Hae
Palasia Arjestani

Pienilläkin muutoksilla voi olla iso vaikutus

Pienilläkin muutoksilla voi olla iso vaikutus

Heipä hei! Täällä on palattu työelämään loman jälkeen ja voin sanoa, että oli aika nihkeä aamu! Lomalla mun rytmi karkaa ihan erilauiseksi kuin arkena. Menin lomalla puolen yön aikaan nukkumaan ja heräsin yhdeksän maissa. Tuollainen rytmi tuntuu sopivan mulle vallan mainiosti. Harmi etten voi sellaista toteuttaa aina. Ensi viikolla mulla on ranneleikkaus ja pitkä sairasloma sen jälkeen, joten saan taas ihan rauhassa kukkua puolille öin 🙂

Loman aikana meidän kodissa tehtiin remppaa ja kyllä muuten pienilläkin muutoksilla voi olla iso vaikutus koko kotiin sekä omaan mielialaan. Muistatteko, kun kirjoitin taannoin kotihäpeästä? No, nyt en todellakaan pode minkäänlaista kotihäpeää, päinvastoin! Meillä vaihdettiin kotona osa eteisen lattiaa ja listoja, koska kissan pirulainen kävi yhdessä vaiheessa pissaamassa eteisen yhteen nurkkaan. Siitä kohti lattia oli pilalla ja listat aivan järkyttävän näköiset. Samoilla tulilla pyysin meidän remonttinaista laittamaan eteiseen myös uuden tapetin ja ripustamaan yhden hyllyn keittiöön. Meinasin pudota persuuksilleni, kun astuin eilen kotiovesta sisälle! Vitsi miten upea, oli ensimmäinen ajatus. Kävin vähän väliä hiplaamassa uutta seinää ja tepsuttamassa uudella lattialla. Vielä kun saadaan uusi kaappi eteiseen ja peili seinälle, niin olen tyytyväinen!

Paitsi että. Tämä pieni remonttihan aiheutti pienen lumipalloefektin, mikä on täysin normaalia mun elämässä. Nyt haluan vaihtaa eteisen suuren senkin rohjakkeen johonkin hieman sirompaan, integroida kissojen vessan eteiseen tulevaan penkkiin, vaihtaa olkkarin tapetit ja hankkia myös uuden sohvan vanhan ja nuhjuisen tilalle. Suunnitelmat on kuulkaa suuret! Kodin tyhjentämistä jatkan edelleen, sillä haluan varastoon kunnon hyllyn ja kotoa varastoon mm. työkalut ynnä muut harvemmin käytettävät (mutta tarpeelliset) asiat. Tytön huoneeseenkin pitäisi saada jotain järkeä ja raivata sieltä tavaraa isolla kädellä. Harmittavasti tämä mun hyvä putki katkeaa hetkeksi ranneleikkaukseen, mutta ehdinpähän ainakin suunnitella hyvin, jos ei muuta. Joka kevät iskee tämä sama suunnaton sisustusvimma. Täytyy kuitenkin muistaa, että jo pienilläkin muutoksilla voi olla iso vaikutus! Ei tarvitse mullistaa koko kotia tai elämää, jotta saa uutta potkua vai mitä olette mieltä asiasta? Kun kyllästyttää tai haluaa muutosta, pienillä asioilla kannattaa aloittaa. Sama pätee vaikkapa painonpudotukseen, treenaamiseen tai elämäntaparemonttiin!

Tänään aion puuhastella kotona vielä kaikenlaisia pieniä juttuja: laitan tauluja seinällä, lajittelen tavaroita kirpparille ja myytäväksi, käyn läpi vaatekaappeja ja ehkä jopa siivoan parvekkeenkin! Kauhea vimma saada kaikki tehtyä ennen kuin olen yksikätisenä monta viikkoa. Onko teillä sisustettu tai tehty remonttia viime aikoina?

Edellinen postaus: Viime aikoina syötyä

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *