Hae
Palasia Arjestani

Korona vei mun hiukset

korona vei mun hiukset

Korona vei mun hiukset

Niin kävi että korona vei mun hiukset. Mun kauniit ja paksut hiukset! Sairastin koronan helmikuussa ja silloin ei ollut tiedossa, että näin voisi edes käydä. Ihmettelin huhtikuun puolessa välissä kun hiuksia alkoi irrota ihan tukkokaupalla. Hiukset menivät yhtäkkiä todella kuivaksi ja huonokuntoisiksi ja sen jälkeen haivenet alkoivat tippua päästä yksi kerrallaan. Tai no, sata kerrallaan ehkä ennemmin. Ajattelin, että eihän tämä nyt mitään ihmeellistä ole, sillä hiuksia tippuu muutenkin. Kun ponnari alkoi ohentua ja ohentua, päätin että nyt on mentävä käymään lääkärillä jos minulla onkin joku puutos tai kilpirauhasen ongelma. Melkeinpä heti tehtyäni päätöksen lääkärille menosta juttelin anoppini kanssa ja hän kertoi, että häneltäkin tippuu hiukset päästä. Sairastimme koronan samaan aikaan ja laskettiin yksi yhteen yksi. Hänellä oli sattumalta seuraavana päivänä lääkäriaika varattuna ja käynnillään hän kysyi asiasta lääkäriltä. Sieltähän se vahvistus sitten saatiin: toisten elimistölle korona aiheuttaa niin kovan stressitilan, että pari kolme kuukautta sairastamisen jälkeen osa hiuksista lähtee kokonaan.

…enkä ole ainoa…

Tuon informaation saatuani sukelsin interwebin ihmeelliseen maailmaan ja totta se tosiaan oli. Kohtalotovereita oli jo aikamoinen määrä. Osalta hiukset ohenee puolella ja toiset säästyy vähän vähemmällä. Hiuksia saattaa pudota tukottain jopa puolen vuoden ajan! Minulta hiuksista on tippunut melkein puolet ja ennen niin vahva ponnari on vain ohuen ohut hiirenhäntä enää. Kampaajalle olen menossa lähipäivinä leikkauttamaan tukan lyhyeksi ja toivon, että hiukset kasvaisivat samanlaisina takaisin. Toisilla hiukset ovat kasvaneet takaisin harmaina (nuoremmillakin!), osalla kiharana ja osalla suorana. Saa nähdä minkälaista kiehkuraa minä saan takaisin…

korona vei mun hiukset

Tällainen tukko lähtee hiuksia useamman kerran päivässä.

sitä vaan lähtee ja lähtee

Moni varmasti ajattelee, että ompa kauheaa kun vähän lähtee tukkaa. Voin kertoa, että nyt ei ole mistään ihan pienestä hiustenlähdöstä kyse. Kun harjaan aamulla hiukset, tukkaa lähtee kourallinen. Kun menen töihin ja laitan ponnarin, tukkaa lähtee kourallinen. Kun menen illalla suihkuun ja harjaan hiukset, tukkaa lähtee kourallinen ja suihkussa veden mukana selkää pitkin valuu uusi kourallinen. Tukkaa vain lähtee ja lähtee! Kotona joka paikka on täynnä koiran karvaa ja minun tukkaa 😀 En edes tiedä kummastako lähtee enemmän! Näin se korona vei mun hiukset tai ainakin jo puolet niistä. Jos on antaa hyviä vinkkejä hiusten kasvattamiseen ja vahvistamiseen, niin ilolla otan vastaan <3

Onko muita koronan sairastaneita, joilla lähtee tukka päästä?

Edellinen postaus: Tämä on sitä elämää

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

13 kommenttia

 1. Katariina kirjoitti:

  On tuo kyllä outo tauti 😕

  • Jonna kirjoitti:

   On todella outo! Jännä nähdä saadaanko koskaan kiinni että miksi korona toimii niin kuin toimii ja miksi toisilla on oireita ja toisilla ei 😳

 2. Leenu kirjoitti:

  Hei, täällä kohtalotoveri. Olen 38v. Sairastuin maaliskuussa. Toukokuussa alkoi erittäin voimakas hiustenlähtö. Ensin en ollut niin huolissani, koska minulla on aina ollut pitkät ja paksut hiukset ja kuvittelin, että hiuksia kyllä riittää. Tilanne on nyt kuitenkin nopeasti edennyt ja enää on jäljellä vain ohut hiirenhäntä. Kohta ei sitäkään.

  • Jonna kirjoitti:

   Moi! Mä kävin leikkauttamassa tukan pari viikkoa sitten lyhyemmäksi. Ei se toki hiustenlähtöä vähennä, mutta ei määrä ei tunnu enää niin paljolta. Vähän näyttää, että ihan oikeastikin nyt lähtee vähemmän tukkaa ja uutta on alkanut jo puskemaan 🙂 Toivotaan että tää asettuis ja molempien tukka kasvaisi entistä paksumpana takaisin!

 3. Lennu kirjoitti:

  Sairastin koronan huhtikuussa ja nyt on alkanut lähteä ihan tukkoina hiuksia päästä. Ohimot on kohta ihan kaljut. 🙁 Ennen oli paksu tukka.

  • Jonna kirjoitti:

   hiusten lähtöä saattaa kestää pari kuukautta. Mulla on alkanut ehkä hieman jo helpottaa. Tukkaa lähtee edelleen, mutta ei ihan niin paljon ja uutta on kasvanut jo tilalle. Toivottavasti sullakin menee nopeasti ohi! 🙂

 4. C kirjoitti:

  Mulla ihan sama. Tuo määrä kuvassa lähtee päivässä vähintään ja pesukoneessa ja lattioilla on hiuksia …
  Sairastin koronan helmikuun lopussa. Onneksi paksu tukka, mutta hiirenhäntä on nyt mun ponnari… ehkä tää tästä. Vielä ei hiusten lähtö ole loppunut.

 5. Sirpa Leino kirjoitti:

  Sairastin koronan pääsiäisen aikaan ja nyt lähtee hiuksia pelottavalla vauhdilla. Sitä on jatkunut jo muutaman viikon. Aluksi ihmettelin että mitä ihmettä. Netistä löytyi vastaus. Hitsin korona.

 6. Hemuli kirjoitti:

  Kyllä 😩 sairastin koronan maaliskuussa ja hiuksia rupesi lähtemään kesäkuun alussa ja lähtee tosiaan tukottain ja suihkussa tosiaan valuu selkää pitkin. Moni kaveri katsonut kauhuissaan hiustenlähtöäni. Olen ammatiltani kampaaja ja tiedän hiuksista, mutta tälläistä hiustenlähtöä en ole aiemmin huomannut kuin todella vakavasti sairailla 😩
  Oma paksu, luonnonkihara hius on enää muisto vain 😩 Leikkautin kollegalla myös reilu 5cm jo pois kun latva oli niin olematon 😩

 7. Hellu kirjoitti:

  Täällä sama ongelma. Korona helmikuussa ja nyt 2kk:tta lähtenyt hiuksia. Tosin ohimoille kasvaa jo uutta. 1/4 osa hiuksista lähtenyt. Päälaki näkyy osittain. Ihan järkyttävää. Peruukkiostoksille kohta lähdettävä.

 8. Tapsa kirjoitti:

  THL:n sivuilla ei lue mitään asiasta, yhteys koronaan ei siis ole totta, kertoi hoitaja, lääkäri määritteli miestyyppiseksi kaljuuntumiseksi.

 9. Tapsa kirjoitti:

  Huhtikuussa sairastettu korona ja kesäkuussa alkoi runsas hiustenlähtö, oheneminen. Koska THL:n sivuilla ei lue mitään asiasta, yhteys koronaan ei siis ole totta, kertoi hoitaja. Lääkäri määritteli miestyyppiseksi kaljuuntumiseksi ja määräsi Rogainea ja hilseshampoota. Apteekista ostin biotiinia ja monivitamiinia ja odottelen hiusten kasvavan takaisin.

  • Jonna kirjoitti:

   Hiukset voi lähteä stressin seurauksena esim.onnettomuuden tai vaikka rankan eron jälkeen. Toisilla rajuna sairastettu korona on suuri stressireaktio keholle ja siksi tukka tippuu. Itse olen tästä myös useamman talon lääkärin kanssa keskustellut ja heillä tämä oli kyllä tiedossa! Sanoivat että todella monelle Koronan rajuna sairastaneelle tämä on ihan normaali elimistön reaktio. Minulla tukka on alkanut jo kasvaa takaisin, samoin anopilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *