Hae
Palasia Arjestani

Viikon 10 ruokapäiväkirja – flunssaisena koko viikko

viikon 10 ruokapäiväkirja

Viikon 10 ruokapäiväkirja ja tällä kertaa näin sunnuntaille perhesyistä. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei silloinkaan, joten tässäpä tulee! Olin koko viime viikon kipeänä ja suurimman osan viikosta myös puolikuntoinen tyttö oli mun seurana. Mun syömiset menee aina flunssassa joko tai: joko syön aivan jumalattoman paljon koko ajan tai en syö juuri mitään. Viime viikolla oli molempia päiviä. Ruokapäiväkirjasta puuttuu joitakin pikkunaposteluita, mutta muistan että jokusen palan suklaata söin ihan joka päivä. Kun tyttö lähti illalla ulos, niin minähän hain aina suklaata sohvalle kaveriksi. Koko viikko meni sairastaessa eli yhtenäkään päivänä en ollut töissä. Tauti alkoi asettua perjantaina ja silloin tein pidemmät venyttelyt illalla, samoin lauantaina ja sunnuntaina. Yritän aina venytellä edes vähän, jos kunto vain sen sallii. Mulla menee selkä todella helposti kipeäksi, jos se ei saa päivän aikana minkäänlaista liikettä. Mennäänpä sitten asiaan eli viikon 10 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät!

MAANANTAI

viikon 10 ruokapäiväkirja10.00 kauraleipää avocadolla, kinkulla ja paprikalla ja mukillinen Pamolhottia

14.30 puuroa, jossa mustaviinimarjoja, omenaa ja maapähkinävoita päällä + mukillinen teetä

16.45 mukilinnen Pamolhottia + muutama pala tummaa suklaata

19.00 jauheliha-nuudeliwokkia

TIISTAI

viikon 10 ruokapäiväkirja

10.30 Lidlin kauraleivän molemmat puolet kinkulla, juustolla ja kurkulla + Pamolhottia

15.00 sama kuin aamupala

17.30 levyllinen Lidlin pähkinäsuklaata

19.30 pieni annos kanaa ja riisiä

jälkiruuaksi protskuvanukas pähkinöillä ja hampunsiemenrouheella

KESKIVIIKKO

viikon 10 ruokapäiväkirja10.45 pari paahtoleipää kinkulla, juustolla ja kurkulla, pala Starnutritionin kookoksen makuisesta prodepatukasta ja mukillinen Pamolhottia

13.30 ranskalaisia ja kalapuikkoja (tyttö sai päättää ruuan)

17.00 omena ja Pingviini hurmaava suklaa -jäätelö

20.15 perunoita, nakkikastiketta, parsakaalia ja punajuurta

TORSTAI

viikon 10 ruokapäiväkirja10.30 ruisleipää kinkulla, juustolla ja paprikalla, Ehrmannin protskuvanukas ja mukillinen Pamolhottia

13.30 puuroa, marjoja ja maapähkinävoita

jälkkäriksi vaniljajääteöä suklaakastikkeella

15.15 cappucino ja omar-munkki naistenpäivän kunniaksi

17.00 anoppilassa spagettia ja jauhelihakastiketta sekä salaattia

21.00 pari hapankorppua kinkulla ja aamupalajuustolla sekä pari siivua omenaa

PERJANTAI

viikon 10 ruokapäiväkirja10.45 kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, turkkilaista jogurttia marjoilla ja mukillinen Pamolhottia

14.30 anopin laittamaa spagettia ja jauhelihakastiketta

16.30 cappucino ja Battleoats-patukka

19.00 lämpimiä voileipiä, joissa salamia, juustoa, paprikaa ja punasipulia

21.15 omena

LAUANTAI

viikon 10 ruokapäiväkirja10.45 kauraleipää juustolla ja paistetulla kananmunalla, turkkilaista jogurttia marjoilla + mukillinen Pamolhottia

13.45 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

16.30 cappucino ja pari palaa vastaleivottua mustikka-mascarponepiirakkaa

19.15 ranskalaisia ja halloumia, broileria ja nakkeja sekä salaattia

jälkkäriksi pari siivua vaniljajädeä suklaakastikkeella

päivän aikana söin myös suklaata ja karkkia

SUNNUNTAI

viikon 10 ruokapäiväkirja10.30 ruisleipää kinkulla, kurkulla ja aamupalajuustolla + teetä gheellä

13.30 anoppilassa perunaa ja sikahyvää seitä + salaattia

16.00 teetä ja pala mustikkapiirakkaa

19.30 salaatti, jossa kanaa, Nutisalin salaattimixiä, paprikaa, kurkkua, salaattia, fetajuustoa, emmentaljuustoa ja hummusta

 

Yritin koko viikon syödä suht tasaisin aikavälein edes jotain, mutta aina se ei onnistunut, koska ei vain ollut nälkä. Näin perheellisenä sairastaminen on välillä hieman haasteellista, koska ruokaakin täytyy laittaa vaikkei aina jaksaisi. Tyttö pyysi parina päivänä josko voisin tehdä hänelle nakkikastiketta ja perunoita ja olihan niitä tehtävä vaikkei yhtään olisi jaksanut. Yhtenä päivänä hän sain päättää mitä syödään lounaaksi ja onneksi hän valitsi varsin helpon vaihtoehdon: ranskalaisia ja kalapuikkoja. Meillä on muuten ajatuksena pitää joskus Lapsi saa päättää kaikki ruuat -päivä. Jännää nähdä mitä hän valitsee! Meneekö ihan lekkeriksi koko päivä vai tuleeko sieltä jotain järkeviäkin valintoja.

Herkkuja upposi tosiaan viikollakin ja rahaa meni luvattoman paljon juuri niihin. Kävin muutenkin joka päivä kaupassa hakemassa jotain pientä ja sehän tietää aina ihan turhaa rahan menoa. Haluan säästää nyt mahdollisimman paljon matkusteluun, joten tällaisen pelin pitää loppua. Ruokakauppaan saa helposti viikossa uppoamaan ison summan, jos aina ostaa jotain pientä suunnittelematta sen enempää. Nyt onkin tarkoituksena pitää rahahanat kiinni ja tutkiskella mitä omista kaapeista ja pakkasesta löytyy 😉

Miltäs viikon 10 ruokapäiväkirja näyttää?

Ps. Vielä tänään 18.3 Fitnesstukulla Supermassin tuotteet -30%!. Omaan ostoskoriin eksyi IntraZone treenin aikana nautittavaksi sekä Inzane-treeniboosteri. Kannatta tsekata myös uudet Filan treenivaatteet! Vitsit miten mageita <3

Lue myös:

viikon 3 ruokapäiväkirja – ihan vähän vaan lipesin & viikon 36 ruokapäiväkirja – viiniä & burgeria

Edellinen postaus: Herkullinen mustikka-mascarponepiirakka

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

11 kommenttia

 1. Tuuli kirjoitti:

  Mitä kauraleipiä yleensä syöt? Onko toi Lidlin leipä sitä paistopisteen kauraleipää? =)

  • Jonna kirjoitti:

   Joo just sitä paistopisteen leipää! Kaupasta ostan yleensä kaura-100 leipää, se on mun suosikki <3

 2. Tuulia kirjoitti:

  Ehkä sulla on sen takia flunssia melko usein kun sun elimistö on oppinut että silloin aina saa herkkuja vapaasti? ;D

  Hyvä idis tuo kaapinpohjille meneminen. Mullakin on menossa samantapainen projekti. Onneksi kuivatuotteet on parasta ennen -kamaa (eikä viimeisiä käyttöpäiviä), niin juuri mitään ei ole joutunut heittämään suoraan pois. Vielä kun vaan keksisi mihin sen valtavan määrän jyviä ja jyvärouheita saisi käytettyä… Ehkä voisit heittää kehiin joitain ”jämäleivontavinkkejä”!

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, voihan se olla niinkin. Edellisestä flunssasta on tosin jo puoli vuotta aikaa 😉 Meillä olisi kaapissa pari pakettia linssejä ja ajattelin tehdä linssikeittoa. Kukaan muu vaan ei sitä meillä syö…Jyväthän menee hyvin esim. leipään ja sämpylöihin, puuron seassa, smoothieen.. Tai siis riippuu toki minkälaisia jyviä sulla on!

 3. ninna kirjoitti:

  Kuumeisesti odotin ruokapäiväkirjaa jo perjantaina mutta kiva että tuli edes nyt Suosittelen että et pidä lapsi saa päättää ruokaa päivää kokemusta on ja aika lekkeriksi se meni mcdonaldsia karkkia jäätelöä ynnä muuta mutta toki riippuu lapsesta ehkä voisi antaa hänen päättää osan päivän ruoista Miten muuten kaupassa Käytkö tyttösi kanssa ja Annatko hänen päättää mitä Ostetaan käyttäytyykö hyvin ruoka päiväkirjasta huomaa että kasvikset eivät sairaana maistu tuntuu että niitä ei ollut ollenkaan keskiviikkoilta oli vähän parempi mutta muut päivät etenkin tiistai ja perjantai olivat niukkoja tiistai keskiviikko ja torstai kiinnitin huomiota c-vitamiinin saanti kun olitte kipeänä sitä olisi hyvä saada hyvä että sentään marjoja söit esimerkiksi maanantaina puuron kanssa kananmunat puuttuivat samoin riisikakut ja se rasvainen kala Eli vähän tavanomaisesta poikkeava herkuttelua näkyi aika paljon Nyt verrattuna muihin päiväkirjoihin mielestäni ateriarytmi oli ihan hyvä Toki söin aamiaisen myöhemmin kuin työpäivinä ja toisinaan päivän viimeisen aterian aika aikaisin mihin aikaan menet yleensä nukkumaan erittäin hyvä idea muuten tuo Säästö viikko idea Miltä Omar munkki maistui

  • Nimetön kirjoitti:

   Todella vaikealukuista tekstiä!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä vähän veikkaan, että meillä ei käy sillä tavalla. Kautta rantain kyselin jo mitä hän sellaisena päivänä haluaisi: banskulettuja aamupalaksi ja itse tehdyn hampurilaisen tai makaronilaatikkoa iltaruuaksi. Ei kuulosta pahalta! Tyttö käyttäytyy meillä yllättävän hyvin kaupassa ja toki hänkin saa päättää jotain mitä ostetaan.

   Käytän c-vitamiinia jauheena ja tankkaan sitä reilusti aina kipeänä ollessa juurikin sen vuoksi, koska esim. kasvikset ei maistu ja marjojakin tulee vähemmän. Omar-munkit on hyviä, päällinen maistuu ihan Omar-karkilta!

 4. Tove kirjoitti:

  Mielenkiintoisia kommentteja..? ruokapäiväkirjat on kivoja! Pitäs itseltäänkin alkaa dokumentoimaan mitä kaikkee sitä tuleekaan syötyä. Mulla on kipeenä sama, kun sitä aikaa on, niin tulee helposti mietittyy mitä tekee mieli ja annettua periksi.tuo mustikkapiirakka on omalla listalla et pitää testata!!

  • Jonna kirjoitti:

   Dieetillä ollessa sairastaminenkaan ei ollut mikään ongelma. En luistanut ruokavaliosta yhtään. Nyt taas..no, jos jotain tekee mieli niin syön sitä ja kärsin sitten seurauksista. Ihan järkyttävä nestepöhö on edelleen 😀

 5. Sanna kirjoitti:

  Heh heh, hyvä jotta jollain muullakin on sama ongelma :). Mä syön käytännössä koko ajan sellaisina päivinä, jolloin en pääse jumpalle, ja nimenomaan herkkuja. Kipeänä vetelen pelkästään nuudeleita, mutta sairastan onneksi sen verta harvoin, jotta se ei pääse kulminoitumaan ongelmaksi. Mietin tuossa juuri, että edellinen kunnon flunssa oli syksyllä 2016 *koputtaa puuta*

  http://www.sanna-r.com

  • Jonna kirjoitti:

   Mä veikkaan kans, että syön osittain tylsyyteen. Jos koko päivän on tekemistä niin en mieti syömistä tai herkuttelua yhtään, mutta auta armias kun ei ole mitään tekemistä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.