Hae
Palasia Arjestani

Korona vei mun hiukset

korona vei mun hiukset

Korona vei mun hiukset

Niin kävi että korona vei mun hiukset. Mun kauniit ja paksut hiukset! Sairastin koronan helmikuussa ja silloin ei ollut tiedossa, että näin voisi edes käydä. Ihmettelin huhtikuun puolessa välissä kun hiuksia alkoi irrota ihan tukkokaupalla. Hiukset menivät yhtäkkiä todella kuivaksi ja huonokuntoisiksi ja sen jälkeen haivenet alkoivat tippua päästä yksi kerrallaan. Tai no, sata kerrallaan ehkä ennemmin. Ajattelin, että eihän tämä nyt mitään ihmeellistä ole, sillä hiuksia tippuu muutenkin. Kun ponnari alkoi ohentua ja ohentua, päätin että nyt on mentävä käymään lääkärillä jos minulla onkin joku puutos tai kilpirauhasen ongelma. Melkeinpä heti tehtyäni päätöksen lääkärille menosta juttelin anoppini kanssa ja hän kertoi, että häneltäkin tippuu hiukset päästä. Sairastimme koronan samaan aikaan ja laskettiin yksi yhteen yksi. Hänellä oli sattumalta seuraavana päivänä lääkäriaika varattuna ja käynnillään hän kysyi asiasta lääkäriltä. Sieltähän se vahvistus sitten saatiin: toisten elimistölle korona aiheuttaa niin kovan stressitilan, että pari kolme kuukautta sairastamisen jälkeen osa hiuksista lähtee kokonaan.

…enkä ole ainoa…

Tuon informaation saatuani sukelsin interwebin ihmeelliseen maailmaan ja totta se tosiaan oli. Kohtalotovereita oli jo aikamoinen määrä. Osalta hiukset ohenee puolella ja toiset säästyy vähän vähemmällä. Hiuksia saattaa pudota tukottain jopa puolen vuoden ajan! Minulta hiuksista on tippunut melkein puolet ja ennen niin vahva ponnari on vain ohuen ohut hiirenhäntä enää. Kampaajalle olen menossa lähipäivinä leikkauttamaan tukan lyhyeksi ja toivon, että hiukset kasvaisivat samanlaisina takaisin. Toisilla hiukset ovat kasvaneet takaisin harmaina (nuoremmillakin!), osalla kiharana ja osalla suorana. Saa nähdä minkälaista kiehkuraa minä saan takaisin…

korona vei mun hiukset

Tällainen tukko lähtee hiuksia useamman kerran päivässä.

sitä vaan lähtee ja lähtee

Moni varmasti ajattelee, että ompa kauheaa kun vähän lähtee tukkaa. Voin kertoa, että nyt ei ole mistään ihan pienestä hiustenlähdöstä kyse. Kun harjaan aamulla hiukset, tukkaa lähtee kourallinen. Kun menen töihin ja laitan ponnarin, tukkaa lähtee kourallinen. Kun menen illalla suihkuun ja harjaan hiukset, tukkaa lähtee kourallinen ja suihkussa veden mukana selkää pitkin valuu uusi kourallinen. Tukkaa vain lähtee ja lähtee! Kotona joka paikka on täynnä koiran karvaa ja minun tukkaa 😀 En edes tiedä kummastako lähtee enemmän! Näin se korona vei mun hiukset tai ainakin jo puolet niistä. Jos on antaa hyviä vinkkejä hiusten kasvattamiseen ja vahvistamiseen, niin ilolla otan vastaan <3

Onko muita koronan sairastaneita, joilla lähtee tukka päästä?

Edellinen postaus: Tämä on sitä elämää

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

2 kommenttia

  1. Katariina kirjoitti:

    On tuo kyllä outo tauti 😕

    • Jonna kirjoitti:

      On todella outo! Jännä nähdä saadaanko koskaan kiinni että miksi korona toimii niin kuin toimii ja miksi toisilla on oireita ja toisilla ei 😳

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *