Hae
Palasia Arjestani

Joulupäivä – päivistä paras!

Processed with VSCO with 6 preset

Tätä päivää on odotettu. Päivää kun saa vaan olla. Ei ole enää miljoonaa asiaa tehtävänä, vaan kaikki on hoidettu. Nautin joulupäivän tunnelmasta aivan suunnattomasti, mutta en toki mitenkään vihaa aattoakaan, vaikka se vähän raskas ja väsyttävä onkin. Me aloitetaan aatto aina aamupalalla oman perheen kesken. Yöllä tonttu on aina tuonut tytön nukkuessa sängyn viereen paketin, joka avataan yhdessä. Sen jälkeen syödään aamiaista ja ollaan vain hetki. Anoppilassa syödään puolilta päivin joulupuuro ja katsotaan joulurauhan julistus. Tästä alkaa aina mun joulufiilis! Iltapäivällä mennään miehen enon luokse, jonne meitä kokoontuu aina noin 30 henkeä. Neljän maissa syödään aattoillallinen pitkän kaavan mukaan ja kuuden aikaan tulee pukki jakamaan lahjat. Sitten keitellään kahvit ja syödään jälkkärit. Illan päätteeksi ajetaan takaisin anoppilaan avaamaan loput lahjat. Yhdeksän maissa oltiin valmista kauraa kotiin. Mä olin ihan rättiväsynyt ja painelin melko nopeasti sänkyyn kuuntelemaan kirjaa. Tyttö sen sijaan leikki yhteentoista saakka uusilla leluillaan. Kerrankin hän sai luvan valvoa myöhempään 😉

Processed with VSCO with 6 preset

Processed with VSCO

Processed with VSCO with 6 preset

Processed with VSCO with 6 preset

Processed with VSCO

Processed with VSCO with 6 preset

Teemaan sopiva paita täältä*. Alet alkaneet myös House of brandonilla!

Teemaan sopiva paita täältä*. Alet alkaneet myös House of brandonilla!

Joulupäivä on siitä ihana, että saa heräillä ihan rauhassa. Sovittiin illalla miehen kanssa ettei nousta ennen yhdeksää sängystä. Mä tassuttelin kuitenkin keittiöön jo kahdeksalta ja jätin tytön ja miehen tuhisemaan meidän sänkyyn. Elämän pieniä luksushetkiä kun saa rauhassa syödä aamupalaa olkkarissa vain kuusen valojen tuodessa vähän valoa huoneeseen. Katselin hetken töllöä ja aloin järkkäilemään lahjoja omille paikoilleen. Olotila oli sen verran nuhjuinen, että päätin vetäistä lenkkikamat niskaa ja hilpaista ulos. Tarkoitus oli tehdä kevyt kävelylenkki, mutta juoksuksihan se meni kun fiilis oli niin hyvä! Tästähän voisi ottaa joka jouluisen perinteen 😉

Processed with VSCO

Processed with VSCO with 6 preset

Processed with VSCO with 6 preset

Nyt on taas syöty hyvin ja herkuteltukin! Huomenna voisi palata normaalielämään pikku hiljaa treeneineen ja ruokineen. Huomenna tosin aion vielä jotain jouluruokia syödä, mutta sitten riittää hetkeksi 😀 Luulis ainakin treenin kulkevan näillä ruokamäärillä! Oikein ihanaa ja rauhallista joulupäivää kaikille 🙂

Ps. Vlogiin on juuri latautumassa uusi video! Pääset sinne tästä.

 

6 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Hei ja hyvää joulunjatkoa!
  Innostuin äsken vlogiasi katsomaan – ja katsoin muutaman putkeen. Kiva oli kuunnella jutustelua noin niin kuin melkein ”naamatusten”. 🙂
  ”Kenellä on varaa sisustaa” oli hauska. Kyllähän sitä itsekin miettii, että onko sisustusbloggaajat jotenkin erityisen onnekkaita perintö-, lottovoitto- tai osinkoasioissa! Varsinkin kun monet näyttäisivät olevan kuitenkin vielä nuoria ihmisiä/perheitä. Itse olen jo sen ikäinen, ettei asunto- tai opintolainat paina taloutta, joten voin välillä hankkia jotakin kovasti hinkumaani design-juttua (ei nyt mitään järin isoa kuitenkaan), mutta ei se olisi ollut mahdollista joskus 20-40 -vuotiaana.
  Vaan olisiko joskus (tai usein) niinkin, että bloggaajat saavat bloginsa kautta tuotteita – ehkä myös vain esille kuviin! Kyllä vähän kalliimpiakin tavaroita paljon luetulle blogille kannattaa lahjoittaa, sieltähän me tavan tallaajat niitä bongataan ja kuolataan.
  Mukavaa loppuvuotta ja onnea uudelle vuodelle.

  • Jonna kirjoitti:

   Noita samoja asioita olen miettinyt itsekin! Toki moni saa varmasti yhteistyönä kaikenlaista, mutta noita ryhmiä seuratessani olen huomannut ettei kaikki noista designilla sisustetuista kodeista ole bloggaajien koteja. Ehkä näissäkin pätee sääntö: kun säästää jossain muussa, on varaa haluamiinsa asioihin. Itse elän pitkälti tuon mukaan 🙂

   Ihanaa loppu vuotta sinullekin!

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Mä oon sama mieltä, joulupäivä on omalla tavallaan päivistä paras. Mekin vietettiin eilinen ilman suunnitelmia ja aikatauluja ?

 3. ninna kirjoitti:

  Ihania kuvia ja joulutunnelma oikein hehkuu. Muistan itsekin lapsena kun sai uusia leluja ei malttanut millään mennä nukkumaan. ja ai ihanaa jos/kun sai sen toivotun lelun! Aamulenkki piristää ja meillä aattona perinteenä yhteinen koiranulkoilutus ruoan ja tiskien jälkeen. Lahjoja ei jaeta koska niitä ei ole(sovittu aineeton ekologinen joulu)Sama aikataulu meilläkin kl16 syödään. Salilla eilen ja tänään ruuhkaa ei mutta paljon porukkaa silti.

  • Jonna kirjoitti:

   Aamulenkki eiliselle oli erittäin hyvä keksintö ja tänään kevensin oloani kunnon treenillä 😉 Ekologinen joulu ei olis ollenkaan huono keksintö…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *