia sitten tosi paha tulehdus ja se vei silloinkin puolet hiuksistani. Eli uskon että infektio ne hiukset vie päästä. Onneksi itselläkin OLI paksut hiukset, joista on ollut varaa tippuakin mutta ei tämä kivaa ole.😓 kiva kuulla että teille joillekin jo tukkaa kasvanut takaisin❤️

 21. Shary kirjoitti:

  Ja Huom itse en ole ottanut ainuttakaan korona piikkiä, ei näytä piikit auttavan tähän mystiseen hiustenlähtöönkään. Näytti joku kertovan että kolme piikkiä ottanu ja tukka lähtee. Yst. Terv. Shary

 22. Merja kirjoitti:

  Hei,

  Sairastin koronan siis ihan juuri, olen tässä ihmetellyt, kun hiukset kuivui ns.päähän ja niitä on nyt lähtenyt todella paljon. Käsissä tukoittain, kun laittaa esim.hoitoainetta tm. Tässäpä tälle tuli selitys. Katsotaan miten tässä vielä käy, sairastumisesta kohta 2 viikkoa ja nyt menossa jälkioireet mm.hengitys tosi raskasta, hengenahdistus. Olen astmaatikko, joten tämä ei yllättänyt. Väsymys on todella raju ja jaksaminen nollissa. Mutta kiitos blogikirjoituksesta, tämä hiustenlähtöhän sai nyt vahvistuksen, että liittyy tähän. Ja niin, 3 koronarokotusta otettuna täälläkin. Kivaa syksyä sinne, kaikesta huolimatta.

  • Jonna kirjoitti:

   Moikka,

   Muusta ottaa nyt ihan iisisti! Astmaatikkona varmasti tiedätkin palautumisen tärkeyden. Mulla itselläni myös astma ja kaikki flunssatkin iskee aina eniten keuhkoihin. Voin lohduttaa sen verran, että hiukset kasvaa kyllä takaisin 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *