Hae
Palasia Arjestani

Junior masterchef – ketä nää oikein on!?

junior masterchef

Olen ruokaohjelmien suurkuluttaja. Masterchefit, Mitä tänään syötäisiin, Keittiöelämää, Leila leipoo…you name it, kaikkea katson! Katson kokkausohjelmia, koska haen niistä vinkkejä eri tekniikoihin ja ideoita resepteihin. Mun suosikkeja on enemmänkin amatöörikokkien kokkailut, koska ammattikokkien piperrykset menevät usein täysin ohi hilseen. En saa yksinkertaisesti niistä mitään irti ellei niitä ole selostettu todella selkokielisesti ja vaihe vaiheelta. Joka tapauksessa, tällaiselle ruuanrakastajalle kokkausohjelmat ovat rentoutumista parhaimmillaan!

Mutta ketä nää huippulahjakkaat Junior masterchefit oikein on? Katselin ohjelmaa tänään aamupalan lomassa ja hyvä kun en taas aamuteetä väärä kurkkuun vetänyt. Sen sortin asiapenttejä oli taas ohjelma täynnä! Muksut tietävät enemmän ruuanlaitosta ja ovat lahjakkaampia kokkeja kuin minä potenssiin sata, vaikka olen heitä about 25 vuotta vanhempi. Mistä tuo kokemus oikein tulee? Pohdittiin tänään facebookin puolella, että ainakin ohjelman klippien perusteella nämä lapsukaiset tulevat vähän paremmista perheistä. Taustalla on aina hieno koti ja kannustavat vanhemmat. Lapset ovat jo pienellä iällä perehtyneet ruuanlaiton saloihin ja taitavat ruuan kuin ruuan. No, tiedä tuosta ”paremmasta perheestä”, mutta varmasti näiden perheiden vanhemmat ovat kannustaneet lapsiaan kokkailuun ja lapsilla itselläänkin on ollut kiinnostusta asiaa kohtaan. Mutta silti, en itse tunne henkilökohtaisesti yhtäkään tuon ikäistä lasta, joka osaisi yhtä hyvin laittaa ruokaa.

Minä olin 16-vuotias muuttaessani pois kotoa enkä rehellisesti sanottuna osannut edes perunoita keittää. Meillä ruuanlaiton hoiti äiti eikä muilla ollut juuri keittiöön asiaa. Äiti leipoi myös paljon, mutta en muista että olisin päässyt hommaan mukaan. Vai enkö vain halunnut, kuka tietää. Voi kumpa olisin ollut samanlainen superkokki niin kuin nämä ohjelman lapsukaiset. Alku omalle elämälle olisi ollut muutakin kuin kumipizzaa, säilykelihapullia ja ylimääräiset 10kg vyötärölle kahden kuukauden aikana. Niin hyvä kokki olin. Oma tyttäreni katsoi ohjelmaa myös mielenkiinnolla ja kysyikin saisiko hän alkaa opettelemaan kokkaamista minun kanssani. Arvatkaa laitoinko vastaan? No en! Tänään tai huomenna aloitellaan nokkospastalla, jonka ainekset minulla on jo valmiina. Alku on varmasti hankalaa ja aikaa vievää, mutta riittävällä harjoittelulla tuostakin lapsesta kuoritaan esiin Junior masterchef!

Niin ja hei, onhan mullakin tää mun oma kokkiohjelma. Youtubessa siis. Siellä kuka vain voi olla oman elämänsä masterchef ja huippukokki ja minähän olen! Alla mun uusin video, jossa kokkaillaan! Mun kanavalle pääset tästä tsekkailemaan myös muita videoita. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään 🙂

Asuuko teillä Junior masterchef? Entä onko lapset ylipäänsä kiinnostuneita ruuanlaitosta?

Mahtavaa maanantaita tyypit!

Lue myös:

Minun ruokavalioni kulmakivet

Pois mukavuusalueelta!

Mausteinen broileripata

Ateriaideoita viikolle 45

2 kommenttia

  1. Laura K. kirjoitti:

    Mulla on vahva epäilys että ne kaikki lapset on jotain Tomi Björckien tai Jyrki Sukuloiden lapsia ?. Ihan hullua.. Uteliaisuus ruuanlaittoa kohtaan ja tosissaan se että pienestä pitäen on saanut kapusta kourassa olla on varmasti avaintekijöitä lahjakkuuksien kohdalla..

    • Jonna kirjoitti:

      Näin mäkin epäilen ? mä aion taikoa meidän lapsesta samanlaisen! Ainakin kiinnostusta on ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.